REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, în război cu 12 bănci pentru că nu vor să-i deschidă cont

Virgil Dulea, de la casa de amanet Garant, în război cu 12 bănci pentru că nu vor să-i deschidă cont

Replica API 10 august 2022 | 21:23 4585

Virgil Dulea, patronul casei de amanet Garant, a chemat în judecată nu mai puțin de 12 bănci din România, solicitând instanţei ca prin hotărârea ce va pronunţa să dispună obligarea pârâtelor, în solidar, la acoperirea integrală a prejudiciului cauzat prin refuzul ilicit de a da curs cererilor afaceristului de deschidere de conturi bancare. Acesta a solicitat plata sumei de 250.000 lei şi obligarea pârâtelor, în solidar, la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluţionarea cauzei. Prin sentința din 28 aprilie 2022, Tribunalul Constanța a respins cererea reclamantului ca fiind neîntemeiată, intervenind prescripția dreptului material la acțiune. Sentința nu este definitivă, pe 8 august 2022 fiind înregistrat apelul.

Virgil Dulea

În motivarea cererii, Virgil Dulea a arătat, în esenţă, că, în cursul lunilor iunie-iulie 2015, a adresat fiecăreia dintre bănci cereri de deschidere de conturi bancare. Bărbatul a făcut această solicitare deoarece, la data de 12.04.2015, a intrat în vigoare legea care interzicea operațiunile de încasări și plăţi în numerar ce depășeau un anumit plafon. În perioada respectivă, pentru a face față obligaţiilor asumate, avea nevoie de un cont bancar pentru a încasa sumele de bani datorate către el de diverse societăți la care deține calitatea de asociat, sume cu care trebuia să efectueze plăţi către terți creditori. La acel moment, toate băncile implicate în proces i-au refuzat cererea, acestea susținând că ar avea acest drept potrivit "Condiţiilor generate de afaceri" proprii. În privința motivelor pentru care avea nevoie de un cont bancar, unul dintre acestea era teama de a nu fi pus în situaţia de a face o plată al cărui cuantum sa depășească plafonul permis pentru plăţile în numerar. Din cauza refuzului băncilor de a deschide conturi bancare, afaceristul a fost nevoit să perfecteze un număr de 4 contracte de amanet, în baza cărora a obținut suma totală de 500.000 lei, scadenta la 31.07.2015, pe care a și virat-o mai departe.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâtele Sentința nu este definitivă.

Cine este Virgil Dulea

Reamintim că Virgil Dulea s-a aflat, în urmă cu mai mulți ani, în centrul unui scandal de proporții. În 2007, în urma unor descinderi, oamenii legii, însoţiţi de Garda Financiară şi reprezentanţi ai OPC i-au confiscat peste 100 de kilograme de aur de la casa de amanet Garant, motivat fiind faptul că aurul nu avea documente justificative. Dulea a acuzat polițiștii că au furat o parte din aur. Au urmat ani de anchete, de procese, Dulea fiind trimis pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În anul 2019, Dulea Virgil a fost achitat definitiv.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orele suplimentare ni le plateste separat cat vrea el,nu le pune pe stat,ne zice,nu iti convine da ti demisia
3
0
hotul striga hotii
2
1
Isi plateste angajatii de zeci de ani la gri,adica orele suplimentare le plateste separat de stat,intr un plic,ei,angajatii sunt de acord,sa ii vedem la pensie cand vor lua o pensie mica deoarece din cauza patronului care nu a pus ani de zile orele suplimentare pe fluturas,are angajati de zeci de ani care muncesc pt el,va dati seama de 20 ani sa furi statul roman,sa platesti omul numai 168 ore pe fluturas si restul pana la 240 ore ii da in plic separat,va dati seama cat a furat,se aduna la darile catre stat impozit mai mic brut mai mic
14
2
Omul a muncit pe branci pentru ca sa ajunga aici . A plecat cu un micut chiosculet si a tot crescut dar pe munca . A deranjat si pentru asta se tin de capul lui . Cine stie ce grangur nu-l inghite si ii fac zile grele .
1
19
un hot adevarat pacaleste jjustitia rromana
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108