REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

E OFICIAL! STADIONUL FARUL va fi administrat de Primăria Constanța!

E OFICIAL! STADIONUL FARUL va fi administrat de Primăria Constanța!

Replica API 25 iulie 2018 | 00:08 984

Printre proiectele de acte normative care au fost incluse pe agenda ședinței de Guvern de mați, 24 iulie a.c., a fost și cel privind transferul Stadionului Farul din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în administrarea autorității locale, respectiv a Consiliului Local Constanța.

Este vorba despre un proiect de hotărâre privind actualizarea anexei nr. 30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa.

Reamintim că încă de anul trecut consilierii locali și-au manifestat interesul să preia stadionul, aflat într-o stare avansată de degradare, solicitând acest lucru ministerului menționat, în septembrie 2017.

Consilierii locali au aprobat preluarea în unanimitate, primarul Decebal Făgădău dând asigurări că după ce stadionul Farul va ajunge la municipalitate se vor căuta soluţii pentru aducerea lui la standarde europene.

„Cred că în ultimii ani am văzut cu toţii cum se degradează această bază, iar în acest mandat mi-am stabilit printre priorităţi nu doar finanţarea cluburilor şi înfiinţarea unui club puternic al municipiului Constanţa, ci şi investiţii în infrastructură. Sper că după ce hotărârea de Guvern va fi promovată pentru transferul stadionului şi a zonelor adiacente către municipalitate, să identificăm soluţii pentru ca municipiul Constanţa să poată investi într-un stadion la standarde europene”, afirma, în urma votului consilierilor locali, primarul Decebal Făgădău.

După ce a trecut prin toate etapele – și anume după ce au fost strânse semnături de la reprezentanții ministerelor – marți, proiectul a fost adoptat în ședința de Guvern, astfel că stadionul Farul va trece în grija Primăriei și Consiliului Local Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati vazut primaria , cum iicade tecuiala ?
0
0
Toti frustratii au prins gustul postarilor de orice fel si fara nici o minima cunoastere. Domeniul public al statului nu se instraineaza! Boilor! Una doua muie psd, ciuma rosie, dragnea etc. Mai si ganditi retardatilor! Blocurile de 20 etaje se fac, dar pe proprietatea privata fosta baza ITC! Fiecare pride din zbor o bashina, o inghite si vomita dupa aia la rubrica postari. Din pacate asta e nivelul de instruire!!!
3
5
Pun pariu ca esti fara ocupatie .si mai vorbesti si urat. Si nu suntem frati.
4
0
radule de "pentru ca putem" ai auzit? constantenii au vazut multe din partea "alesilor" deci orice este posibil.
8
2
Luati,interesati-va,cititi si nu mai dati din gura ca retardatii!!!Nu se poate schimba destinatia unui imobil,teren daca a fost trecut de la minister,catre o autoritate locala!Se poate demola,doar cu conditia reconstruirii unuia nou,care sa deserveasca aceleasi activitati,in cazul de fata sport sau sporturi!!!Dar habarnistii dau din gura sa nu adoarma!Asta a facut dl.mazare nemaintalnitul primar,care a facut el si a dres si predecesorul sau:v-a umplut creerele mocangeala,sa nu mai vedeti nimic ce este drept!Sunteti bolnavi de scenarita si teoria conspiratiei!
5
6
Dupa modelul spaniol, in stadion sa se organizeze lupte de cipanati cu berbeci, iar la final sa se realizeze serate armanesti!
9
7
daca la palatul copiilor se va face un mall, iar in locul stadionului un bloc, cum sa nu fie interes?iar daca nu e asa, de ce interes tocmai acum?
10
3
fratilor se fac inscrieri in USR, va asteptam cu drag sa schimbam fata societatii romanesti in una fara penali si fara coruptie. cititi ordinea. ro
6
11
Aci, la Stadion, se vor construi primele blocuri de min. 20 etaje...d'aia starneste zona interes.
7
7
Acum , SSC Farul sa-si ia adio de la stadion ! Hotii de la psd au reusit sa puna mana si pe stadion ! Marica are acum stadion unde sa joace ....... blocurile intre ele .
9
4
cartier de blocuri, asta o sa ajunga stadionul...pe una din parcarile stadionului se fac blocuri... Din pacate, avem un primar fara viziune ori fara putere. Orasul arata dezastruos, gunoaie, balarii peste tot, trotuare distruse, fara locuri de parcare etc etc..pacat..
8
5
E inceputul.. Parcare ? Mai jos, la Palatul Copiilor.. Si uite asa, pohta ce-am pohtit se apropie...
5
3
Pe locul stadionului se va muta celebrul cartier Henry Coanda
6
7
vorbeste cip fost liceu decebal actual TSDist infocat. Auzi, ce stadion sa se faca acolo?cand vin 20 000 de oameni in 10 000 de masini, unde o sa parcheze?probabil la tine in creier ca e cam gol. Tu gandeste te si la altii...tu ca membru tsd o sa ai parcare asigurata la mertz dar cum ramane cu restul? sau iti e asa foame de functii de faci campanie moca ca troll?
6
6
Vad ca numai retardati comenteaza aici..ce cartier sa se faca acolo ma retardatilor mintal ce sunteti...offff vai de mama voastra
5
10
in locul stadionului va fi o mandrete de cartier de blocuri...o aglomerare urbana mirifica...precum cel de la compozitorilor. Obiect de studiu pt arhitecti si peisagisti...in sensul ca...asa nu!
6
4
Fagadau trebuie sa ia masuri urgente de reparatie a stadionului, pana la construirea unuia nou. Macar sa fie practicabul si sa arate decent cel vechi, ca pana la gasirea unor solutii de demolare si reconstructie e drum lung
9
1
La demolare se va trece sigur, doar ca nu va apare un nou stadion ci un cartier de blocuri, din pacate!
13
5
Daca il demoleaza ptr reconstruire sigur o sa iasa un ansamblu de blocuri
17
4
O sa faca stadionul as acum au facut si sala de sport de 5000 de locuri...numai de jegosi si lepre are parte orasul asta.Pacat
28
5
Un prim pas. Sper sa se treaca urgent la demolare si sa construiasca un stadion peste cel din Craiova, unde sa joace si nationala, si Viitorul , si Farul lui Mihailescu, si al lui Marica, sa fie concerte si alte multe actiuni de interes social.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369