REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Volodimir Zelenski insistă asupra unei întrevederi cu Vladimir Putin

Volodimir Zelenski insistă asupra unei întrevederi cu Vladimir Putin

Replica API 23 martie 2022 | 20:40 457

Volodimir Zelenski insistă să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin pe tema războiului Rusia-Ucraina. Liderul de la Kiev spune că-și dorește pacea, deoarece au murit foarte mulți oameni.

Volodimir Zelenski a făcut un nou apel în ceea ce privește o întrevedere directă cu omologul său Vladimir Putin, pe tema încheierii războiului. Președintele Ucrainei subliniază pierderea ”dramatică” a vieților populației sale și spune că vrea pace.

Zelenski: ”Fără această întâlnire nu putem înțelege cum pot opri rușii războiul”

Volodimir Zelenski a punctat, totodată, o întâlnire cu liderul de la Kremlin ”indiferent de format”, iar fără un astfel de eveniment el pune sub un semn de întrebare modul cum ar putea acționa rușii, în continuare, în Ucraina.

”Cred că, fără această întâlnire, este impoisibil de înţeles pe deplin de ce sunt pregătiţi ruşii pentru a opri războiul”, a declarat luni Volodimir Zelensk, pentru publicația locală Suspiln.

Zelenski: ”Generaţiile viitoare nu ne vor ierta aceste pierderi sau pierderea teritoriilor”

Liderul de la Kiev a scos în evidență că puterea este în mâna poporului, iar că generațiile viitoare nu vor ierta pierderile de vieți omenești din războiul actual.

”Îmi doresc pacea. Am speranţa că în viitor putem găsi pacea. Cred că în viitor lumea se va schimba, că s-a schimbat deja. Politicienii văd că oamenii reacţionează diferit. Astăzi observăm această schimbare de paradigmă către democraţie, unde poporul are puterea şi dacă vrei să fii liderul ţării tale, trebuie să fii liderul poporului tău. Cred că astăzi trecem prin această tranziţie care poate duce la noi alianţe. Pierderile populaţiei noastre sunt dramatice, istoria nu ne va ierta această pierdere. Generaţiile viitoare nu ne vor ierta aceste pierderi sau pierderea teritoriilor. Oamenii au devenit puterea, iar puterea a devenit poporul. Suntem împreună, ştim cine este prietenul nostru şi cine este duşmanul nostru. Tăcerea diplomatică în care ne aflam uneori s-a încheiat. Astăzi ştim cine este cu noi şi cine ezită. Ştim cine nu este pregătit să fie cu noi. Este important să cunoaştem preţul compromisurilor”, a mai transmis Volodimir Zelenski prin sursa citată.

Președintele Ucrainei a subliniat și cum civilii își apără fără teamă țara, de atacurile rușilor.

”Toată lumea poate vedea că oamenii înşişi sunt cei care apără ţara. Acest elan colectiv nu este singura comoară pe care o avem, dar este cea mai importantă alături de armata noastră. Aceasta este casa noastră, uniunea noastră acesta este pământul nostru”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski și-a exprimat din nou dezamăgirea față de colaborarea cu ”partenerii străini” și a dezvăluit că țara lui nu a primit aceeași rată de vaccinuri anti-Covid cum au primit alte state, scrie fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272