REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Virginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Replica API 21 mai 2020 | 00:06 8879

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de 18 ani, iar acum este candidatul la Primăria Eforie, din partea PSD. Din această nouă postură, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța.

Virginia Uzun a vorbit despre situația actuală din Eforie, despre faptul că s-au atras fonduri europene și nu s-a făcut nimic. De ce? ”Din cauza unei proaste administrări a banilor”, a spus ea.

Că oamenii merită mai mult, este clar. Că traficul rutier în zonă se desfășoară în condiții insuportabile pe timp de vară este la fel de adevărat. Că Eforie arată ca un șantier abia acum, de unde și semnul că a început să se miște ceva, vedem cu toții. ”Pentru că se apropie alegerile”, a explicat Uzun. Sunt multe aspecte lăsate de izbeliște, iar orașul Eforie este lipsit de strălucire de mai multă vreme. Însă, se poate face ceva? ”Soluții sunt, dar trebuie să se și vrea”, a spus aceasta.

”În ceea ce privește candidatura, sunt planuri sigure. (…) Da, și Eforie a atras fonduri europene, cam 20 milioane de euro, exact cât vă spuneam că are bugetul. Aceste 4 proiecte încă nu sunt finalizate, pentru că sunt convinsă că nu le veți regăsi în calitatea structurală a acestor investiții. Cred că proasta administrare a banilor și nesupravegherea corespunzătoare a lucrărilor sau neparcurgerea corespunzătoare a tuturor stadiilor unei lucrări, probabil că sunt pe hârtie monitorizate. Eu am văzut fotografii și am luat la pas Eforie și nu sunt încântată”, a spus Virginia Uzun.

Eforie are nevoie...

În continuare, aceasta a precizat că Eforie are nevoie de investitori, că are nevoie de schimbări majore. Spre exemplu, ar putea fi construit un sens giratoriu, iar Eforie Sud și Eforie Nord ar putea fi transformate în stațiuni de distracție și de familie. La modul: fiecare cu destinația ei. O altă problemă este reprezentată de comerțul stradal.

Cât despre situația actuală, legată de Coronavirus, Virginia Uzun consideră că oamenii trebuie să respecte regulile, însă trebuie și încurajați să-și reia activitățile pentru ca lucrurile să reintre în normal.

Discuții punctuale

Virginia Uzun a vorbit și punctual, despre ce deciziile pe care le-ar putea lua Consiliul Local Eforie pentru a avantaja agenții economici, în sensul de a nu fi incluși în majorarea de impozit: ”Consider că acum poate interveni Consiliul Local pentru diminuarea unei cote de impozitare. Cota minimă de impozitare, prin Codul Fiscal și prin ce au dumnealor ca instrument acum la îndemână, este de 0,2%, Consiliul Local Eforie are o cotă de 0,9% în prezent și, cu siguranță, ar fi extrem de urgentă o diminuare pentru persoanele fizice și juridice care au clădiri nerezidențiale, adică acelea folosite pentru activități economice”.

Discuția a abordat și situația dosarului penal, instrumentar de DNA, în acest sens termenul pe apel fiind stabilit joi, 21 mai. Menționăm că Virginia Uzun a fost achitată pe fond. Situația nu a fost una ușoară, fostul director al SPIT explicând cum a putut trece peste această situație.

Despre partid (PSD) numai de bine, strategii, dar și alte idei interesante, puteți urmări în VIDEO de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367