REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Locuitorii din Faleză Nord, DISPERAȚI din cauza CÂINILOR VAGABONZI!

Locuitorii din Faleză Nord, DISPERAȚI din cauza CÂINILOR VAGABONZI!

Replica API 31 decembrie 2021 | 16:57 2503

Cartierul Faleză Nord din municipiul Constanța a fost invadat de câini! Locuitorii din zona respectivă se simt depășiți de situația câinilor maidanezi care se înmulțesc pe zi ce trece, iar oamenilor le este din ce în ce mai teamă. Reamintim că sutele de sesizări ale constănțenilor în legătură cu prezența haitelor de câini maidanezi din municipiu au ajuns și la urechile administrației locale. Conform reprezentanților Primăriei Constanța, în anul ce urmează va fi gata și noua biobază.

foto: arhivă

Câinii vagabonzi au început să le facă, din nou, probleme locuitorilor din cartierul Faleză Nord. O femeie care locuiește în cartierul cu pricina a început săptămâna cu o sperietură zdravănă. Totul s-a petrecut în în cursul nopții de marți, 21 decembrie a.c., atunci când o haită de câini a tăbărât pe unul dintre motanii din zonă. Din păcate, conform spuselor femeii, animalul nu a mai avut nicio șansă în față celor 7 patrupede. De asemenea, un cuplu a fost atacat pe faleză în timp ce își plimba câinele și abia a reușit să scape. Speriată de faptul că, în locul pisicii ar fi putut fi un copil, femeia a depus o sesizare către Primăria Constanța și îi îndeamnă atât pe iubitorii de animale, cât și pe cei care sesizează nereguli să-și îndrepte atenția către autoritățile locale.

Iată relatarea femeii

,,Azi noapte, în jur de ora 12:30, sub geamul balconului meu s-a dat o luptă pe viață și pe moarte. O haită de câini(7/8 adulți) au atacat unul din motanii din zonă. Din păcate, până am reușit eu să cobor de la etajul 3, motanul nu a mai avut nici o șansă! Zilele trecute, un cuplu a fost atacat pe faleză în timp ce își plimba cățelul și abia au reușit să scape toți 3 întregi. Data viitoare putem fi noi sau un copil, care poate nu are puterea sau priceperea să se salveze. Atenție, sunt o mare iubitoare de animale și aș dori să știu ca toți câinii și pisicile sunt cumva protejate, și da, știu că nu este vina lor când au acest comportament agresiv. Cu toate acestea, nu putem să stăm impasibili la astfel de situații și doar să ne miram când mai auzim că a fost sfâșiat un om, un animal…Eu am făcut sesizare și o sa continui să fac până se vor lua măsuri. V-aș ruga să sesizați și dumneavoastră poate avem o șansă să se schimbe ceva în bine. Speranța moare ultima (sperăm că nu sfâșiată de câini)!

Problema câinilor vagabonzi din Faleză Nord este una veche

Problema legată de apariția câinilor vagabonzi în cartierul Faleză Nord este una destul de veche. Vara, cel puțin, patrupedele au terorizat locuitorii, cât și turiștii prezenți la malul mării. Reporterii Replica vă prezentau în cursul verii situația unui bărbat care a fost mușcat de către unul din câinii agresivi.

Sesizările cetățenilor au ajuns în atenția Primăriei Constanța

Reamintim că sutele de sesizări ale constănțenilor în legătură cu prezența haitelor de câini maidanezi din municipiu au ajuns și la urechile administrației locale. Astfel, conform reprezentanților Primăriei Constanța, se lucrează la documentația pentru achiziția de servicii veterinare. De asemenea, anul viitor va fi gata și noua biobază pentru câinii fără stăpâni.

,,Se lucrează la documentația pentru achiziția de servicii veterinare și autorizare transport pentru ca activitatea de capturare să fie reluată într-un timp cât mai scurt. Vrem ca animalele să fie îngrijite corespunzător. Anul viitor va fi gata și noua biobază pentru câinii fără stăpân. Capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi în jur de 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui.”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și:

O HAITĂ de CÂINI TERORIZEAZĂ cartierul FALEZĂ NORD! VIDEO

Cicaptură ProTV

Un copil de 6 ani a fost sfâșiat de câini

Vă reamintim că, în cursul zilei de 14 decembrie a.c., o tragedie s-a petrecut în localitatea Cotu Văii. Un copil în vârstă de 6 ani a murit, după ce a fost mușcat, de gât, de câini. Din păcate, leziunile suferite de minor au fost incompatibile cu viața. Acestuia i-a fost declarat decesul de către medicii sosiți la fața locului.

Despre acest subiect puteți citi mai multe detalii aici: TRAGEDIE în județul Constanța! Un COPIL de 6 ani a fost SFÂȘIAT de CÂINI

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jurnastii iau stirile de pe fakebook iar televiziunile de stirii din ziare.Dimineata.Seara ajung la stiri pe canalele cu audienta mare.Nu verifica nimeni , nimic.Dar mai conteaza?!
5
0
stati sa vina vara cu balarii si ies si serpii
0
4
Primarul, doarme!
1
5
La eutanasiat si bagati in parizerul de porc la 5 lei kg cu ei
2
6
Lasati cainii sa vina la mine. Sunt singura care v-am scapat de maidanezi.
2
5
si feliciu ova iubeste cainii...
2
4
pai da te doare de motan ...si pisicile trebuie stranse
4
5
Cu cele mai scumpe apartamente din oras?
6
2
Nu se schimba nimic..
4
3
Cand a venit mos teaca la treaba, a dat dispozitie sa fie lasati liberi cainii vagabonzi. Asa ca nu va asteptati sa se schimbe ceva pana pleaca.
7
4
Au caini vagabonzi, dar au si parcare cu sms in fata blocului, degeaba sunt nemultumiti
7
1
Primaria nu face nimic in acest sens ca e legata de miini si de picioare din cauza unor ONG-uri care sug bani de la guvern. Sa-i ia ONG-urile acasa daca sint asa de miloase si sa se spele la cap cu ei.
8
6
Ziar de rah...postari copiate de pe facebook
8
3
Toata Constanta e plina de caini
11
5
nu ati inteles ca primaria nu face nimic? orasul e plin de caini si pisici.
11
4
carnita cu furadan proaspat
4
9
ce vreti ma e nunta lui Chitac , ati vrut Chitac luati cu caini pe paine ...
9
6
Mmoarte la potai, si amenzi de 15000ron celor care dorm in pat cu ele !
10
10
Caini vagabonzi, fara caldura, masini sparte. Radeati de Poarta 6 , ca vai doamne ce cartier.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218