REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VIDEO! MĂRTURIILE INCREDIBILE ale unei pasagere aflată în autocarul luat pe sus de tornadă: ‘Ne întorceam de la pelerinaj’

VIDEO! MĂRTURIILE INCREDIBILE ale unei pasagere aflată în autocarul luat pe sus de tornadă: ‘Ne întorceam de la pelerinaj’

Replica API 2 mai 2019 | 12:46 609

Fuseseră cu preotul să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Fuseseră cu preotul să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Şi-au văzut moartea cu ochii! 39 de suflete care se întorceau de la un pelerinaj de la Slobozia au trăit şocul vieţii lor! Natura s-a dezlănţuit, iar o tornadă uriaşă i-a luat, pur şi simplu, pe sus şi i-a aruncat pe câmp. Două secunde mai devreme şi s-ar fi produs o adevărată tragedie, spune un călător din autocar.

Oamenii aflaţi în autocar au fost disperaţi, panicaţi, unii au ţipat, nu-şi doreau decât să scape cu viaţă. După ce uriaşul vârtej a pus autocarul pe sol, victimele au ieşit, rând pe rând, pe parbrizul pe care preotul, aflat şi el în autocar, l-a spart pentru a putea scoate victimele. Forţa extraordinară a naturii nu a învins credinţa pasagerilor în Dumnezeu, lăsând uşoare accidentări, însă vor avea nevoie mult timp, de acum încolo, să-şi revină din acest şoc.

O uriașă tornadă s-a format pe câmp în apropierea localității Drajna lângă Autostrada Soarelui. Un autocar cu 39 de pasageri, toţi din Feteşti, aflat pe DJ 503, cu DN21, pe raza localității Constantin Brâncoveanu, a fost luat pe sus de uriaşul vârtej şi aruncat de puterea uriașă a tornadei în câmp, mai multe persoane fiind rănite.

Mai multe victime au fost transportate la spitale din Fetești şi Slobozia, 4 au rămas internate, iar una a fost transferată la spitalul Bagdasar din București. Pasagerii nu şi-au revenit din şoc, însă au avut puterea să retrăiască acele momente dramatice şi să povestească cum s-a întâmplat totul.

Au ieşit prin parbrizul pe care preotul l-a spart cu picioarele

Cu toţii se întoarceau de la Slobozia, unde au fost în pelerinaj. Vremea s-a înrăutăţit, începuse să plouă foarte tare, însă nu s-au speriat, nici măcar nu s-au îngrijorat. Până la un moment dat, când în calea autocarului a apărut o tornadă uriaşă.

Abia atunci s-a creat panica, oamenii au început să ţipe şi să caute o portiţă de salvare. Autocarul a fost atins de tornadă, în ciuda manevrelor şoferului de a evita furia naturii, a fost luat pe sus preţ de câteva secunde, după care a fost aruncat pe câmp. Cu ajutorul preotului, aflat şi el în autocar, pasagerii au ieşit, rând pe rând, prin parbrizul pe care slujitorul Domnului l-a spart cu picioarele, cu o forță nebănuită.

Mărturiile încredibile ale unui persoane din autocarul groazei: Dumnezeu ne-a dat încă o şansă

„Ne întorceam de la pelerinaj, de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, plini de bucurie, de încredere şi nădejde şi, deodată, s-a lăsat un nor negru, a început să plouă, am văzut tornada cum se apropia, am văzut direcţia în care ea merge.

Am nădăjduit şi ne-am rugat să o depăşim, să nu ne întâlnim cu ea pe autostradă, să nu fim în punctul în care ea traversează autostrada. Ni s-a părut că am lăsat-o în urmă, însă ne-a atins cu partea laterală. Deşi stăteam în poziţia verticală, firească, simţeam că nu mai suntem pe şosea şi că ne deplasăm în zbor, spre dreapta, aşa um ne împingea tornada.

Sentimentul acesta a fost preţ de câteva secunde. Nu ne-am rostogolit, că altfel ne făcea praf. Am fost cu Dumnezeu în gând, cu linişte, cu calm, cu credinţa că nu ne lasă şi se îndură de noi.

Dacă o secundă ne întâlneam mai devreme cu tornada, ne prindea în vârtejul acela, ne rostogolea cu mai mult de 100 km/h şi ne făcea praf pe toţi. Cu toţii am fost panicaţi, unii ţipau, dar cu siguranţă se rugau în sufletul lor, eu am fost puternică şi m-am rugat şi am simţit că Dumnezeu este cu noi şi o să ne scoată de acolo”, a declarat R. I., în vârstă de 39 de ani.

„Ne-a trântit pe partea stângă. Ce a fost cel mai rău a fost că pasagerii din dreapta au căzut peste noi, cei din partea stângă. Dar preotul a fost ca un înger pentru noi, a spart parbrizul cu cu o forță nebănuită, cu puterea divină, a ieşit şi ne-a întâmpinat pe toţi, ca un înger, ne scotea din autocar, îndreptându-ne cât mai departe de acesta, spre şosea, pentru a ne feri de o eventuală explozie.

Tot preotul a fost cel care a făcut rost pentru fiecare de maşini, au venit rapid şi ambulanţele, dar şi pompierii. Iar medicii Spitalului Judeţean Slobozia ne-au acordat ajutorul necesar tuturor, ne-au acordat toată atenţia şi s-au ocupat de noi îndeaproape”, a mai precizat, pentru Replica, pasagera.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ara-fat era la picnic
0
0
Batman i-a salvat pe toti !
1
0
Filmau din autocar. Se vede clar din filmare ca se duceau in directia vartejului, cu vieza. Soferul avea creierul la purtator ?
0
1
Asta este pedeapsa lui Dumnezeu pt.ca nu respectam natura.Nu are nici o valoare ,daca numai ne inchinam la icoane si in acelasi timp aruncam gunoaie, folosim masini uzate ,taiem padurile, marim suprafetele asfaltice etc.
0
2
barbosu v-a dat peste cap, tot el v-a salvat...incredibil ce minune. Sa vezi si sa nu crezi...mos craciun nu a participat la actiune?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614