REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Vine iarna... cine e pregătit? O singură primărie din judeţ a cerut ofertă de preţ pentru deszăpezire de la RAJDP

Vine iarna... cine e pregătit? O singură primărie din judeţ a cerut ofertă de preţ pentru deszăpezire de la RAJDP

Replica API 5 octombrie 2017 | 00:00 279

Ne amintim clar iarna care a trecut. Viscolul a pus la pământ județul Constanța, orașele fiind izolate de nămeții care atingeau pe marginea drumului și 3 metri înălțime. Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa este pregătită pentru iarna care va urma, după ce a învățat din cele petrecute sezonul trecut. O singură primărie din județ a făcut cerere pentru oferta de preț pentru un eventual contract de deszăpezire. Mai mult, Lucian Lungoci, șeful Regiei, a explicat pentru cotidianul „Replica de Constanța” că a rezolvat din problemele de anul trecut și este gata pentru noul sezon rece.

„Contracte pentru iarnă... am avut o singură solicitare de la primării, cu ofertă de preț. Ideea e așa... nu mă încântă așa tare să am solicitări de la primării, ele trebuie să își facă contracte, cu firme care dețin utilaje specifice, dar nu trebuie să facă neapărat cu regia. Anul trecut am avut 6 contracte. Dar ele dacă își găsesc alte variante, cu garaje mai apropiate, cu atât mai bine. Până la un punct, ați văzut cum am făcut și noi față. E foarte important ca primăriile micuțe care nu au utilaje proprii să își facă contracte pentru deszăpezire. Vine o încărcătură suplimentară pe noi, în momentele de viscol. Capacitatea noastră tehnică nu s-a îmbunătățit atât de mult”, a precizat șeful RAJDP Constanța, Lucian Lungoci.

Materiale sunt, contracte pentru consumabile sunt. Să vină viscolul! Regia este gata să facă față unei urgii albe, asemănătoare cu cea de anul trecut, utilajele fiind în plină revizie și modernizare, sarea și nisipul fiind în procedură de achiziție, iar benzina este asigurată prin contracte-cadru.

„Noi, din punct de vedere al materialelor, suntem pregătiți. De două luni de zile am început revizii, mentenanța pentru utilajele de iarnă. Adică am luat la puricat frezele de zăpadă, prima prioritate. Toate utilajele grele, volele sunt în revizii. Am comandat cauciucuri, schimbăm piese. Am făcut un stoc de acumulatori, de baterii, căci se lasă iarna. Autobasculantele cu lamă, la fel. Noi, până pe 15 noiembrie trebuie să avem pus la punct, luat la mână fiecare utilaj din tot arsenalul.

În paralel, avem în desfășurare procedura de achiziție de sare și nisip. Terminăm la finele lunii. Atunci o să facem și comenzile la firmele care vor câștiga licitația. La fel, până pe 5 noiembrie, să avem în fiecare secție stocurile de sare, nisip, deja amestecate și făcut materialul antiderapant. Anul trecut am avut dificultăți – bani aveam, voiam să achiziționăm combustibil, dar trebuiau deblocate procedurile. Acum avem contract cu furnizor de motorină, avem tot. Nu o să mai fie probleme.

Am învățat din problemele din iarna trecută și ne-am asigurat să avem și variantă de rezervă. Adică acum avem acorduri-cadru dacă discutăm de motorină cu mai mulți furnizori. Dacă cel care a câștigat un contract refuză, nu poate, ne adresăm către următorul clasat în urma licitației. În ianuarie, nu mai aveam benzină, dar aveam banii și aveam nevoie de o cale legală să pot cumpăra”, a punctat Lucian Lungoci.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce oferta sa mai ceara, nu e Polarisul lui Martin cap de lista?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614