rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Viceprimarul Ionuț RUSU: Mi-am ASUMAT că voi intra într-un CARUSEL în care voi fi TĂVĂLIT, pe nedrept

Au trecut zece luni de la preluarea conducerii urbei, de către liberali, timp în care au fost blamați, dar au și fost lăudați. Cel mai controversat subiect este cel al parcărilor, despre care viceprimarul PNL Ionuț Rusu a vorbit, încă o dată, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Acesta a explicat, totodată, de ce au fost amplasate în cartiere panouri cu informarea privind plata parcării, precizând că acestea nu sunt destinate riveranilor. Ionuț Rusu a vorbit și despre un proiect de infrastructură ambițios al Primăriei Constanța și care vizează bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis, Tomis Plus și Palazu. Dar, mai multe informații, puteți urmări în materialul de mai jos.

Panourile cu plata parcării, montate în cartiere, nu sunt valabile pentru riverani

”În zona rezidențiale, unde s-au montat panouri cu zona 2, lumea crede că trebuie să plătească la oră, lucru care nu este adevărat. În continuare, acolo este zonă rezidențială, unde plata pe locuri rezidențiale este în continuare aceeași, 208 lei pe an. La ce referă Zona 2: în intervalul 8-18, când locurile rezidențiale rămân libere, atunci zona rezidențială se transformă în zona 2, iar acele locuri se achită cu ora. Acele panouri sunt adresate celor care ocupă locul când cele rezidențiale sunt libere. Deci cei care au locurile rezidențiale nu trebuie să achite suplimentar. Oamenii trebuie să înțeleagă că acele panouri se adresează celor care nu au locuri rezidențiale, nu sunt adresate riveranilor”, a lămurit Ionuț Rusu.

Operatorii din Mamaia pot închiria locuri de parcare de la Primărie, cu 490 lei pe lună

Cât despre șoferii care fentează regula, inclusiv turiștii care ajung în Mamaia, și care parchează pe spațiul verde, vicele a declarat: „Parcatul pe iarbă verde este interzis, amenzi s-ar fi aplicat și dacă ar fi existat sau nu un regulament al parcărilor. Confort Urban a venit în întâmpinarea celor din industria Horeca, pentru ca aceștia să închirieze câte locuri de parcare doresc, 490 de lei pe lună pentru un loc de parcare, iar aceștia să le pună la dispoziție turiștilor. Ușile Primăriei sunt deschise tocmai pentru acest lucru. Controalele s-au intensificat pentru că parcatul pe spațiul verde este interzis”, a explicat alesul local.

Rusu: Nu a venit administrația liberală cu traficul infernal

Cum comentează Ionuț Rusu traficul infernal din Constanța, instituirea sensurilor unice și ce soluții are Primăria Constanța pentru fluidizarea acestuia: „Nu trebuie să ne mințim, traficul era foarte greoi și înainte de pandemie și înainte de alegerile locale, nu e ca și cum a venit administrația liberală și odată cu asta a adus și traficul infernal. Îi invit pe constănțeni să meargă pe sensurile unice, trotuarele au fost redate pietonilor, oamenii nu mai sunt în pericol de a merge pe stradă. Orașul Constanța nu se adresează doar șoferilor, ci și pietonilor, pentru că în orașul Constanța există și pietoni. Noi trebuie să fim cei care punem în balanță și traficul, dar și mersul pietonilor. Aceste probleme nu se pot face peste noapte ținând cont că acestea persistă dintotdeauna și nu au fost rezolvate niciodată. Numărul mașinilor este într-o creștere continuă.

Angajații Confort Urban lucrează la străzile aferente bulevardului Alexandru Lăpușneanu, urmând ca echipele să ajungă, apoi, în Poarta 6

Lucrările pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu au început. Pe Soveja, Primăverii se lucrează, Confort Urban nu iese de acolo până nu dăm la cheie toată zona. Se refac străzile, aleile, se fac locuri de parcare. În acest cartier vor fi câteva sute de locuri de parcare nou nouțe. La sfârșitul lunii septembrie, când vom ieși din această zonă, vom intra în Poarta 5, că sunt multe locuri care pot fi transformate în parcare, în loc de promenadă, și continuăm cu Poarta 6. Veți vedea un alt cartier acolo. Cred că în trei luni, cartierul Poarta 6 va fi gata”, a spus Ionuț Rusu.

Se va mări zona de promenadă și de activități culturale și sportive, până la Capitol

În urmă cu o lună, traficul rutier pe bulevardul Tomis, zona Miga, a fost închis, în vederea amenajării unei zone de promenadă. Feedback-ul este unul bun, spune Rusu, așa că se ia în calcul prelungirea zonei de promenadă până la Capitol. ”Eu am văzut foarte mulți constănțeni prezenți și pe care îi văd că și-au găsit un loc al lor. Parcul arheologic este un parc animat, iar oamenii se simt într-un mediu al lor. Seara, de când începe să cadă umbra, bulevardul Tomis este foarte animat. Luăm în calcul lărgirea zonei de promenadă, până la Capitol, dar vor fi organizate și evenimente pe măsură. În sezonul acesta vom încerca un weekend să lărgim zona, pe tot bulevardul Tomis, în funcție de cum vom reuși să armonizăm toți artiștii și instituțiile de cultură”.

Urmează zile de foc, la Constanța, cu artiști de renume

Proiectele Primăriei Constanța pentru următoarea perioadă? ”Vom avea, începând din 13 august, patru zile de top, cu cei mai buni artiști, un eveniment al Primăriei Constanța, responsabil. Accesul este pentru cei vaccinați, care au trecut prin boală sau care-și fac testarea înainte de a intra. La sfârșitul evenimentului vom avea și un foc de artificii în spatele scenei. Vor fi evenimente în toată Constanța. Un alt eveniment foarte important îl vom face în parteneriat cu CJC.

Va fi un eveniment multietnic, cu spectacole, vom îmbrățișa viața fiecărei comunități, ne propunem să fie în septembrie, iar evenimentele se vor întinde pe 3 zile. Vă mai pregătim multe alte lucruri pe care noi ni le dorim, dar din cauza pandemiei nu am avut timp să le anunțăm din timp. Luna trecută, așa cum ați văzut, s-a evidențiat un proiect de hotărâre pentru începerea și prospectarea soluțiilor legale pentru înființarea unui club sportiv. Administrația Chițac își dorește să aibă sport de masă, foarte mulți copii să pornească de la vârste fragede și să performeze, dar până acolo, baza trebuie să fie una foarte bună, antrenori foarte buni, medicamente, medici și o promovare pe măsură. Un lucru foarte important pe care ni-l asumăm este cel legat de sporturile nautice. Materialul genetic care este în jurul orașului Constanța este foarte bună, iar rolul nostru, al administrației, este să promovăm cât mai multe talente. Dorințele sunt foarte serioase când vorbim de sport și cultură în Constanța”, a precizat Ionuț Rusu.

Bulevardul Tomis, spre Carrefour, VA FI LĂRGIT și se va face un nou bulevard care se va descărca în sensul giratoriu de la VIVO

Ionuț Rusu a declarat, pentru replica, că primarul Vergil Chițac și întreaga echipă liberală au în plan mai multe proiecte de infrastructură ce vizează zona Palazu Mare, și nu numai. Se ia în calcul lărgirea bulevardului Tomis, înspre Carrefour, și amenajarea unui nou bulevard, Madrid, care va veni în sprijinul celor care locuiesc în cartierul Tomis Plus. ”Oamenii din Palazu sunt foarte nemulțumiți pentru că singura posibilitate de a ajunge în oraș este bulevardul Tomis. Vergil Chițac împreună cu echipa ne-am asumat să ducem la bun sfârșit acest proiect cu bulevardul Madrid. Acest bulevard se va realiza, bulevardul Tomis nu va mai fi încărcat. Ar porni din spatele căii ferate de la Ovidiu, după cartierul Tomis Plus. Se va descărca, probabil, în sensul giratoriu de la Vivo. Aceste proiecte nu se pot face de pe o zi pe alta, sunt de durată, dar lucrurile sunt demarate în Primăria Constanța. Avem multe proiecte vizavi de drumuri pentru că altfel traficul nu își va reveni. Trebuie să umblăm serios la infrastructură, iar orașul Constanța va fi un șantier continuu tocmai pentru a se dezvolta”, a spus Rusu.

Ionuț Rusu: De când am venit la Primărie, mi-am asumat că voi intra într-un CARUSEL în care voi fi TĂVĂLIT

Viceprimarul PNL al Constanței a vorbit și despre atacurile la adresa sa, care au luat amploare în ultima perioadă.

„Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar am văzut și eu că au început să iasă tot felul de șobolani la suprafață, sunt plătite articole, unele cu doi lei. Nu m-au deranjat, eu sunt un tip asumat, provin din mediul privat, fac ceea ce fac acum pentru că îmi place, mi-am dorit, și pentru că vreau să pun umărul la reconstrucția acestui oraș. Compania unde sunt acționar e cea mai mare, în domeniul ei, din România, n-a lucrat niciodată cu Primăria. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat, că voi intra într-un carusel în care voi fi, pur și simplu, tăvălit, sunt lucruri normale, dar nu eram obișnuit. Însă, de aici, până să spui că fac lucruri care contravin legii e o distanță mare și pun în balanță dacă să merg mai departe, să probeze ceea ce spun despre mine, pe nedrept, dar nu știu dacă merită să dau atenție acestor lucruri. Sunt atacuri politice, eu sunt o persoană care sunt 100% lângă Vergil Chițac, și la bune și la rele și pentru că această primărie și-a asumat împreună cu echipa liberală, niște lucruri ferme pentru acest oraș și da, mă aștept la foarte multe atacuri la adresa noastră, dar nu voi fi de acord cu atacurile care nu au legătură cu realitatea și mă gândesc ce voi face mai departe. Cine nu muncește, nu greșește, nu am zis niciodată că sunt cel mai frumos și cel mai deștept și le știu pe toate, dar mă așez lângă cei mai frumoși și cei mai deștepți, de la care am ce să învăț”, a lămurit Ionuț Rusu.

Mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos, și tot aici puteți afla mai multe informații despre Bulevardul Madrid, dar și despre proiectul ce vizează prelungirea străzii Barbu Delavrancea, care va prelua traficul dinspre oraș, spre Aurel Vlaicu.

Mirela PASCAL

miercuri, 11 august 20212648
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Mărturii ȘOCANTE de pe patul de spital! Ce se întâmplă acum cu Viorica de la Clejani
mai mult...Interviuri
16 sep 00:05InterviuriGheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța

Gheorghe Haleț, omul de televiziune și cultură, cu o vastă experiență în politică, a revenit în studioul...3787

4 sep 00:05InterviuriViceprimarul Ionuț RUSU: Aș fi un IPOCRIT să spun că nu am făcut și GREȘELI. VIDEO1333
10 sep 05:16InterviuriNicu LASCU, TSD: nu AMENINȚĂM cu MOȚIUNEA; când va fi pregătită, o vom DEPUNE! Video1233
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1321

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video2058
9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video1169
8 sep 23:16InterviuriMihai LUPU: M-a JIGNIT argumentul USR legat de faptul că nu dau bani BARONILOR locali ca să-i FURE

Fierbe coaliția de guvernare de câteva zile, se fac jocuri politice, alianțe, strategii, unii pentru a-l scoate din...2097

4 sep 00:05InterviuriCARAGHEORGHE: REVOCAREA lui Stelian Ion este legată de organizarea concursurilor pentru șefia marilor PARCHETE1115
24 aug 00:08InterviuriDoinița RADU, șefa ANAF CONSTANȚA: Chiar dacă s-a mers pe plată VOLUNTARĂ, contribuabilii au ACHITAT! Video11290
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4047

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!11089
20 aug 00:13InterviuriAlexandra DOICESCU, singura candidată din CONSTANȚA care a AJUNS în SEMIFINALA Miss UNIVERS România!5261
Vremea
11.4°11.4° - 12.9° marţi, 21 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 10.71 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/498121961110
5/4018213120216
joker233387159
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportHandbal feminin: Adrian Vasile a convocat 20 de jucătoare pentru preliminariile EURO 2022

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a convocat 20 de jucătoare pentru...73

21 sep 00:00SportIlie Năstase: Nu mai contează pe ce loc e acum Simona Halep, ea oricum nu e jucătoare de locul 14

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase consideră că poziţia pe care o ocupă în acest moment Simona Halep în...89

21 sep 00:00SportVolei masculin: Italia, campioană europeană după o aşteptare de 16 ani

Italia a cucerit titlul de campioană europeană la volei masculin după o aşteptare şaisprezece ani, învingând cu...68

21 sep 00:00SportFotbal: Thiago Alcantara va rata două meciuri ale lui Liverpool din cauza unei accidentări

Mijlocaşul spaniol Thiago Alcantara va rata următoarele două meciuri ale echipei de fotbal FC Liverpool, din cauza...62

Local
21 sep 23:50LocalÎn judeţul Constanţa, 45 de clase ÎNVAŢĂ în sistem on-line

Conform informării transmise de către DSP Constanța luni, 20.09.2021, pe raza județului Consta sunt înregistrate 45...368

21 sep 23:50LocalPeste 500 de ELEVI constănțeni VOR să se VACCINEZE

În baza unei comunicări cu DSP Constanța s-a stabilit ca Inspectoratul Scolar Județean Constanța să transmită o...227

21 sep 23:51LocalAMENZI USTURĂTOARE pentru cei ce ARUNCĂ GUNOIUL unde NU trebuie

310

21 sep 23:49LocalLoteria de Vaccinare începe pe 1 octombrie. Când vor avea loc cele 19 extrageri

A fost semnat ordinul pentru înscrierile la Loteria de vaccinare. Loteria pentru vaccinați se desfășoară în...234

21 sep 23:49LocalBărbatul care și-a ÎNJUNGHIAT cumnata cu 40 de lovituri de cuțit, ARESTAT preventiv

Bărbatul care a omorât-o pe sora iubitei sale cu 40 de lovituri de cuțit a fost arestat preventiv, fiind acuzat de...272

21 sep 23:50LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă extraordinară a Consiliului Local al comunei Valu...238

21 sep 23:51LocalCovor asfaltic modern pe bulevardul Mamaia

Aspectul carosabilului, pe tronsonul cuprins între străzile Mircea cel Bătrân și Prelungirea Bucovinei s-a schimbat...722

21 sep 23:51LocalPARCARE din Parcul TĂBĂCĂRIE, DEZAFECTATĂ

Parcarea amenajată pe două două hectare de teren din Parcul Tăbăcărie va fi dezafectată, anunță city managerul...693

21 sep 23:52LocalPrimăria TUZLA va ORGANIZA noi ACȚIUNI de STERILIZĂRI GRATUITE

296

Politică
21 sep 00:00PoliticăRenate Weber avertizează: Certificatul verde ar putea pica testul de legalitate

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat luni la Antena 3 că există motive ca românii cărora li se restrâng...113

21 sep 00:00PoliticăIoana Constantin, PMP: Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii

Ioana Constantin (PMP) a declarat că păstrarea școlilor deschise trebuie să fie prima grijă a autorităților, iar...72

21 sep 00:03PoliticăDăncilă, după acuzațiile lui Dragnea: 'Dacă aș fi făcut parte din sistem, nu aș fi avut și eu niște avantaje?'

1101

21 sep 20:13PoliticăSimion: Senatorii şi deputaţii AUR au intrat în grevă parlamentară

Senatorii şi deputaţii AUR au intrat, de luni, în grevă parlamentară până când moţiunea de cenzură împotriva...152

21 sep 20:14PoliticăOctavian Berceanu, prima reacție după ce a fost dat afară: 'Cred că e un aspect politic'

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost demis din funcție printr-o decizie a premierului Florin Cîțu...230

21 sep 20:15PoliticăOprea: PSD va depune moţiune de cenzură dacă cea iniţiată de USR PLUS este declarată neconstituţională

225

Interviuri
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1321

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a fost prezent în studioul Replica, acolo unde, în cadrul unui interviu, a...2058

9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video

Mircea Dobre, fost deputat și ministru al Turismului, acum președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din...1169

Monden
21 sep 00:00MondenNigel Kennedy şi-a anulat un concert acuzând organizatorul că nu îi permite să interpreteze piese de Jimi Hendrix

Violonistul britanic Nigel Kennedy şi-a anulat un concert la Royal Albert Hall din Londra, cu doar câteva zile...65

21 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2021: Serialele 'The Crown' şi 'Ted Lasso' au câştigat principalele trofee

Serialul dramatic "The Crown" şi producţia de comedie "Ted Lasso" au câştigat principalele trofee atribuite la cea...64

21 sep 00:00MondenPrinţesa Beatrice a Marii Britanii a născut o fetiţă

59

21 sep 19:12MondenBloggerița Gabby Petito, supranumită 'fiica Americii', a fost găsită moartă

Bloggerița Gabby Petito, supranumită „fiica Americii”, a fost găsită moartă. Cauzele morții sunt încă...500

21 sep 19:13MondenAdevărul despre starea de sănătate a Vioricăi de la Clejani: ”M-am prezentat urgent la spital”

Viorica de la Clejani transmite fanilor că se simte bine și că suferă de o formă ușoară de COVID-19, dar rămâne...486

21 sep 19:15MondenBrigitte și Florin Pastramă, vacanță de lux în Dubai

239

Mapamond
21 sep 00:00MapamondFostul prim-ministru britanic Gordon Brown, numit ambasador al OMS

Fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a fost numit ambasador pentru finanţarea globală a sănătăţii, a...61

21 sep 00:00MapamondItalia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Italia a început luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 populaţiei din categoriile...59

21 sep 17:33MapamondManny Pacquiao vrea să fie preşedinte în Filipine

159

21 sep 17:45MapamondATAC ARMAT la o universitate din Rusia, soldat cu 8 morți și mai mulți răniți

Un atac armat s-a produs într-o universitate din orașul rus Perm, soldat cu mai mulți morți și răniți. Studenții...218

21 sep 17:40MapamondSpania: Un vulcan a intrat în erupţie în La Palma din arhipelagul Canare

Un vulcan - aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense -a intrat în...375

21 sep 17:41MapamondSUA: Trei persoane au fost împușcate la petrecerea unei gravide

384

Sănătate
21 sep 00:00SănătateUn medicament pentru cei cu complicații COVID, de negăsit în farmacii

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sanda Alexiu, a explicat pentru News.ro că...73

21 sep 00:00SănătateO echipă de cercetători din Singapore transformă coji de durian în plasturi antibacterieni

O echipă de cercetători de la Nanyang Technological University (NTU) din Singapore încearcă să combată fenomenul...62

21 sep 00:00SănătateAnthony Fauci anunță când vor fi gata vaccinurile pentru copiii sub 12 ani

58

21 sep 00:00SănătateCum menții conexiunea sexuală în timpul tratamentului pentru infertilitate

Așteptarea pentru a deveni părinți poate fi o călătorie lungă și adeseori epuizantă - mai ales atunci când...62

21 sep 00:00SănătateO combinație de două medicamente reduce cu 39% tumorile în cancerul colorectal, stadiu avansat

O combinaţie între două medicamente ale Mirati Therapeutics, Adagrasib, care ţinteşte mutaţiile genetice, şi un...74

21 sep 00:00SănătateMedicul Mihai Craiu, avertisment dur cu privire la tulpina Delta

Medicul pediatru Mihai Craiu a atras atenția la Digi24 că tulpina Delta este de cinci ori mai contagioasă decât cea...66

21 sep 00:00SănătatePfizer: Vaccinul anticovid generază un răspuns imun robust la copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”,...58

21 sep 00:00SănătateCoronavirus - GCS: Bucureştiul nu mai are paturi libere la ATI

Un număr de 19 paturi sunt libere la nivel naţional pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele...58

21 sep 17:14SănătateDouă județe sunt în scenariul roșu: crește rata de infectare în București și Cluj

836

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT