REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO. PODUL SUSPENDAT peste Dunăre Brăila – Tulcea va semăna cu cel peste Strâmtoarea Bosfor

VIDEO. PODUL SUSPENDAT peste Dunăre Brăila – Tulcea va semăna cu cel peste Strâmtoarea Bosfor

Replica API 23 iulie 2018 | 23:55 1342

Oficialitățile județului Brăila, respectiv președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, și primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, au prezentat, la sfârșitul săptămânii, primele schițe, planșe și un videoclip pentru a se vedea cum se va concretiza cel mai mare proiect investițional de infrastructură rutieră din ultimele trei decenii, din România: podul suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea, arată Obiectiv Vocea Brăilei.

Constructorul podului suspendat peste Dunăre Brăila - Tulcea, asocierea italo-japoneză Astaldi-IHI vrea să înceapă organizarea de șantier încă din toamna acestui an și a cerut sprijin autorităților locale pentru obținerea facilă a tuturor avizelor, autorizațiilor și certificatelor necesare pentru implementarea proiectului investițional. Așa cum au explicat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac și primarul municipiului Marian Dragomir, ambii având recent întâlniri directe cu asocierea de firme care se va ocupa de acest ambițios proiect, se urmărește "arderea" etapelor birocratice și, în paralel, pregătirea efectivă a terenului pentru viitoarea investiție.

În linii mari este vorba despre podul suspendat, care, de altfel, reprezintă principala structură a proiectului, plus două viaducte a câte 110 metri lungime, un drum principal cu o lungime de aproape 19,1 km și un drum de legătură cu DN22 (Smârdan-Măcin), în lungime de 4,328 km.

Podul suspendat va avea o lungime totală de 1.974,3 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489,65, respectiv 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 m de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe fluviu. Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal și tiranți verticali de legătură între tablier și cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren și sunt localizate în afara digurilor Dunării. Lățimea totală a podului va fi de 31,7 metri, din care calea pe pod va avea 22 metri și va fi alcătuită din 4 benzi de circulație de câte 3,5 m lățime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lățime, două acostamente de 1,50 m lățime și o zonă mediană cu lățimea de 3 m. La acestea se adaugă, de o parte și de alta, 2 benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele având lățimi de câte 2,8 m fiecare.

În cadrul unei conferințe comune, cei doi oficiali au prezentat o serie de detalii de ordin organizatoric, dar și tehnic legate de pod, primite de la proiectant și constructor.

„Astaldi-IHI Systems Japonia au inaugurat acum câțiva ani unul dintre cele mai mari poduri din lume, peste Strâmtoarea Bosfor, numit Osmangazi, cu o lungime mai mare decât cel de peste Dunăre. (...) Acesta este al patrulea pod ca lungime din lume. Are 3 km lungimea totală și distanța între piloni de 1.550 m. E mai lung decât cel de la Brăila, dar structura este aproximativ similară. Au existat foarte multe persoane sceptice în ceea ce privește construcția podului. Asta, pentru că s-a vorbit de foarte mult timp despre acest proiect. Tocmai de aceea, în urma discuției cu reprezentanții de le IHI, am luat decizia să prezentăm acest filmuleț", a explicat Marian Dragomir, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Podul Osmangazi nu face legatura peste stramptoarea
0
0
Este prea frumos ca sa fie adevarat.
0
0
Cat va costa si in care secol vafi dat in folosinta ? C
6
0
Va fi gata in 50 de ani. De 28 ani fac autostrazi, cate un km....podul.....
3
0
Bun...acuma puneti si un filmulet cum o sa va intre spaga in buzunare
4
0
Podul care face legatura peste Bosfor se numeste Yavuz Selim Sultan bridge.Podul Osmangazi face trecrea peste marea Marmara.Mai intai sa va documentati .
2
1
Si in cel mai pur stil romanesc va fi gata peste 30 de ani!
2
0
un pod deja construit ,cel de la butelii nu sunt in stare sa l reabiliteze,si voi imi vb de pod suspendat? prietene asta e pt categoria SF , relitatea e pe alta pagina!
13
1
Poate peste 100 de ani se va construi asa ceva.
7
2
lasati podu ! Vedeti ca drumul pe la Praporgescu e vai de mama lui !!! Sau iese podu pe la Ghecet ?
3
2
In poze da la toti parlamentarii au semanat si apoi cucu. Banii au intrat in buzunarele la hoti si trecem podul tot cu pluta.
8
1
Seamana dar nu rasare
6
2
Cred ca va semana cu cel din columbia care a fost dinamitat inainte de darea in folosinta ptr nerespectarea proiectului si deficiente de rezistenta
8
3
la noi la braila ,la tanti elvira usor se castiga lira,barbatul saracu munceste cat patru,femeia iubeste si curvariseste,oricum ar fi va avea un final mai apropiat decat reparatia podului de la agigea daca nu va avea soarta celui nou care este defect de la facere
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102