REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

VIDEO Alexandru Rafila, despre șpaga de la Matei Balș: Nu am auzit să existe

VIDEO Alexandru Rafila, despre șpaga de la Matei Balș: Nu am auzit să existe

Replica API 1 februarie 2021 | 20:00 1848

Medicul Alexandru Rafila a vorbit în emisiunea “La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean” și despre “plicul” dat de pacienți în spitale.

Întrebat dacă domnia sa crede că șpaga la doctor a dispărut definitiv, doctorul Alexandru Rafila a spus: “Nu a dispărut complet plicul, dar s-a redus foarte mult. Și cred că și motivația sau explicația pentru care plicul era acceptat de multe ori a dispărut. Pentru că, în momentul de față, salariile medicilor, cel puțin, și ale asistenților medicali, într-o anumită măsură, se apropie de salariile din Uniunea Europeană. Să ne gândim că, totuși, în România costul vieții este mai mic decât în alte țări. Există acel indicator, paritatea puterii de cumpărare, care plasează un astfel de venit, cum este venitul din domeniul medical, într-o zonă de confort. Oamenii își pot permite să meargă într-o vacanță sau să se instruiască, să meargă la o conferință, să-și procure cărțile sau revistele de care au nevoie și bineînțeles că lucrul ăsta a avut un impact evident. Eu pot să vă spun exemplul de la Institutul Matei Balș, nu vreau să mă refer la alți colegi, și să știți că la Institutul Matei Balș, cel puțin, eu nu am auzit despre niciun coleg care ar… sunt două lucruri diferite, condiționarea este una și este perfect culpabilă și nu trebuie să existe niciun fel de toleranță despre condiționarea actului medical în legătură cu un venit ilicit, dar nici măcar acceptarea unor atenții, bani, că asta m-ați întrebat, nu am auzit să existe în Institutul Matei Balș” - a spus doctorul Alexandru Rafila la Digi 24, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bune????!!!!! Pai daca n-ai auzit tu, inseamna ca nu exista????????
2
0
Doar asa o mica spaga...
10
0
Bolnavii sau apartinatorii il ofera si l lasa pe birou. Daca este refuzat pleaca la alt medic. Ca el asa stie ca daca nu da plicul nu este tratat bine. Fals. Dar e greu de schimbat mentalitati. Pe de alta parte salariile nu sunt la nivel european dar costul vietii este preturille fiind la unele produse mai mari ca n Europa Vest si la niciunele mai mici. Cel mult egale. Trebuie ca toate salariile nete sa fie raportate la salariul presedintelui pe o scara de maxim 1 la 10 cu tot cu sporuri indemnizatii sau alte formulari d astea contabile. Salariul minim net e 1400 atunci maxim sa fie 14000 net.
5
6
trebuie aplicata legea din koreea de nord ,china pt fapte de coruptie streangul de gat cine ia plicul streangul in piata centrala
13
1
Vacante,carti. ...Chiar esti penibil cand vorbim de case, masini, terenuri, afaceri la foarte multi medici facute cu plicul. Sub ochii nostri se intampla si vine Rafila si spune ca negru e alb.Sa faceti crucea mare si sa-l pomeniti pe Ceausescu ca daca traia,gaia va lua.
16
0
Corb la corb nu-si scoate ochii!!!! Dixit!!!
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272