REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI

VIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI

Replica API 9 februarie 2021 | 00:05 16778

I-a ieșit aroganța pe nas! Afaceristul Stelian Tocia a fost săltat de oamenii legii. Parchetul General și Poliția Capitalei au făcut 17 percheziții în această dimineață în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Mai multe persoane urmează să fie duse la audieri, printre care și controversatul Stelian Tocia, din Constanța, cunoscut pentru dosarele penale de contrabandă.

Reamintim că, recent, Tocia s-a filmat în timp ce ține în mână un teanc de euro, să arate lumii cât de potent financiar este el. Tocia se întreba ce să facă cu miile de euro pe care le flutura în fața camerei, să cumpere porci sau să dea o petrecere?! ”Ce să fac, măi băieți, cu bani ăștia? Vine Moș Crăciun, am luat și porci, am luat și de-alea! Nu știu, să mai iau un porc, să mai iau o ladă de porci, facem și petrecere, să fie bine. Hai, vă pup!”, a spus Tocia. Nu se știe daca bancnotele sunt adevărate sau false.

Ce spun oamenii legii!

Astăzi, 9 februarie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Urmărire Penală și Criminalistică, pune în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Totodată sunt puse în aplicare 8 mandate de aducere.

Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Capitalei.

Până la acest moment, în urma perchezițiilor efectuate au fost identificate sute de baxuri de tigarete, ce urmează a fi inventariate și predate Autorității Naționale a Vămilor.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Jandarmeriei și de suportul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că perchezița este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Un trecut ”glorios”

În urmă cu 10 ani, el a fost săltat de polițiști și cercetat pentru mai multe infracțiuni. La acea vreme, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că, în calitate de administrator al Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008-iunie 2010 a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri, cereale, plante oleaginoase, utilaje, cât şi servicii de transport. Tocia a cauzat un prejudiciu la bugetul statului în valoare de 2.700.000 de lei. Anterior, el mai fusese reținut şi cercetat de DIICOT, după ce a fost prins cu maşina plină "ochi" cu ţigări de contrabandă din magazinele duty-free din Vama Veche. În 2014, polițiștii au destructurat o nouă grupare specializată în contrabandă cu produse accizabile, alcool şi tutun. Cine era capul rețelei de această dată? Tot Stelian Tocia.

Pe 1 aprilie 2016, individul a fost trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală, iar mai nou, acesta se pare că se reprofilase: s-a apucat de furat. Tot în 2016, acesta a fost trimis în judecată pentru furt, în dauna Kaufland România și condamnat.

Citește și:

Video! STELIAN Tocia SE SPARGE în FIGURI: Ce să fac, măi băieți, cu BANII ăștia?

Mirela PASCAL, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ferice de mary!
0
0
Pupa-l in cur pe Negoita
2
1
Pupati-l in cur pe negoita ca este fratele meu!
1
0
F bine, politia sa-i " arda" pe golani.
2
0
Mare bou! Sa te vad acum cum te lauzi
2
0
"afacerist", nu bai, se spune BISNITAR.
7
1
Tot timpul cat va fii liber va face infractiuni ca nu are din ce sa traiasca Atentie organele statului ce paziti !
9
0
liciule vezi-ti de drum ca e mai bine asa
7
0
Un machedonas imputit.
24
0
nu este unu Tocia sef la SIPI Constanta? ma intreb daca or fi rude....LOL
16
0
A ajuns Parchetul General din Bucuresti sa salte contrabandistul constantean notoriu? Parchetul Curtii de Apel e ocupat sa il ancheteze pe ala de a arunca cu tort si oua dupa doua ... doamne hahaaaa
15
0
Asa este. Ursachi este baiat calumea face contrabanda doar cu cumatrul Negoita. Stiu ce zic. Eu cu Tocia suntem.frati.
9
2
de unde sti tu k e sifonat de ursachi ... vezi de drumu tau nu mai vorbi prosti aiurea despre ursachi daca iti pasa de viata ta
1
7
Rabla asta de tocia a facut figuri cu banii bulgarilor ,cu cei care au in bulagria o mica fabrica de tigarete. Impreuna cu Rafte, Ciusca, Marius de la Slobozia, Silviu, le-a pus-o la niste moldoveni de o cantitate buna de tigari in garaj la stefancu . Este un catel cu burta goala, cu talente pe banii altora, o zdreanta, un jegos de om ca si caracter, si ACUM INCEPE SA FACA SIFONELI,,,de ...x...y..z...zdreanta asta de machidon imputit, De ce credeti ca si nevasta-sa si-o trage separat cu altii, ca el este incapabil,ipotent. Cel mai imputit machidon si sifon ordinar, acest infect Tocia, golan
27
0
Sifonat de ursachi.
8
0
Afacerist??
15
2
Bulanu asta merita de mult la puscarie .figuri pe burta goala.urmeaza tovarasul lui mita soare care se drogheaza la.maxim si o ia si in dos.alt bulan cu aere de bogatan
13
1
Unde vezi o golanie, hop si un machidon...
22
9
De ce le ziceti la alde astia afaceristi? Asta e standardul in afaceri contrabanda si evaziune fiscala? Poate jigniti oamenii de afacere de buna credinta
24
1
E bagat si cu Eucor din port, tot evazionisti cu tigari !
17
3
bancnotele de 500 de euro au fost retrase din circulatie cred ca nici asta nu o stia
15
8
Stelian...dupa nume pare a fi suedez !
28
5
Inseamna ca lu asta ii place la puscarie mult...
15
3
un vagabond nenorocit, si nevasta-sa o proasta !! cine stie ce suge si aia??
19
3
Sitmabile mackyedon aceasta este confirmarea sejurului dvs la Poarta Alba o persoana all inclusive.
21
0
UN BOU MAI MARE CA ASTA NU AM VAZUT .
23
1
Politia de frontiera e cu noi
22
3
fara protectie si dosare tinute la sertar, nu s-ar face contrabanda.Dar trebuie sa traiasca si ei, reprezentantii statului.
34
0
Hai Stelu zi de toata lumea nu te lasa arata le fenta ta zi de piticu porno
24
0
Un prost deosebit!
29
3
Abia astepti sa ajungi la penitenciar sa te faca posta colegii de camera sa nu fie silviu gelos
19
3
Pasarica umflata ce zici? Esti pe liveuri sau pe drum spre boxa? Uups
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218