REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Vintilă de la Adivin și-a EXTINS, ILEGAL, terasa din Faleză Nord

Vintilă de la Adivin și-a EXTINS, ILEGAL, terasa din Faleză Nord

Replica API 22 iunie 2020 | 00:52 6555

Patronul de la Adivin, face ce face și intră în belele! Adrian Vintilă a efectuat lucrări fără autorizație, la autoservirea din Faleză Nord. Concret, acesta și-a extins terasa de pe strada Gheorghe Economu, aspect constatat de organele de control în urmă cu trei ani. O parte din lucrări a fost demolată, alta a rămas pe poziții, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția magistraților. Adrian Vintilă a fost obligat de judecători să demoleze lucrările, însă a efectuat recurs. În prezent, în locul fostului Adivin funcţionează o altă autoservire, însă nu ştim, cu precizie, dacă proprietarul este tot Vintilă ori a închiriat spaţiul.

Fosta autoservire Adivin, care funcţionează sub un alt nume

Recent, SC Adivin 95 SRL a fost obligată la desființarea lucrărilor de construcție realizate în mod ilegal, fără a deține autorizație de construire, așa cum au fost constatate prin procesul verbal de constatare și sancționare din mai 2017, precum și obligarea aducerii imobilului la starea inițială.

Ce lucrări au fost executate ilegal!

Concret, în urmă cu trei ani, Poliția Locală a efectuat un control la imobilul situat în Constanța, strada SLT. Gheorghe Economu, nr 2A, din Faleză Nord, la magazinul alimentar și autoservirea Adivin. Organele de control au constatat că societatea a efectuat lucrări de construire fără a deține autorizație de construire, fiind amendată, la acea vreme, cu 1000 de lei. Concret, au fost realizate lucrări de extindere pe latura de sud cu regim de înălțime P+ 1E din panouri sandwich pe schelet metalic și o terasă pe latura de vest pe o suprafață de aproximativ 8,3 x 36,9 m cu înălțime de 3,2 m pe structură metalică acoperită cu material poliplan.

Polițiștii au dispus oprirea executării lucrărilor de construcții de la data comunicării procesului verbal; obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal realizate în termen de 90 de zile de la primirea procesului verbal, în caz contrar, și desființarea lucrărilor și aducerea imobilului în starea inițială, în termen de 30 de zile de la expirarea termenului anterior.

Adivin s-a resemnat…parțial; primăria nu i-a dat voie să intre în legalitate!

Ulterior, în septembrie 2018, Poliția Locală a mers, din nou, în control, ocazie cu care s-a constatat că societatea s-a conformat parțial măsurilor dispuse, în sensul că a desființat lucrările de construcții constând în terasă pe latura de vest cu o înălțime de aproximativ 3,2 m, pe structură metalică, dar celelalte lucrări descrise în procesul verbal nu au fost desființate. Motiv pentru care, primăria a demarat acțiunile de demolare a lucrărilor. De precizat faptul că, anterior celui de-al doilea control, Adivin a încercat să intre în legalitate, solicitând, în acest sens, eliberarea unui certificat de urbanism. Numai că, surpriză: a aflat că nu poate intra în legalitate.

I s-a respins solicitarea de emitere a certificatului de urbanism în vederea intrării în legalitate, motivat de faptul că intrarea în legalitate pentru extindere nu se încadrează în indicatorii aprobați referitori la procentul de ocupare al terenului.

Instanța a dispus desființarea lucrărilor în termen de 2 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi astia de la Replica, nu vreti sa iesiti din sediu si sa faceti 2 poze cu lumea la terasa construita pe 4 locuri de parcare unde distantarea sociala este ZERO !!! Sau ce, va e frica de papleaca ala de patron care sa mai scapa si voua cate o cafea ?! Sunteti jalnici ca jurnalisti... va puteti lasa de meseria asta!
2
0
Andreea,daca ai timp ia dute tu pe la primaria Constanta si scoate de acolo o lista cu cate constructii din Constanta au primit aprobari de modificare al proiectul initial de constructie,fa treaba asta doar asa pentru cunostinta opiniei publice caci nu or fi aprobarile astea de modificare a primului proiect secret de stat.
5
0
Replica, si langa voi e situatie similara, cu acordul vostru.... mare carciuma pe alee de acces spre parc.... cica are proprietate... cucu.. program de lucru peste ora 22... legi pentru smecheri..politia doarme
3
0
Verificati siveti gasi sute ca el.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212