rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Viceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

Un subiect amplu dezbătut în aceste zile, la nivel local, este, fără doar si poate, cel al parcărilor. Un regulament care a născut o mulțime de controverse, oamenii criticând dur administrația locală. Viceprimarul PNL, Ionuț Rusu, a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Replica, despre modul în care a fost gestionat acest proiect și recunoaște că cineva a greșit. Deși acest scandal ar putea atrage, după sine, sancțiuni din partea electoratului, Rusu este convins că, în cele din urmă, va fi găsită o soluție, astfel încât să mulțumească pe toată lumea sau aproape toată lumea. Totodată, viceprimarul a anunțat că, în acest sezon estival, Mamaia va arăta altfel: fără șantiere, fără muzică tare... în câteva cuvinte: nu va mai fi ce a fost!

Valoarea unui om politic stă în măsurile pe care trebuie sa le ia pentru țară, comună, oraș, chiar dacă unele dintre acestea sunt nepopulare. Problemele trebuie, însă, tratate și rezolvate cu chibzuință. În caz contrar, va deconta politic. Iar subiectul parcărilor este unul destul de sensibil și controversat care ar putea să coste noua administrație locală, din punct de vedere electoral. Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, spune că primarul Chițac și-a asumat această greșeală, chiar dacă nu-i aparține. Se caută soluții, nu vinovați, spune el.

Rusu, despre lipsa de transparență a regulamentului parcărilor: Nu căutăm vinovați, căutăm soluții

”Din punct de vedere al comunicării trebuie să recunosc că nu am excelat vizavi de acest subiect, drept urmare noi nu căutăm anumiți vinovați, ci căutăm soluții. Am să vă spun cu toată sinceritatea faptul că anexele nu au fost urcate la timp pe site, astfel încât să facă parte din același regulament în dezbatere publică în transparență decizională…este o vină pe care noi ne-o asumăm și căutăm soluții. Da, este clar că a fost o scăpare mai mult decât serioasă pe care inclusiv eu am observat-o în timpul comisiei din care fac parte. Atunci am văzut că anexele nu sunt urcate pe site, din acel moment primarul nu a făcut altceva decât să ia o decizia absolut corectă, bărbătească și onestă și a retras acest proiect de pe ordinea de zi”, a precizat Ionuț Rusu.

”Dacă acest regulament nu ar fi fost retras din vicii de procedură, noi, cei de la PNL, aveam un set de amendamente pe care le-am fi propus în ședința de CL, lucrul acesta îl avem în continuare pe masă și noi, în continuare, ascultăm toate lucrurile ce ne sunt transmise de constănțeni și de specialiști, astfel încât acest proiect să sufere modificări. Nu putem să mulțumim pe toată lumea, dar vom face tot posibilul să mulțumim majoritatea constănțenilor”, a completat alesul.

Rusu: Nu trebuie să cadă capul cuiva… cine nu îşi face treaba, în mod cert va fi sancţionat

Regulamentul parcărilor a fost elaborat de Horia Constantinescu, împreună cu city managerul Constanței, Felicia Ovanesian. Întrebat dacă se vor aplica sancțiuni, pentru proasta gestionare a lucrurilor, Rusu a precizat: ”Proiectul a fost generat de Horia Constantinescu şi Felicia Ovanesian. Ne-au prezentat proiectul, iar noi, consilierii, am început să venim cu amendamente, cu idei şi am făcut scheletul proiectului de regulament. Acesta a fost pus în transparenţă publică, nu m-am ocupat eu de el. În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă, m-am ocupat de regulamentul de publicitate, care a fost urcat în transparenţă, s-au pus toate anexele, totul a fost făcut ca la carte şi nu mă aşteptam ca în altă parte să nu funcţioneze. Când am avut comisia, înainte de şedinţa de Consiliu Local, am fost uimit să văd că aceste anexe nu sunt urcate. Nu trebuie să cadă capul cuiva. Dacă problema nu se rezolvă? Cine nu îşi face treaba, în mod cert va fi sancţionat. Nu e normal ca domnul primar să fie pus într-o situaţie anormală”. Cât despre o eventuală demisie a lui Horia Constantinescu, cerută de colegii săi din PNL, Rusu a precizat că : ”Demisia este un act unilateral. Domnului Constantinescu nu-i iau apărarea, este bărbat, să-şi urmeze drumul pe care şi-l propune. Eu din postura de viceprimar nu am niciun drept să-i cer demisia”.

Regulamentul parcărilor va suferi modificări

Ionuț Rusu a mai declarat faptul că regulamentul va suferi modificări și că va fi creată o platformă digitală care va veni îns prijinul constănțenilor. ”Eu nu sunt de acord cu licitarea tuturor locurilor de parcare. Unul din amendamentele noastre la care lucrăm prevede ca această licitaţie să fie doar pentru locurile noi create, aceasta va venit la pachet cu digitalizarea locurilor. Erau 19.200 de locuri, la ultima verificare de acum 6-7 luni. Această mapare şi interfaţă va da fiecărui cetăţean posibilitatea să vadă live care sunt locurile goale de parcare, cine are loc şi caând se va face următoarea licitaţie. Când vor apărea noi locuri de parcare. Această transparenţă va evita orice fel de suspiciune. Noi nu avem nimic de ascuns”, a mai spus Rusu. ”Vom veni cu amendamente. Conceptul din spatele aceste staţionări în centrul orașului de 2+1 ore reziduă în mobilitatea urbană. Ea e cea care guvernează, astfel încât toată lumea să vină să parcheze. Nu are legătură cu oamenii care au mai mulţi sau mai puţini bani. Vrem să scoatem în faţă conceptul care stă la baza regulamentului, şi anume mobilitatea urbană”, a explicat Ionuț Rusu.

Viceprimarul PNL a mai declarat că transparența este prioritatea numărul 1 a primăriei. Din acest motiv, administrația locală lucrează la digitalizarea unor servicii, astfel încât cetățenii să poată reacționa mai bune cu reprezentanții primăriei. De exemplu, la sediul primăriei din City Mall nu există niciun factor de decizie care să intervină, în cazul în care este nevoie, în relația cu cetățenii. ”Acest serviciu nu este în subordinea mea, dar sunt foarte atent la aceste aspecte. Este un nou şef al acestei direcţii care va schimba lucrurile în bine. Digitalizarea în acest serviciu este lucrul care se va întâmpla imediat, astfel încât cetăţenii să poată reacţiona şi interacţiona imediat cu responsabilii care le pot rezolva problemele. Regulile vor fi clare pentru ca cetăţenii să ştie ce au de făcut”, a specificat vicele. Interacțiune vor avea și arhitecții care lucrează la diferite proiecte și au nevoie de informații, în timp util, de la reprezentanții primăriei, iar de acest aspect se ocupă noul arhitect șef, spune Rusu.

Rusu, despre regulamentul taximetriștilor: Nu trebuie să se gândească că îi vom vâna

Scandal s-a iscat și în jurul Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi. Ionuț Rusu spune că acesta nu a fost pus în dezbatere publică, s-a discutat doar cu factorii direct implicați, repsectiv reprezentanților taximetriștilor din Constanța, care au venit cu propuneri. ”Acest regulament a fost discutat cu taximetriştii, au fost peste 10 dezbateri. Regulamentul nu este încă urcat în transparenţă, urmează. Nu le tăiem licenţele peste noapte, ci cele care vor expira nu vor mai fi reinnoite. Legea 38 din 2003 spune că sunt maxim 4 licenţe la mia de locuitori. Acesta este un serviciu în slujba cetăţeanul, autorizat de primărie, dacă nu suntem atenţi ce autorizăm, noi suntem de vină că cetăţenii sunt nemulţumiţ. Trebuie să gândim acest regulament în slujba cetăţeanului, un comportamentul grosolan este inadmisibil. Nu este normal să fii înjurat, nu accept genul acesta de comportament. Este un lucru anormal, ne dorim să fim un oraş european. Ei nu trebuie să se gândească că cineva îi va vâna. Dar nu voi tolera ca cineva să se comporte urât faţă de clienţi.

Sezonul estival va fi fără șantiere, în Mamaia, se lucrează la regulamentul de autorizare a agenților economici

Noi nu ne dorim așa ceva. Vizavi de terase și beach baruri, vor fi luate măsuri, de data aceasta, corecte, normale, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat vara trecută. Aceste lucruri nu se vor mai petrece. Fără muzică tare, fără șantiere… s-a terminat. Noi suntem puşi de cetăţeni, trebuie să muncim pentru cetăţeni. Noi am înțeles menirea pe care ne-au dat-o cetățenii”.

Cât despre regulile pe care trebuie să le respecte agenții economici cu magazine în Mamaia, acesta a precizat: ”Este în lucru acest regulament de autorizare a activităţilor economice din Constanţa. Nu au voie să vândă produse vrac în staţiunea Mamaia. Ieri (n.red. marți, 2 martie) a avut loc o întâlnire între asociaţia RESTO şi primar. Au avut un dialog constructiv. Va fi o întâlnire şi cu asociaţia celor care ar putea primi aceste autorizaţii. Dialogul este cheia care face ca aceste probleme să dispară. Domnul primar nu a refuzat niciodată dialogul cu nimeni”.

Avem o colaborare normală cu USR

Întrebat care mai este relația cu USR, inclusiv cu al său coleg Florin Cocargeanu, având în vedere că se vehiculează o ruptură a alianței, Rusu a precizat : ”Noi lucrăm împreună dar, dar am câştigat locuri separate. Să ne aducem aminte, primarul este liberal, noi avem grupuri de armonizare cu USR, dar fiecare îşi face treaba în casa lui. După aceea stăm de vorbă. Avem o colaborare normală. Într-un final trebuie să vedem care este produsul pe care îl prezentăm constănţenilor. Dacă cineva face o prostie trebuie să răspundă. Noi lucrăm instituţional foarte bine”.

În materialul VIDEO de mai jos puteți urmări mai multe declarații făcute de viceprimarul Ionuț Rusu. Tot aici, puteți urmări câteva idei din culisele unui proiect importat ce vizează resistematizarea orașului.

Mirela PASCAL

joi, 4 martie 20218247
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...1551

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO3612
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani6128
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...2734

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!4746
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video1403
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2817

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele2914
19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO3912
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3911

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA7326
3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video3516
Vremea
7.9°7.9° - 8.2° duminică, 18 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 81%
Vânt: 3.52 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...70

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...61

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...64

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...65

Local
19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1043

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

Pe teritoriul României, până duminică, 18 aprilie, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul...690

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

358

19 apr 23:56Local41 de migranți descoperiți de polițiștii de frontieră la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Nădlac au descoperit 41 de cetățeni...305

19 apr 23:57LocalACCIDENT RUTIER cu o VICTIMĂ, la ieșire din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 18 aprilie, la ieșire din constanța...731

19 apr 23:57LocalO mașină s-a făcut SCRUM! Focul ar fi fost pus INTENȚIONAT

648

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...642

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...235

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

491

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...421

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...438

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...559

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...460

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...502

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

633

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2817

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2914

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3912

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3911

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7326

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8248

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....516

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...2410

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

978

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...546

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...603

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

1939

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...66

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...63

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

64

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...362

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...481

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

475

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...55

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...64

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

56

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...70

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....61

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...60

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...55

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...50

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

70

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT