REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

VINE ÎNCĂ O RUNDĂ DE GER ŞI NINSORI. Care este pericolul de data aceasta

VINE ÎNCĂ O RUNDĂ DE GER ŞI NINSORI. Care este pericolul de data aceasta

Replica API 14 ianuarie 2017 | 18:36 527

Urmează încă un episod de ninsori, la începutul săptămâniii viitoare! Dacă în week-end vremea se încălzeşte, ceea ce va conduce la topirea zăpezii depuse zilele trecute, iată că de luni, Centrul Meteorologic Dobrogea anunţă că se răceşte vremea din nou şi va ninge din nou, ba mai mult, nu sunt excluse nici ploile, fapt ce va conduce la producerea poleiului.

OFICIAL. PROGNOZA CENTRULUI METEOROLOGIC DOBROGEA:

pe 14/15 ianuarie, vremea va continua să se încălzească, devenind mai caldă decât normele climatologice pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. După-amiaza şi în prima parte a nopţii, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, apoi lapoviţă şi ninsoare, favorizând depunerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze care la rafală vor depăşi 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 8 grade, iar cele minime între –3 şi 1 grad.

Pe 15/16 ianuarie, vremea se va răci faţă intervalul precedent, şi va deveni izolat geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 3 grade, iar cele minime între –11 şi -4 grade.

Pe 16/17 ianuarie, vremea va fi schimbătoare ca aspect, deosebit de rece. Cerul se va acoperi treptat. Mai ales în timpul nopţii, local vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare noaptea, viscolind zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade, iar cele minime între –7 şi 0 grade.

Având în vedere această atenţionare, drumarii au precizat că se pregătesc. "Ne pregătim pentru ceea ce urmează de luni, să acţionăm în cazul în care se impune", a spus Lucian Lungoci, directorul Regiei Judeţen de Drumuri. Însă, a precizat acesta, pericolul este, la acest nou val de ninsori, ca utilajele să nu mai poată acţiona corespunzător:„Există deja acea zăpadă depozitată pe marginea drumurilor. Se va aşterne încă un strat şi se va interveni greu, nu ştim unde vom depozita următoarea cantitate de zăpadă. Ne temem să nu existe, din nou, drumuri blocate în comune, acolo unde primarii nu au contracte de deszăpezire şi nu au făcut faţă nici la prima ninsoare”, a precizat Lungoci. „Vom face tot ce se poate să ajutăm”, a conchis şeful RAJDP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treziti-l pe Saghiu de la Murfatlar poate ia dracu' nametii aia glaciari de pe dc 27 spre A2!Alooo magaziaaa Murfatlar,se aude acolo?
0
0
Ai grija sa faci tripleti! Asa creste natalitatea sigur!
1
0
Stam acasa si ne footem sa creasca natalitatea,,
3
1
Sa vedeti natalitate pozitiva peste noua luni!
6
2
Vine un val de cacat, va fi cod maro
13
2
Stau in casa si ma foot - mai multe procente aduc.
6
3
Stai acasa incepand de luni dupa amiaza.
3
5
daca inchideti iar drumurile macar anuntati tin timp sa nu mai plecam de acasa....ca rau am tras o data trecuta !
4
2
Poleiul se formeaza la sol nu se depune!!!!!!!
8
0
Dar de ce nu au facut contracte...psd-ii nu au avut timp sa-si cumpere tractoare si camioane? Parca in campanie toti spuneau ca apara interesele comunitatii...!!! Faptul ca acei oameni raman blocati si infrigurati ce reprezinta pt jigodiile alea de primari ?
7
4
repede luati indicatoarele cu drum inzapezit si puneti-le la loc! 2 la Cumpana, 2 la DN1, samd. nu va complicati!
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218