REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Viceprimarul Ionuț RUSU PROMITE că va REZOLVA problema CÂINILOR din FALEZĂ NORD! Video

Viceprimarul Ionuț RUSU PROMITE că va REZOLVA problema CÂINILOR din FALEZĂ NORD! Video

Replica API 10 ianuarie 2022 | 23:52 2344

Problemele cauzate de câinii fără stăpâni par să nu se sfârșească în cartierul constănțean Faleză Nord. Patrupedele continuă să atace din senin oamenii pe stradă, cel mai recent caz fiind al unei locuitoare care sărise în ajutorul unui tânăr atacat la rândul său de aceeași haită de animale. Fiind o problemă care persistă de ani buni în zonă și care pare să nu mai aibă finalitate, femeia a ținut să tragă un semnal de alarmă și a relatat întâmplarea. Informația a ajuns și la Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, care a reacționat de îndată și le-a transmis oamenilor că va trimite o echipă Animal Society pentru capturarea acestora. Cele povestite de femeie au fost confirmate și de Florin Cocargeanu, viceprimarul USR, care a spus că locuiește în zonă și cunoaște îndeaproape problema.

Situația cu care să confruntă locuitorii cartierului constănțean Faleză Nord se agravează de la zi la zi. Patrupedele fără stăpâni, căci despre ele este vorba, continuă să creeze probleme și teamă locuitorilor zonei. După cazurile din vară, atunci când acaparase plaja și atacau turiștii, animalele continuă să stârnească revolta oamenilor. Recent, într-o postare într-un grup dedicat celor din Faleză Nord, o femeie atrăgea atenția după ce o pisică a fost sfâșiată de o haită. Atacurile câinilor au continuat. Astfel, în cursul serii de sâmbătă, 8 ianuarie a.c., aceeași femeie relata că a fost atacată când încerca să ajute un tânăr după ce fusese înconjurat de câini.

,,După ce acum câteva zile vă povesteam de haita care a omorât pisica sub geamul meu și a atacat cuplul pe faleza din cartier, astăzi vă anunț că eu am fost atacată de o haita și am sunat la 112 pentru ajutor. În jur de ora 20:30 stăteam în casă și am auzit haita de câini lătrând si făcând o mare gălăgie. M-am uitat pe geam și am văzut cum 4-5 câini au atacat o persoană cu un câine. Am vrut să strig de la etaj, dar imediat au ieșit din spatele mașinilor/boscheților încă pe atâția care s-au alăturat atacului. Am luat repede telefonul și o umbrelă și am fugit jos să văd cu ce pot ajuta. Persoana scăpase de ei și a coborât pe faleză, dar haita a venit și ea tot acolo. M-am dus să văd care e situația și era vorba de un băiat tânăr cu un câine. Am așteptat să se retragă într-o parte și am plecat, doar că atunci când am luat-o spre bloc unul din ei a sărit din boscheți și alți 2/3 s-au alăturat. Am strigat la ei și am ridicat umbrela să îi lovesc ca să mă apăr dar spre norocul meu s-au retras.”, a spus femeia.

Ionuț Rusu

Ionuț Rusu: ,,De mâine intră echipele Animal Society”

Ionuț Rusu, viceprimarul PNL al municipiului Constanța, nu a rămas indiferent și a reacționat de îndată la relatarea femeii. Acesta a cerut mai multe detalii cu privire la locul în care animalele își fac veacul și le-a transmis locuitorilor că va trimite o echipă Animal Society, pentru capturarea patrupedelor. De asemenea, acesta a ținut să precizeze că problema nu va putea fi rezolvată peste noapte, fiind vorba despre o chestiune ce persistă de ani și ani de zile. ,,Nu o să vă spun povești și o să spun verde în față că problema nu se va rezolva peste noapte, chiar de ai avea o bagheta magică, aceasta persistând de ani și ani de zile, în lipsa unor măsuri concrete. Încă de anul trecut am demarat programele de sterilizări gratuite, în paralel cu adăpostirea lor în biobază (în măsura capacității). Plus că, anul acesta, vom avea un adăpost nou-nouț cu capacitate dublă față de cel actual. Vă stau la dispoziție.”, a spus Ionuț Rusu.

Florin Cocargeanu

Viceprimarul Florin Cocargeanu confirmă problema din Faleză Nord

Chiar Florin Cocargeanu, viceprimarul din partea USR, a confirmat cele relatate de femeie, afirmând că locuiește în cartierul Faleză Nord și cunoaște îndeaproape problema patrupedelor fără stăpân. ,,Ionuț, eu stau în zonă și îți confirm cele prezentate aici. În general se deplasează noaptea de la o platformă de gunoi la alta. Nu știu unde stau acești câini ziua pentru că nu îi prea vezi”, a fost mesajul acestuia către viceprimarul PNL, Ionuț Rusu.

Sesizările cetățenilor, în atenția autorităților locale

Reamintim că sutele de sesizări ale constănțenilor în legătură cu prezența haitelor de câini maidanezi din municipiu au ajuns și la urechile administrației locale. Astfel, conform reprezentanților Primăriei Constanța, se lucrează la documentația pentru achiziția de servicii veterinare. De asemenea, anul viitor va fi gata și noua biobază pentru câinii fără stăpâni.

,,Se lucrează la documentația pentru achiziția de servicii veterinare și autorizare transport pentru ca activitatea de capturare să fie reluată într-un timp cât mai scurt. Vrem ca animalele să fie îngrijite corespunzător. Anul viitor va fi gata și noua biobază pentru câinii fără stăpân. Capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi în jur de 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui.”, declarau, pentru Replica, reprezentanții Primăriei Constanța, la finalul anului 2021.

Video:

Citește și: Locuitorii din Faleză Nord, DISPERAȚI din cauza CÂINILOR VAGABONZI!

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ursu latra, cainii merge!
1
1
Pai mos teaca de la Primarie a dat ordin sa nu se mai adune cainii in Constanta. Normal ca nu mai ai loc de animale in oras.
3
4
aduce unii mai mari si mai flamanzi care sa-i fugareasca pe cei actuali in alte cartiere
3
3
nu doar in faleza nord, o fi gresit?
4
1
Doar in Faleza Nord... Si ii muta prin alte cartiere din Constanta.
7
2
trebuie castrati si aia care le tot dau de mancare si se elijeaza in "iubitori" de animale! cand vine vorba de adoptie se fac ca le miroase gura a kkt.
10
4
Era o nebuna pe faleza care fugea dupa caini si ii filma.au innebunit femeile.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218