REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Viorica Dăncilă recunoaște că România s-a dus fără ministrul Dezvoltării, la Bruxelles: ULTIMATUM pentru Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă recunoaște că România s-a dus fără ministrul Dezvoltării, la Bruxelles: ULTIMATUM pentru Klaus Iohannis

Replica API 5 decembrie 2018 | 00:30 362

Premierul Viorica Dăncilă va avea, miercuri, o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dar și cu Colegiul Comisarilor. La Bruxelles, Dăncilă e însoțită de toți miniștrii, cu o singură excepție: demisionarul Paul Stănescu, de la Dezvoltare, nu a însoțit echipa. În schimb, e prezent celălalt demisionar, Lucian Șova, de la Transpoturi.

Dăncilă a lansat, marți seara, la România TV, un atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis, vorbind despre un ”caz unic în istoria Uniunii Europene.”. Dăncilă i-a dat ultimatum președintelui: a anunțat că dacă miniștrii propuși la Transpoturi și la Dezvoltare nu vor fi puși în funcție, Guvernul va apela la judecata CCR.

”Am să îi lămuresc că suntem capabili. Voi avea o întâlnire cu Colegiul Comisarilor în cursul zilei de miercuri. Sunt convinsă că vom lămuri și pe președintele CE, cât și Colegiul, că România e pregătită să preia președinția Consiliului. Din partea României, la Transpoturi participă ministrul Lucian Șova. Chiar dacă și-a dat demisia. Din partea Dezvoltării nu participă nimeni, ceea ce e o vulnerabilitate. Dacă președintele Klaus Iohannis nu va semna pentru noii miniștri, e o situație neplăcută pentru România.

E o situație neplăcută, nu am vrut să externalizez problema la nivelul Bruxellesului, sunt convins că și președintele CE și ceilalți comisari știu situația și va trebui să explic de ce vin cu miniștri revocați. Trebuie ca problemele să le rezolvăm acasă. Nu e vorba despre Dăncilă, despre președintele României, e vorba despre România. Mai așteptăm câteva, zile, iar dacă nu, trebuie să mergem la CCR. Și dacă facem o a treia nominalizare, a patra, de unde știm că nu vom avea aceeași situație? Singura soluție e să mergem la CCR. E un caz unic în istoria Uniunii Europene, în care președintele nu e interesat modul în care preluăm președinția Consiliului. Ca să am un dialog cu el, trebuie să am o deschidere din partea lui. Eu am toată deschiderea, dar nu am primit nicio justificare pentru refuzul nominalizărilor.”, a spus Viorica Dăncilă la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In loc sa-i luam cu parul pe toti astia care-au nenorocit tara si pe noi toti, ne irosim energia si nervii la antenele penalilor care ne tin tot timpul ocupati si, nu mai avem timp sa reactionam. Ne batem noi intre noi ROMANII care n-am furat si n-avem treaba cu JUSTITIA pentru ca suntem oameni cinstiti, in loc sa ne unim sa scapam de HOTII care sug si sangele din noi! Nu vedeti ca in afara de legi care sa-i scape pe toti HOTII de LEGE si puscarie astia alta grija nu au! DRACnea are pe mana banii tarii, banii nostrii ai tuturor si-i fura cu LEGEA facuta de niste HOTI pentru alti HOTI
4
0
hai ca va aratat Viorica cat sunteti de prostalai .Deja Constanta rasuna de salvari ,mullti postaci in coma dupa pozele de la Bruxelles Junker si d_na Dancila Ce ar mai vrea si opozitia, sau puturosul national asemenea poze .Hai luati multa muie astia antipsede si sa va dea viata inzecit din ce-i doriti lui Dragnea si pesedeilor !
3
6
@09:04 muia cu cacat e a ta toata. Cu cacatul pensionarului. De la mine numai jumate ca cealalta jumate i-o infig lui moga in freza. Pt. ca nu pot comenta la articolul cu porcul. Muie dragnea, muie pesede !!!
5
1
Tututa...ministru pe post are RO si de-al vostru de-al psd-eului. Dar cum voi ii schimbati ca pe izmene...cin sa va mai inteleaga! Voi sunteti oameni seriosi? Grindeau cu tot guvernul dat jos de voi psd...tudose cu guvernul lui dat jos de psd...Docila cu guvernul resapat cu ministrii lui grindeanu so tudose...Voi sunteti sanatosi la cap! DUCETI-va und a-ntarcat drak-ul iapa ca distrugeti tara pentru trei generatii de-acum incolo, panarame ce sunteti!
7
1
vesticii vor fi bucurosi cu acest guvern si dancila la presedentia consilului UE : in 6 luni vor impanzi romania cu alte sute de mall uri , supermarketuri si firme private care vor transfera miliarde euro catre ei . aici vor da maruntis pentru salarii bugetari si pensii . cine credeti ca sunt actionari la sutele de marketuri aduse din vest ? o buna parte din europarlamentarii nemti , belgieni , francezi , etc ....
3
1
jegurilor ciuma rosie- presule tudorel, tradatorule de tara, cum minti tu mai des decat respiri?, cine tia- spus tie ca vor amnistie- la cimitir cu voi ordinarule, am inteles ce somitATE REPETENTA ai fost- puscariasul draknea trebuie executat, nu se mai poate asaa ceva. Veti putrezi in puscarie
9
2
sa dati muie fiicelor voastre , curve profesioniste , jegosi ordinari , mancati cacat de foame ! Sa sugeti pula , fara frica , vine decretul si scapati ! sa va dau la muie , ordonanta se da !
3
9
Prostuta lui Dragnea prostuta nu intelege nimic.Guvern de incopetentii;se amuza copios europenii.
9
2
Demiterea lui Johannis prin PARLAMENT Neindeplinireaq atributelor statale Imediat refrendum
4
8
Wow !? Veorica i-a dat ultimatum presedintelui !? Incredibil ! Cat tupeu, aroganta,...inconstienta !! La mintea ei, ce pretentii sa avem ?!
8
3
analfabeto, nu iti este rusine, dispari o data ptr totdeauna, ai facut tara de ras- habarn nu ai ptr ce te afli pe postul acesta- te-ai trezit pur si simplu, la gradinita , la grupa mica, uimita , mirata, intrebatoare dar clontoasa. Cum iti permiti sa dai tu ultimate- ultimatul nostru, al celor pe care haita voastra de hoti ordinari, care va tineti de petreceri, iar tu de operatii estetice, tinute- normal din banii nostri- oricum astept ziua in care veti intra pe poarta puscariei si de acolo sa plecati direct in costumul de brad- la cat rau at8i putut face acestu popor care a avut incredere in
9
3
Foarte mult tupeu!
9
2
analfabeta are si tupeu de olteanca jegoasa. De fapt vorbeste agramat supozitorul hotului dragnea. Ea crede ca la Bruxelles pacaleste oamenii cu fasole si carnati. Multa muie cu cacat veorica, muie dragnea, muie pesede !!!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212