REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Virginia UZUN, fosta șefă a SPIT, CONDAMNATĂ în dosarul DNA Constanța!

Virginia UZUN, fosta șefă a SPIT, CONDAMNATĂ în dosarul DNA Constanța!

Replica API 25 noiembrie 2020 | 13:26 11033

Lovitură pentru Virginia Uzun, fosta șefă a SPIT Constanța. În 2019, aceasta a fost achitată, însă procurorii DNA Constanța au depus apel, magistrații admițându-l. Astfel, Uzun s-a ales cu 2 ani și 8 luni cu suspendare.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța împotriva sentinței penale nr.484/26.11.2019 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr.4065/118/2018. În baza art.423 alin.2 Cod procedură penală, desființează în parte sentința penală atacată, și, rejudecând, dispune: În baza art.132 din Legea nr.78/2000, raportat la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (6 acte materiale), condamnă inculpata Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică, pe o durată de 2 ani, potrivit art.68 alin.1 lit. b Cod penal, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. În baza art.65 alin.1 Cod penal, interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a exercita o funcție publică. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată inculpatei Uzun Virginia pe un termen de supraveghere de 3 ani, conform art.92 alin.1 Cod penal”, potrivit minutei judecătorești.

Virginia Uzun

În același dosar, Bogdan Coronea s-a ales cu 2 ani și 10 luni cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică pe o durată de 2 ani.

Celelalte persoane au fost achitate.

Reamintim că procurorii DNA Constanța au dispus, în 2018, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Virginiei Uzun, la data faptelor director executiv în cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la delapidare. Alături de ea, în fața magistraților au mai ajuns şi alţi inculpaţi. Virginia Uzun a fost achitată, de instanța de fond, dar situația s-a schimbat la apel.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am crezut ca mai vine ziua asta in care sa primesti condamnare, dar trebuia cu executare si trebuia sa primesti muuullllttt mai muuuulllltttiiii ani, ca pana la urma ii meriti, dupa cate nelegiuiri ai facut cat ai stat cocotata pe functie in SPIT.
9
0
Ai facut ravagii cat ai fost la SPIT Constanta si nu te-a recomandat nimic sa detii acea functie: lipsa capacitate intelectuala, ai doar o rautate iesita din comun. Sa ti se intoarca tie si familiei tale toate relele facute atator suflete nevinovate doar pt ca nu ti-au votat prea iubitul partid PSD care te-a propulsat, tolerat, incurajat, sustinut, acoperit, etc, etc. Stii despre ce vorbesc, stii tu mai bine ce ai facut.
11
0
Pai si cu tovarasa Verginicai in mangleli, Carmen Trentea, ce s-a intamplat? Ca doar ele erau jupanele de la Spit !
9
1
BOBITA E SUSPECT DE COVID: de multi ani tot mananca kkt si acum nu mai simte niciun gust, ceea ce il deprima profund!
10
4
E de rasul curcilor, cand vezi cu cata furie Iohanis si cu institutiile de forta s-au napustit ca hienele pe prada pe pesedisti, te intrebi, ba numai astia rosii sant infractorii tarii. Dar ai lui care au furat buletine de voturi cu sacii, dar el ca a luat atatea case, dar primarii galbeni, cu atatea mandate, baa, dar niciunul n-a furat, n-a facut abuz in serviciu, etc. Statul paralel.
3
10
I au supt pola procurorii
3
7
trebuie bagati la parnaie !!! La cat a furat hoata asta trebuia sa intre cel putin zece ani langa mazare !!! Muie judecatorilor cu mult cacat !!!
13
2
Asta oare este neam cu stelica uzun de pe timisana ?? Si ala e un hot si un tepar nenorocit
9
8
De aceea merge tara prost pt ca acesti bugetari nu sunt pedepsiti si alti se indeamna la furat din bani poporului
14
0
La cate zeci de milioane are ea, ce functie publica ii mai trebuie?!
18
0
Pai, ce ai facut Veriginico, tocmai cand ne pregateam sa ne intoarcem la SPIT?
14
1
Baba mea era sa scapi inauntru
14
1
Vasluiene Mosnianu, o s-o sugi cu declaratiile tale cum ai supt-o mereu.Tot asa ai ramas ca pe timpuri cu amenintari haladite. Mai besi in pulicicile noastre de sorecar. Canta la alta masa. Mereu ai stat numai la lipeala ca un moldovean slinos. Daca te-a bagat in seama o etarda ca Verginia ai crezut ca-l prinzi pe Dzeu de picioare. Vezi ca moldovenii in Constanta sunt priviti ca si holera.
11
5
S-a linistit parasuta lui Strutinschi....doamna "Virginia Uzum " ce mai faceti cui mai dati ordine ??? Ai fost si esti o rusine a serviciului public de taxe si impozite locale C ta.
29
2
Mosniene, numai un proxenet ca tine putea sa predea la o facultate de istorie cu doctorat plagiat in stiinte economice. Te-n darabana de vasluian proxenet.
11
5
Sireaca de ea, tocmai cind era cu un picior in primaria Eforie... Ce loc bun de ciordeala era acolo...
18
0
timp urmariti pe YouTube reportajul Recorder din Mures sa vedeti mizeria din PNL in toata splendoarea
6
8
...ce peruca si-a tras...adica lupul isi schimba parul...dar naravul...ba...!
9
2
Jeguri care fura tara asta , sper sa arda in iad. Dasta nu avem spitale si nimic din cauza astora, totul incepe de sus pana la oamenii de rand ciorditori jegosi.
14
1
Legat de prima parte. Sa-i sugeti bracinarii lui Mosnianu. Legat de a doua parte, si neamurile voastre. Nu-i asa Bobita? Mai parlesti colegele, le promovezi, le aduci in faculttea ta si apoi mai iei spaga 50 de euro la examene? Ca avem si declaratii
7
9
o hoata si o spagara notorie, la targsor cu ea.
18
2
sunt cel mai tare!!! toate femeile sunt inebunite dupa mine!
2
9
Misto blonda
10
12
infractoarea asta merita ani grei de puscarie.judecatorii machedoni au achitat-o dar la apel l-a fost frica ca era prea pe fata coruptia magistratilor.
127
3
foarte putin, dar inceputul este promitator...
24
2
Sa va dea Virgi la mue de eforiotzi panarame
4
22
daca se ducea langa mazare ar fi avut sansa de a mai slabi vreo 15 kilograme, dar asa, saraca, nu are ce face decat sa se imbuibeasca.
20
0
papagalul asta de cate ori a vrut sa puna mana pe o functie, a luat-o in bot. Mai mult de atat, cine s-a asociat cu el, ba a luat cu suspendare sau executare. Ba Mosniene, mirosi a paguba de la o posta. Fugi naibii inapoi la moldova
15
2
Mosnianu o parleste pe verginica
27
3
ASA, O SOLUTIE CORECTA...dar totusi usoara . Iesi din joc, era cazul ! Jos makidonimea din institutiile statului!
40
1
Hahaha! Mosnianu pe cand? Cand termin si eu cu meditatiile si plicurile??
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369