REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului!

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului!

Virgil STOIAN 10 decembrie 2023 | 19:19 2032

Vlad Pascu, cel care a ucis doi studenți după ce a condus drogat, va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului.

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului!Vlad Pascu

Instanța a decis ca Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenți în accidentul de la 2 Mai, după ce a condus drogat, să fie judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului.

"În baza art. 346 alin. 2 Cod proc.pen., art.35 alin.1, art.41 alin.1 lit.a Cod pen., constată competența și legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia din data 10.10.2023, din dosarul nr.1505/P/2023 privind pe inculpatul PASCU MATEI VLAD,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ucidere din culpă prev. de art.192 alin.1, alin.2 şi alin.3 Cod pen., vătămare corporală din culpă prev. de art.196 alin.1 şi alin.4 Cod pen., conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art.336 alin.2 Cod pen. şi părăsirea locului accidentului prev. de art.338 alin.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen., precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pascu Matei Vlad. În baza art. 347 alin. 1 Cod proc.pen. prezenta încheiere se comunică Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, inculpatului, părţilor civile şi părţii responsabile civilmente. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în ședința publică, azi, 7.12.2023", este soluția pe scurt.

Tatăl Robertei, tânăra care a fost ucisă de Vlad Pascu, este revoltat de încadrarea faptei.

"Astăzi se împlinesc 114 zile de la acel omor. Este omor, nu ucidere din culpă. Ce știu de la avocații mei este că au încercat cu toate forțele să schimbe încadrarea. Nu s-a vrut.

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor.

Eu încă mai cred că se poate face ceva în România. Vreau să se trezească cei responsabili, pentru că nu s-a pomenit absolut nimic despre anturajul cu care era Vlad Pascu în acea noapte. Pe cine afectează? Aceasta este întrebarea care mă macină.

Nu vreau să mai pățească alți părinți ce am pățit noi, familia Dragomir și familia Olariu", a spus el.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum adică ucidere din culpa ??? Legiuitorul poate stabili faptul ca acest individ stia ca drogurile iti atenuează capacitățile și putea intui că poate accidenta pe cineva urcând drogat la volan. Încadrarea corecta având în vedere urmările accidentului este OMOR !!!
1
0
Drogaților speciali, copii și nepoții voștri, nenorociților ordinari, sa aibă parte de aceiași moarte ca acești doi tineri studenți. Atat
8
0
Nivelul de pregatire al procurorilor spagagii din Constanta asta este.Habar nu au sa faca un dosar.Dar poate ca si-au luat spaga?Rusine animalelor.
12
1
Va primi maxim două săptămâni cu suspendare!
10
1
Să își găsească copilul făcut bucăți pe asfalt într-o zi
12
1
judecatorii astia ar trebui impuscati direct in cap, asa ca,, ucidere din culpa", s a descarcat domne, eu nu am vrut si regret fapta
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699