REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIDEO! FOCAR de INFECŢIE la periferia Constanţei: peste 300 de tone de deşeuri, aruncate pe terenul CFR

VIDEO! FOCAR de INFECŢIE la periferia Constanţei: peste 300 de tone de deşeuri, aruncate pe terenul CFR

Replica API 6 ianuarie 2020 | 01:37 462

Din ce în ce mai rău! Reprezentanții CFR Infrastrutură au pierdut lupta cu nesimțiții care aleg să depoziteze gunoaiele și deșeurile provenite din construcții la ieșire din Constanța, între luniile de cale ferată. Deși, potrivit legii, gunoiel trebuie aruncat la depozitul de la Poarta 9, contra sumei de 3 lei/tona. În prezent, zona arată sub orice critică, munții de gunoaie fiind extinși pe o suprafață largă de teren. Conducerea CFR Infrastructură, administratorul terenului, ridică din umeri și spune că este novoie de o acțiune comună în această zonă. În primul rând, de igienizare, apoi de prevenire,

Chiar la intrarea în Constanta, între liniile de cale ferată, zac sute de tone de deseuri, în mare parte menajere, zona fiind un adevărat focar de infecție. Și în trecut s-au mai semnalat astfel de probleme, directorul CFR Infrastructură, Dorin Maer, precizând pentru "Replica" de Constanţa că gunoaiele sunt strânse permanent, însă nu are cum să lupte cu lipsa de bun simț a celor care aruncă mizeria între șinele de cale ferată.

Numai că, situația s-a înrăutățit. Groapa este imensă, de două luni nu s-a mai igienizat zona, așa că a ajuns să adăpostească în jur de 400 de tone de deșeuri. ”Aici trebuie o acțiune comună. Noi ce să facem?! Doar să lăsăm calea ferată și să ne apucăm de curățenie. Trebuie pusă pază în zonă, astfel încât cei care aruncă deșeuri să fie amendați. Și nu este singura zonă unde se întâmplă lucrul acesta”, a declarat, pentru "Replica", Dorin Maer, directorul CFR Infrastructură Constanța. ”Cele mai multe deșeuri provin din construcții. Oamenii nu se duc la depozitul din Poarta 9, și aruncă gunoiul aici”, mai completat Maer. În acest context, CFR Infrastructură, în calitate de administrator al terenului, primește avertismente și amenzi pe bandă rulantă de la Poliția Locală. Amenda pentru persoanele juridice este între 500 și 1000 de lei. ”Primim șia menzi și avertismente. În urmă cu 3 ani, patru ani, am igienizat zona, împreună cu Polaris. Am plătit 100.000 lei. Acum ar costa mai mult. Acum sunt în jur de 300-400 de tone, nu s-a mai igienizat de 2 luni”, a conchis Maer.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
voi vorviti de poarta 9, pai nu vedeti cum arata serparia de pe b-dul ic bratianu pe partea liniilor ? Asta nu apartine tot cfr-ului ?Ce plm motive mai gasiti de nu vi-l adunati ? Ori trebuie sa-l adune cine l-a pus acolo ? Ti-ale dreak de panarame !
0
0
Iesi naibii cu o matura,cativa saci de plastic si apuca-te de treaba.Nu mai sta si boci aici...
0
0
din pacate e din ce in ce mai clar ca sunt sanse f mici ca acest oras sa devina cat de cat in regula si asta pe langa autoritati jalnice, e vorba si de populatia acestui oras care a devenit din ce in ce mai jalnica....
4
0
de la politia tf Palas?.nu ii vad pe borfasi care arunca gunoaie? Daca ei se ocupa de ascultat romanii in telefoane acum sunt doi si un sfert.Din cacati de la calea ferata muritori de foame in gara cu ciocanul au ajuns securitatea statului.Atunci adunati gunoaiele sclavii securitatii.
5
0
Despre ce vorbim?Eu am trimis filmulet la mediu l-am postat pe facebook acum doi ani cu masinile care aruncau moluz si gunoi!Ce s-a intimplat?Nimic.
6
0
Daca 1-2 luni se patruleaza in zona in orele de risc, adica noaptea, nu exista sa nu prinzi cativa. Cand ii prinzi, dosar penal, amenzi si puscarie la nevoie. Nu este nevoie decat de cateva exemple date societatii ca unii sa priceapa mesajul. Haosul si lipsa de respect fata de lege predomina atunci cand nu se aplica corect regulile de convietuire in societate.
4
1
Si sutele de tone de cadavre din port nu sunt focar de infectie
5
1
Camere de filmat , vazut numerele de la masina , sosar penal pentru poluarea mediului. Aia de la garda dorm si iau spaga, astia de la cfr sunt prosti. Camere de filmat
13
2
cine raspunde?
7
0
Ca sa fie amendati cei care arunca gunoaie ar trebui ca politia locala sa isi faca treaba. Mergeti langa Tomis Plus sa vedeti ce e acolo. Dar acolo e numai moloz de la santierele din zona
15
0
AMENDA ! sau va este frica ?
12
0
lunile de cale ferata......gunoiel...... invata sa scriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
3
3
Politia locala trebuie sa instituie posturi permanente de paza in zonele respective. Iar indivizii prinsi asupra faptului trebuie amendati cu maximul de amenda si confiscate mijloacele de transport.
14
0
ACELAS NIVEL DE infectie !!!!SI NU VEDE NIMENI???PE AL.LAPUSNEANU STATIE SUCEAVA.BLOC OPRIT PRIN INSTANTA,DIN CONSTR.AM CASTIGAT PRIN DEMOLAREA PROPR. FIRMA CAMBELA.EXECUTORULUI II ESTE FRICA SAU IA SPAGA.STAM DUPA NISTE TRADATORI CU FOCARUL IN SPATIUL VERDE VECIN!!!!BATAIE DE JOC LA FRAIERUL DE ALEGATOR.
13
0
Cel mai mizerabil oras din tara. Cei prinsi ca depoziteaza gunoaie pe unde ii taie capul ca fie amendati si sa fie obligati sa faca curatenie in zona pe cheltuiala lor.
17
0
Cel mai murdar oras din Romania!
19
1
ESTE ABSOLUT NECESAR SA SE FACA O CURATENIE GENERALIZATA.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218