REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Vladimir Putin vrea să facă pace între Belarus şi Occident

Vladimir Putin vrea să facă pace între Belarus şi Occident

Replica API 16 noiembrie 2021 | 01:19 554

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că este gata să ajute la soluţionarea crizei migranţilor ilegali de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, a relatat agenţia de presă RIA, care a citat un interviu acordat de liderul de la Kremlin televiziunii de stat, informează Reuters.

Vladimir Putin

"Suntem gata să contribuim în orice mod posibil dacă va depinde de noi. Am aflat din presă ce se întâmplă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Nu am discutat înainte situaţia cu Lukaşenko. Am vorbit cu el de două ori, abia după apariţia crizei. Drept urmare, când auzim declaraţii sau acuzaţii care ne vizează, aş vrea să le spun tuturor: ocupaţi-vă de problemele voastre interne şi nu încercaţi să-i pasaţi cuiva întrebările care ar trebui soluţionate de departamentele voastre", a spus el, conform stiripesurse.ro.

Rusia este un aliat-cheie al Belarusului, despre care Uniunea Europeană afirmă că este responsabilă de transportarea pe calea aerului a mii de migranţi, în marea lor majoritate proveniţi din Orientul Mijlociu, pe care apoi îi obligă să traverseze ilegal graniţa cu Polonia.

Rusia neagă că Moscova sau Minskul ar fi implicate în astfel de acţiuni, aminteşte Reuters, care adaugă că Putin a acuzat Occidentul pentru această criză, făcând aluzie la conflictele din Irak şi Afganistan.

În interviu, Putin a mai declarat că a vorbit de două ori cu preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, de la izbucnirea crizei migranţilor şi a susţinut că iniţial a aflat despre această criză din presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272