REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VIDEO. Noile AUTOBUZE ale RATC AU INTRAT ÎN CIRCULAȚIE

VIDEO. Noile AUTOBUZE ale RATC AU INTRAT ÎN CIRCULAȚIE

Replica API 7 ianuarie 2019 | 00:39 2263

Constănțenii vor călători, începând de luni, 7 ianuarie a.c., în noile autobuze achiziționate de Primăria Constanța pentru CT Bus, compania de transport public a municipiului (Regia Autonomă de Transport în Comun).

Reamintim că 20 dintre autobuzele ISUZU achiziționate de Primăria Constanța au ajuns la malul mării în ultima zi a lunii noiembrie 2018, fiind prezentate constănțenilor în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Marii Uniri, pe 1 decembrie 2018.

„Constănțenii se vor simți în noile autobuze precum în limuzină”, afirma la acea dată primarul Decebal Făgădău. Dotările noilor autobuze sunt, într-adevăr, de remarcat: sistem de numărare a pasagerilor la fiecare ușă, astfel încă RATC și viitoarea firmă pe acțiuni CT BUS să știe când trebuie suplimentat numărul vehiculelor de pe traseu; camere de supraveghere în autobuze; prize pentru ca cei care călătoresc să-și poată încărca telefoanele sau tabletele; acces la internet wi-fi; podele realizate dintr-un material asemănător celui folosit în clinicile medicale; sistem GPS prin care reprezentanții RATC vor știi la orice oră unde se află autobuzele, dar și un sistem prin care călătorii vor putea vedea, în timp real, pe un ecran montat în autobuz, unde se află, pe ce traseu și cât mai este până la stația următoare.

Iar pentru a încerca să asigure păstrarea în bune condiții a noilor autobuze, primarul Decebal Făgădău a anunțat că pe acestea se vor afla și polițiști locali, care le vor „explica” călătorilor de ce trebuie să păstreze vehiculele în bună stare.

Cele 20 de autobuze au fost împărțite pe principalele linii, în funcție de lungimea traseelor. De exemplu, pe traseul 243 și 540 au fost distribuite câte patru autobuze Isuzu. Autobuzele noi au fost distribuite și pe liniile 100, 101, 48, 44 și 51.

Până la vară, în flota regiei de transport în comun vor intra toate cele 104 autobuze. În plus, după cum a afirmat Bogdan Niță, directorul RATC, pe lângă cele peste o sută de autobuze, se fac deja demersuri pentru achiziționarea a 68 de autobuze electrice.

F.B.

Citește și:

DE AZI, autobuzele noi de la ISUZU pot ieşi pe traseu! Au fost transmise în administrarea RATC

Făgădău a prezentat noile autobuze: „Constănțenii se vor simți ca în limuzină.“ VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ha ha ha ce as rade in hohote daca cei de la Consiliu Constanta ar da ordin sa fie anulate sau sa fie scoase din Circulatie oznurile astea gri japoneze care sunt urate si nu ma urc niciodata in ele sper macar cei de la Consiliu de autobuze Constanta sa anuleze oznurile astea gri japonez Isuzu City-port si sa de-a ordine sa fie scoase din circulatie oricum treptat autobuzele noi cu motor diesel ar trebui interzise in Constanta si nu protejeaza mediul curat ca si cele electrice
1
0
si sa fi Putin Onorabil spus: sa fiu sincer Da Prefer sa fie Adus acest Autobuz electric in Constanta Belkommunmash e420 fiindca imi place ca se fabrica in Belarus acest autobuz 100 electric belarusian Belkommunmash e420 si ar fi perfect pentru straziile din Constanta daca va cumpara si Domnul primar Decebal Fagadau exemplare de Autobuze Noi electrice Belarusiene Belkommunmash e420 arata mult mai bine decat oznurile astea de japoneze Isuzu City-Port
1
0
Ai spirit de observatie! Misto comentariu!
0
0
in primul rand la anul Urmator in 2020 cand va fi din nou alegeri pentru viitorul Primar nu il mai aleg din nou pe Dnul Fagadau ca primar din nou ca nu imi plac deloc aceste oznuri turcesti-japoneze de autobuze ale noi voi vota alt primar tot din PSD in nici un caz Fagadau altcineva din PSD il prefer ca primar sa scoata cacaturile de autobuze Isuzu ca sunt urate din circulatie si sa fie interzise in Constanta si in Circulatie si sa adauge autobuze mai spatioase rusesti
1
0
Misto pozele cu autobuzele noi prin noroaiele Constantei. Plm
0
6
Domnuu ... aici vorbim de Parandarat ! In ce tara sau regiune traiesti ?...In republica noastra , orice este posibil... Sunt toti speriati si anesteziati
2
1
nu imi plac autobuzele deloc si mare pacat ca nu a cumparat primarul asta din Constanta Autobuzele Italiene Iveco Crossway care la-m vazut Toamna trecuta pe viu in 2018 cand Am fost in Vizita in TG-Mures pacat ca nu la adus in Constanta asta imi pare rau mie
4
3
pentru astia care tot caraiti pe aici si vreti Mercedes ,demonstrati ca puteti fi civilizati si nu mai mancati seminte in autobuz, nu mai scuipati pe jos ,fara guma de mestecat lipita de scaune, fara scaune taiate sau minjite cu carioca , luati atitudine impotriva celor ce nu se comporta civilizat si nu platesc bilet samd ca asa poate o sa trecem si la Mercedesul mult visat Eu personal nu intelg de ce accesul in autobuz nu se face numai pe usa din dreptul soferului iar autobuzul sa nu plece daca nu au compostat toti ,ocazie cu care poate trecem pe cartela magnetica ca in toata Europa !
12
4
Cumpara ISUZU de la Turci si Clujul compare Mercedes din Germania!Asa se cheltuiesc banii nostrii de catre machidoni!
9
6
Sunt o porcarie .... locuri putine de stat jos ...
12
3
Sa vezi tiganii ce o sa sparga seminte in ele. Si o sa urce cu fer. O sa ajunga niste jeguri ca oamenii care isi bat joc de ele.
27
0
Trebuia facut un vot online,referitor l ce marca de autobuze sa fie achizionate din banii constanteniilor.Asa este cand banii sunt la cheremul lor.
12
7
Cum sa folosesti criteriul traseelor celor mai lungi? Constantenii care traiesc pe restul traseelor care nu trec prin multe din cartierele din centru aka 48,51,101,44 nu merita aceeasi atentie? Cele mai vechi autobuze sunt pe traseele 44 si 51, ca aici oamenii sunt de mana a doua si apartamentele lor valoreaza mai putin, nu-i asa, dle primar? Voturile insa sunt numarate la fel. Vote this mayor OUT.
10
6
MOARTE PSD !!!
16
15
Intotdeauna am votat PSD, primar, presedinte, oricine era de la PSD, avea votul meu. Insa, acest primar care il are Constanta, nu il voi mai vota. Fagadau este slab ca primar, nu are viziune cum sa faca un oras modern. Votez pe oricine, dar nu pe acest individ.
15
4
Pardon am inteles ca se pun si spergare ca la mort sau ma rog ca la nunta ca siasa circula bara in bara 2-43, 5-40, 1 cu 101m, 44 cu 51. Toate ca toate dupa privatizare cunoastem si actionariatul din israel al al city basina lui bagadau.
7
2
Cumpara MERCEDES iar estul ISUZU!ASTA ESTE VALOAREA TA PRIMARE!
13
4
Bravo in sfarsit usor usor devenim si noi un oras cu standarde europene
8
24
Usor usor in europa sunt interzise masinile diesel in orasele mari dar noi in 2019 cumparam autobuze diesel bravo bravo cinste voua
22
4
Second hand, masinile la fel!Constanta are novoie de unul care vrea number ONE!
12
4
A organizat primaria vreo excursie in Tailanda si de acolo s-o fi inspirat Ospatarul la autobuze? Mie asta mi se pare nivelul.
15
1
nu e o noutate. Totusi Firea e mai hoata ca el, Otokar-urile cu care i-a carpit pe bucuresteni fiind adevarate tomberoane pe roti. Isuzu, nu e in niciun caz vreun autobuz de lux, cum se lauda tractoristul de Fagadau, dar va rezista mult mai bine testului timpului. In 2-3 ani gunoaiele Firutei vor arata ca MAZ-urile lui Mazare.
18
2
sa speram ca nu ma fac de handel ca de obicei. sa nu patesti ca tuta de firea
12
0
Cit a fost spaga?Motorina o luat tot de la firma lui Mazare si Zelca cel blocurile din cap Mamaia-Stop srl??
19
1
autobuze noi pentru liniile 44,48,51?? unde 80% din calatori sunt europeni certati cu legea...or sa fie distruse foarte repede
25
5
la Brasov nu se mai fac autobuze de 20 de ani , autobuze se fac la Ciorogarla dar nu le cumpara nimeni
17
5
SPAGA ESTE MARE . ASA SABOTAM INDUSTRIA ROMANEASCA
25
6
Bravo PSD bravo fagadau
12
32
Sper sa fie toate inmatriculate si cu actele in regula nu le dam drmul la comanda politica pe strazi.
22
4
La Brasov se fac autubuze romanesti si astia cumpara isuzu..
50
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614