REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vestigiile istorice din Parcul Arheologic, vandalizate de ,,artiștii” expirați. Video

Vestigiile istorice din Parcul Arheologic, vandalizate de ,,artiștii” expirați. Video

Cristina BĂRBUCEANU 26 octombrie 2022 | 00:00 2157

Orașul Constanța, numit Tomis cu mii de ani în urmă, păstrează încă dovezile trecutului. Prea puțin pentru unii, dar suficient pentru alții. Primăria Constanța a reușit să conserve câteva obiecte de interes istoric, dezgropate în urma săpăturilor arheologice. Cele mai multe dintre acestea se află în Parcul Arheologic, aflat între Primărie și bulevardul Ferdinand. În parc se află multe obiecte vechi de mii de ani, iar în dreptul fiecărui obiect se află o pancartă pe care scrie detalii despre acesta. Din păcate, numeroase pancarte din parc au fost vandalizate de constănțenii mai puțini educați, iar dovezile sunt cât se poate de evidente.

Constănțenii au nemulțumiri peste nemulțumiri, dar nu conservă bunurile

De-a lungul timpului, au fost numeroase nemulțumiri în rândul cetățenilor orașului Constanța, pe motiv că banii pentru investiții sunt băgați în buzunarul conducătorilor, iar edilii nu fac nimic pentru acest oraș. În momentul actual, pare că orașul începe să arate din ce în ce mai bine, iar acestea se întâmplă cu pași mărunți, dar siguri. Prin diverse comunicate, primarul Vergil Chițac a anunțat că parcurile, în special, vor intra în reabilitare stadial. Să luăm, de exemplu, Parcul Arheologic, pe care pare că angajații primăriei îl îngrijesc și încearcă să îl mențină curat și atractiv.

Fiind vorba despre un parc arheologic, este cert faptul că pe suprafața lui se află numeroase obiecte vechi de mii de ani, descoperite în urma săpăturilor. În dreptul fiecărui obiect se află o pancartă pe care scrie anul în care a fost descoperit, dar și detalii despre acesta. Din păcate, aici intervin diverse constante care fac din parc locul preferat pentru vandalii orașului: toate pancartele sunt mâzgălite, rupte, deci distruse. Frumusețea parcului este umbrită de distrugerile provocate tot de constănțeni, dar să sperăm că nu de cei care se plâng că nu se face nimic în oraș.

Video:

Parcul Arheologic, loc de readucere la viață a vechii Cetăți Tomis

Parcul se află în zona centrală a orașului Constanța, între Primărie și bulevardul Ferdinand. Locul este perfect pentru un loc ce deține atât de multe obiecte rămase drept  moștenire de la civilizațiile care au stat acum mii de ani pe aceste pământuri, iar faptul că anumite persoane vandalizează chiar și pancartele de lângă edificii, reprezintă un atac la istorie, și, implicit, la bunurile orașului.

Poate că în zonă ar trebui să existe camere de supraveghere video, iar vandalii să fie aspru sancționați pentru distrugerile provocate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reforma pensiilor cand o faceti. Bai chitac vezi ca nu te mai alegem. Promiteti ceva si nu va tineti de cuvant… Mintiti slegatorii pe fata. Treaba voastra v-o da usr de o sa mergeti in maini
1
2
NOAPTEA SE ODIHNESC SA SE DUCA LA MUNCA A DOUA ZI
2
0
Ca el nu stie sa scrie
5
1
Pentru ce sunt platiti imbecilii astia de la locala? Sa amendeze babute care vand o legatura de patrunjel pe trotuar si sa-si bage nasul in treaba cu parcarile?
10
2
Nu-i mai dati lui chitac sprayuri cu vopsea si markere !
4
1
Pai in parc sunt si camere video si cel putin 2 gherete cu paznici. Ei ziua/noaptea nu sunt acolo sa patruleze ?! Iar faptasii sunt usor de gasit, si-au lasat iar semnatura ca in X locuri din oras: Fervent - asociatia galeriei Farul CT. Poate de acolo poate incepe Politia verificarile, iar liderii Fervent daca exista cu adevarat sa-i invete pe tinerii fara minte sa scrie Fervent pe caiete, nu pe toti peretii renovati din oras. Doar amenzile mai pot scapa acest oras de nesimtiti.
14
0
In lumea civilizata cand gresesti platesti. Este atat de simplu si de ieftin sa monitorizezi parcul cu camere video independente cu alimentare propie din mici panouri solare si transmisie continua imagini fara fir incat te miri de ce nu se face. Simplu pana la vandali se pot vedea paznicii care nu isi fac datoria, politistii locali care fac smecherii sau nu supravegheaza zonele stabilite ba chiar si functionari din primarie care pleaca in interese personale. Asa ca nu de prins delicventii ne arde noua ci de acoperirea gainariilor proprii.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102