REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Von der Leyen doreşte suspendarea fondurilor europene pentru ţările ce nu respectă drepturile persoanelor LGTBI

Von der Leyen doreşte suspendarea fondurilor europene pentru ţările ce nu respectă drepturile persoanelor LGTBI

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1100

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI şi pentru a aduce guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene, confirmând că executivul comunitar va prezenta curând o ''strategie LGBTI'' a Uniunii Europene, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ursula von der Leyen

''Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei'', a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţeni europeni pe reţelele de socializare.

Ea a răspuns astfel unei întrebări despre ''discriminarea'' persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) în Polonia şi Ungaria.

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ''pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate'' şi a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ''strategie LGBTI'' a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.

''Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene'', consideră şefa Comisiei Europene.

Ea a criticat în mod repetat ''zonele libere de LGBT'' decretate în Polonia, în opinia sa acestea fiind ''zone fără umanitate'', conform declaraţiei sale cuprinse în recentul discurs despre Starea Uniunii susţinut în plenul Parlamentului European.

Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit astfel de zone.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... si daca hotarasti sa retragi la cratita, ia-l cu tine si pe pensatul nostru, ala cu Rolexul. Cred ca plateste cotizatie LGTBI. Defapt, cred ca ar fo excelent sa dispareti togi. Inghititi prea multi bani si faceti numai prostii. Apropo, am nevoie urgent de wc japonez, o pompa de caldura, un frigider si A.C. fara freon si tot ce va mai fata voua mintea, inteligentilor !
0
0
Mergi cucoana acasa si ocupa-te de menaj, daca te proicepi. Daca nu-ti ajung cunostintele, la recalificare cu tine !
0
0
numai curvele infecte si poponarii spurcati sunt de acord cu asa ceva
4
1
nemaipomenit.nu avem nevoie de bani cu miros de cacat
4
2
Ce perfidie!!!
4
2
E asta mai lipsea acum
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920