REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
20.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Viorica Dăncilă vrea să se reîntoarcă în Parlamentul European, că i se potrivește

Viorica Dăncilă vrea să se reîntoarcă în Parlamentul European, că i se potrivește

Virgil STOIAN 14 februarie 2024 | 00:00 1979

Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, a fost de-a lungul anilor, mai ales în perioada în care a ocupat funcția de prim ministru, contestată, apreciată, atacată, trădată inclusiv de colegii ei de partid. Revenită în politică alături de partidul Națiune Oameni Împreună, Viorica Dăncilă va candida pentru un loc în Parlamentul European. Reporterii Replica au provocat-o la o discuție despre comasarea alegerilor, alianțe politice, dar și o eventuală candidatură la prezidențiale.

Viorica Dancila vrea sa se reintoarca in Parlamentul European, ca i se potrivesteViorica Dăncilă

În privința unei eventuale alianțe, Viorica Dăncilă a spus un NU hotărât: „Nu vom face alianțe, decât poate pe plan local. Nu vom face alianță cu nici un partid politic, după alegeri vom face aceste alianțe, deci mergem singuri în alegeri. S-ar putea să candidez prima pe liste, la alegerile europarlamentare. Încă nu am stabilit nimic pentru alegerile locale, nici la Constanța și nici în altă parte. În cursul acestei luni vom avea discuții cu organizațiile locale.

Viorica Dancila vrea sa se reintoarca in Parlamentul European, ca i se potrivesteViorica Dăncilă

Fostul premier nu are o părere foarte bună despre comasarea alegerilor: „După părerea mea, comasarea alegerilor nu este o idee bună având în vedere că obiectivele și programul pentru europarlamentare sunt total diferite față de un program de guvernare la nivel local. Nu este o decizie foarte inspirată, dar cred că avantajează partidele mari având în vedere că au foarte mulți aleși locali. Fiecare partid politic încearcă să-și maximizeze rezultatul dar fiecare și-a făcut calculele și vede cum iese mai bine din alegeri. Noi sunt un partid mai mic, probabil nu vom avea candidați în toate localitățile, vom încerca să obținem un rezultat bun și pentru noi este important să intrăm în Parlamentul European.

Viorica Dancila vrea sa se reintoarca in Parlamentul European, ca i se potrivestePartidul NOI

Când vine vorba despre o candidatură la prezidențiale, Viorica Dăncilă este încă nehotărâtă: „Nu pot să spun că mă gândesc la o eventuală candidatură la președinție, în statutul nostru este foarte creionat modul în care vom alege candidatul la prezidențiale, dar până atunci se pot schimba foarte multe. Să vedem rezultatele la europarlamentare și locale și în funcție ele vom hotărî“, a încheiat aceasta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putem sa mai spunem copiilor? Invatati sa ajungeti premieri? Daca tanti veo a putut, sigur puteti si voi?
1
0
Veorico dute la G.Simion vorbeshte cu el si intra in A.U.R.pentru ca asta prostovan cum este si disperat dupa nume cunoscute o te treaca pe o pozitzie eligibila,nu vezi cat de mandru este Simion tantalaul ca aduna toate rebuturile din PSD si PNL,pentru ca ce are el in partid este Zero cu el cu tot,dar asha necioplit cum este,el Simion si AURul lui este popularizat toata ziua la televiziuni si pe net si uite asha sau gasit destui romani cu drept de vot care sa creada ca ei cu AUR in fruntea tzari vor trai mai bine.
3
1
Păi asta nu e conștientă cât este de proastă?
5
2
Daca Rares Bogdan alogenul si Mircea Diaconu makidonu sunt in parlament de ce nu ar fi si Viorica Dancila? Ce aveti cu femeia?
4
2
Hai syktyr,proasto si treci acasa!
8
1
pai daca in parlamentul european a avut loc unul ca berbecali veorica ce-are ???
8
1
Viorico, ai fost, taică! Când erai tânără și te babardea Dragnea. Ăsta a fost criteriul. Acum nu îl mai îndeplinești.
11
0
Poate a obosit domna coc ii recomand sa se odihneasca ,a facut prea multe sa lase tinerii dar nu pe Victoras iar ea sa se ocupe de graddinarit
12
0
Ai ajuns la fundul sacului ? Visezi 9.000 de euroi lunar în cont ? Începând cu 1 Ianuarie, Parlamentul European nu mai primește pprrossti !
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515