REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

VIDEO! Minune în localitatea constănţeană Lazu. Părintele-paroh George Piţigoi Mocanu: 'Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze şi scotea miros de mir'

VIDEO! Minune în localitatea constănţeană Lazu. Părintele-paroh George Piţigoi Mocanu: 'Icoana Maicii Domnului a început să lăcrimeze şi scotea miros de mir'

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:20 1108

La Biserica “Înălţarea Domnului” din localitatea constănţeană Lazu, localitate ce aparţine de comuna Agigea, a sosit, duminică, 6 ianuarie 2019, de sărbătoarea închiată Botezului Domnului, o icoană a Maicii Domnului. Icoana a fost adusă din Ucraina de o delegaţie formată dintr-o maică din Rusia şi o reprezentantă de la Mânăstirea “Sfântul Gheorghe” din Ucraina.

Părintele-paroh al Bisericii “Înălţarea Domnului” din Lazu şi-a dorit foarte mult să aducă în lăcaşul de cult Icoana Maicii Domnului de la Mânăstirea “Sfântul Gheorghe” din Ucraina. A reuşit acest lucru, în acest an, de sărbătoarea închinată Botezului Domnului. Spre uimirea tuturor, la o zi de la aducerea sa, a avut loc o minune. Icoana a lăcrimat şi a scos un miros foarte puternic de mir. Părintele-paroh George Piţigoi Mocanu susţine că minunea din parohia Lazu trebuie văzută “ca o bucurie”. “Icoana o avem în biserică de pe data de 6 ianuarie. Aseară (n.r. luni, 7 ianuarie 2019), când am ajuns la biserică, pe la ora 20.00, am văzut că icoana a început să lăcrimeze şi scotea un miros foarte puternic de mir”, a precizat părintele-paroh George Piţigoi Mocanu.

Marţi, 8 ianuarie 2019, la biserica din Lazu s-a deplasat şi Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, pentru a da binecuvântarea sa.

Slujbe speciale timp de două zile la Lazu. Icoana va ajunge şi la Mangalia

Prima oară icoana a lăcrimat, când a ajuns în Ucraina, în anul 2005, iar mai apoi în anul 2014. “Bunul Dumnezeu a făcut să cunoaştem pe părintele de la Mânăstirea din Ucraina şi am avut rugămintea către dânsul să ne aducă şi nouă icoana, la noi în biserică, ca şi credincioşii noştri să poate să se închine la ea”, a menţionat părintele-paroh. Icoana ar data de prin anii 1700 - 1800. “Se presupune că icoana este de prin anii 1700-1800 şi a fost adusă în Ucraina la Mânăstirea Sfântul Gheorghe, în anul 2005. Prima oară a început să lăcrimeze în anul 2005 la Mânăstirea din Ucraina, iar apoi a mai lăcrimat în anul 2014. De atunci nu a mai lăcrimat până ieri, când a sosit în Parohia de la Lazu”, a declarat părintele-paroh George Piţigoi Mocanu. Icoana va mai rămâne încă două zile în Parohia Lazu, a afirmat, marţi, 8 ianuarie 2019, părintele George Piţigoi Mocanu. Deşi marţi, 8 ianuarie a.c., icoana ar fi trebuit să ajungă la Mangalia, aceasta va mai rămâne în biserica din Lazu încă două zile. Cel mai probabil, sâmbătă, va fi şi la Mangalia. Cât timp icoana se va afla în biserica din Lazu vor fi oficiate slujbe speciale. Dimineaţa vor fi săvârşite litrughii, iar seara se va citi Acatistul Maicii Domnului “Bucuria celor Necăjiţi”.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti cei ce comentati aiurea v_ati pus o clipa intrebarea ce se va intampla cu sufletele voastre dupa moarte. Si ganditiva daca totusi este adevarat,
0
0
Nu icoana face minuni, ci dumnezeu. Trec peste faptul ca e o minune de marketing, dar ce faceti voi crestinilor cu conceptul de chip cioplit? Voi va rugati la icoana sau la ce reprezinta ea? Ce face o bucata de lemn mai deosebita decat alta? Daca va rugati la icoana, aveti o mica mare problema, in sensul ca sunteti de-a dreptul eretici. Mai cititi si voi biblia si nu va mai rugati la vitei auriti.
1
9
Si mie pacatosul mi s-a mai intamplat sa cartesc impotriva lui DUMNEZEU dar asa k omul la manie si prost de gura! Dar atentie la HULA DE CELE SFINTE!!! Sa avem evlavie la orice icoana a MAICII DOMNULUI Nostru IISUS HRISTOS!!! Hulitorii intotdeauna au SFARSIT-O RAU!!!! Frati crestini SA FIM CU LUARE-AMINTE!!!!
6
10
Si filmele Avengers sunt mai realiste decat "minunile" astea
9
5
eu zic sa va reparati acoperisiul ca mangla asta de a mai aduce niste prosti sa va cumpere luminarile nu tine .
8
7
La cate enoriase evlavioase are parintele o curga siroaie.
10
7
Parinte,incet,incet devii mai penibil decat esti. Te bagi in mocirla lui ips pe zi ce trece.Daca nu ai avea acet tupeu mizer si aroganta,ai fi mai iubit si apreciat. Nu uita,cu banii locuitorilor din Lazu ai terminat biserica. Faptul ca umbli pe la porti cersind bani"cadoul"lui ips cu ocazia sfintirii bisericii,etc,nu te caracterizeaza decat un a fi un alt borfas cu tupeu. Mai taie din rachita. Nu toti oamenii sunt prosti.Fii modest si cu bun simt.Fii un exemplu pozitiv ptr.comunitate.
15
6
Plange Maicuta Domnului pentru pruncii avortati, pentru paganismul nostru, pentru frigul din inimile noastre. Vai de sufletele noastre! A, inca ceva: Discovery Chanel nu mantuieste suflete, ci le pierde prin minciunile propovaduite.
13
17
Impozitati cultele religioase ca orice soc.com.!
20
4
Da, poate nu era niros de mir iar popa avid de vizitatori platitori de credulitate sa pune la cale o afacereza ortodoxa precum Teodosu cu aapa sfintita, cu moastele plimbarete in portabdaj
14
8
Nu mai este nici un basm , cu multi ani in urma Discovery chanel a prezentat un documentar care explica cu lux de amanunte cum se faceau magariile astea inca dupa vremea Imperilui Roman....in special Grecia Antica !
18
8
am depasit de mult nivelul basmelor,dar asa ca o intrebare de logica elementara,daca un fenomen de o asemenea importanta era real ,pai de la nasa pana la FBi si oameni de stiinta ,erau toti aici de noi nici nu mai auzeam de stirea asta...pacat ca in loc sa evoluam noi inca gandim ca in secolul III
15
9
Ii curge lacrimi de jos
5
7
Preotul asta sigur are vedenii.Cum de numai el a vazut ca icoana lacrimeaza?Sau cand a auzit ca slujeste si Spagoveanu, a cuprins'o jalea.
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108