REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Vești pentru navigatori: în ce condiții se fac schimburile de echipaje

Vești pentru navigatori: în ce condiții se fac schimburile de echipaje

Replica API 18 aprilie 2020 | 15:36 6368

Așa cum era de așteptat de către navigatorii români, ordonanța militară cu numărul 9 a venit cu o serie de măsuri ce privesc schimbul de echipaj, carantinarea acestuia sau nu la bordul navei și testarea marinarilor.. Prin acest act normativ, navigatorii sunt exceptați de la normele de izolare. Se pare că aceștia vor primi același tratament pe care l-au primit și șoferii de tir și vor fi scutiți de izolare la domiciliu, doar dacă nu prezintă simptome.

Constantin Onaca: Mulțumim tuturor celor implicați în acest demers

Reprezentantul României în Board-ul de Conducere al Agenției Europene de Siguranță Maritimă (EMSA), Dorel Constantin Onaca salută această ordonanță militară cu numărul 9 și mulțumește tuturor celor implicați în acest demers. „Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în emiterea Ordonanței Militare nr. 9. cu privire la reglementarea mobilității personalului navigant în perioada Stării de Urgență”.

Dorel Constantin ONACA

Navigatorii, tratați la fel ca șoferii de tir și echipajele avioanelor

„Dacă aceștia nu prezintă simptome de infectare cu coronavirus, toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca și șoferii de la camioanele de marfă sau echipajele de pe avioane”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„La efectuarea schimbului de echipaj, la bordul navelor de navigație interioară care arborează pavilion român și la bordul navelor maritime indiferent de pavilionul pe care îl arborează, aflate în porturile românești, personalul navigant trebuie să prezinte autorităților competente „certificatul pentru lucrătorii din transportul internațional” stabilit de către Comisia Europeană în anexa nr.3 la Comunicarea privind implementarea Culoarelor Libere (Green Lanes) în cadrul Liniilor directoare referitoare la măsurile de management al frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea disponibilității bunurilor și serviciilor esențiale - C(2020) 1897 din 23.03.2020.

Navigatorii care nu prezintă simptome specifice COVID-19 nu sunt carantinați la bordul navelor, spații special amenajate sau la domiciliu

(2) Personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, și care nu prezintă simptome asociate COVID-19, nu se supune măsurilor de carantinare în spații special amenajate sau la bordul navei ori măsurilor de izolare la domiciliu, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului prevăzut la alin.(1) și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

Personalul navei va fi testat indiferent din zona din care provine

(3) La efectuarea schimbului de echipaj la bordul navelor maritime, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, aflate în porturile românești, personalul navigant trebuie să fie în prealabil testat pentru COVID-19, indiferent de zona din care acesta provine, de personalul direcției de sănătate publică ce își desfășoară activitatea în portul respectiv.

Cei care nu prezintă simptome vor fi transportați dinspre/spre punctele de trecere a frontierei

(4) Personalul navigant maritim, prevăzut la alin.(3), care nu prezintă simptome asociate COVID-19, va fi transportat dinspre/spre punctele de trecere a frontierei, indiferent de mijlocul de transport utilizat, pe ruta cea mai scurtă și fără întreruperi. Personalul navigant maritim și cel care îi asigură transportul trebuie să folosească echipamente individuale de protecție împotriva COVID-19.

(5) În vederea efectuării schimbului de echipaj, agentul navei maritime sau angajatorul personalului navigant maritim, după caz, are obligația să asigure personalului navigant, următoarele:

0) testarea pentru COVID-19;

b) echipamentul individual de protecție împotriva COVID-19, pe timpul

transportului prevăzut la alin.(4);

c) certificatul prevăzut la alin.(1).

(6) Personalul navigant român, maritim și fluvial, care se repatriază și care la intrarea în țară nu prezintă simptome asociate COVID-19, se supune măsurilor de izolare la domiciliu, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului prevăzut la alin.(1) și a unei declarații pe propria răspundere, al cărui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, privind utilizarea continuă a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19 pentru deplasarea de la navă la locația unde poate fi contactat în următoarele 14 zile.

(7) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212