REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

VIDEO. Primăria Constanța a preluat STADIONUL FARUL și a început curățenia!

VIDEO. Primăria Constanța a preluat STADIONUL FARUL și a început curățenia!

Replica API 19 septembrie 2018 | 00:17 610

Stadionul Farul a fost preluat, în mod oficial, de administrația publică locală a municipiului Constanța. Potrivit Marianei Solomon, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, procesul verbal de predare a fost încheiat de cele două părți pe 7 septembrie a.c., în prezent mai fiind de stabilit câteva detalii de inventar.

Reamintim că, încă din luna iulie a.c., guvernanții au aprobat actualizarea anexei nr. 30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa, fiind doar o chestiune de timp până când stadionul urma să ajungă în grija municipalității.

Iar una dintre primele măsuri ale municipalității a fost să înceapă igienizarea stadionului. Astfel, în zilele de luni și marți, 17 și 18 septembrie a.c., muncitorii de la Serviciul Spații Verzi, din cadrul Primăriei Constanța, împreună cu persoanele asistate social și cu cele care prestează muncă în folosul comunității, au intrat pe stadion și în tribune. Au cosit iarba, au greblat și au adunat resturile vegetale.

După cum a afirmat primarul Decebal Făgădău, în mai multe rânduri, urmează să se caute soluții pentru aducerea stadionului la standarde europene.

„Cred că în ultimii ani am văzut cu toţii cum se degradează această bază, iar în acest mandat mi-am stabilit printre priorităţi nu doar finanţarea cluburilor şi înfiinţarea unui club puternic al municipiului Constanţa, ci şi investiţii în infrastructură. Sper că după ce hotărârea de Guvern va fi promovată pentru transferul stadionului şi a zonelor adiacente către municipalitate, să identificăm soluţii pentru ca municipiul Constanţa să poată investi într-un stadion la standarde europene”, afirma primarul Decebal Făgădău.

Și, potrivit surselor noastre, sunt câteva probleme care vor trebui rezolvate pentru ca stadionul Farul să îndeplinească standardele UEFA. De exemplu, tribuna B s-ar fi tasat, în ultimii ani, suprafața de joc are fi prea mică, iar pista de atletism ar trebui să aibă nouă culoare și are doar șase.

F.B.

Citește și: E OFICIAL! STADIONUL FARUL va fi administrat de Primăria Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marica , de tine depinde ! vrem in prima liga in trei ani !
1
0
Astept cu nerabdare sa vad banerul cu Faru's residence. Apartamente cu vedere la mare amplasate pe locul fostului stadion si de ce nu si pe locul Palatului copiilor
3
1
Era si cazul la cum arata stadionul ala de multi ani de zile si plus ca au vandut parcarea lui...trist
2
0
Daca se reuseste restaurarea stadionului si promovarea echipei Farul in prima liga...te votez cu tot neamul si vecinii lui !!! Felicitari !!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102