REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vor fi schimbări importante la Oil Terminal. Vezi ce propuneri inedite sunt pentru Consiliul de Administraţie

Vor fi schimbări importante la Oil Terminal. Vezi ce propuneri inedite sunt pentru Consiliul de Administraţie

Replica API 28 februarie 2017 | 01:20 344

Adunarea Generală a Acţionarilor, pe 10 martie

Adunarea Generală a Acţionarilor, pe 10 martie

Ministerul Energiei a decis ca reprezentanții săi în Adunarea Generală a Acționarilor companiei Oil Terminal SA Constanța să voteze, la ședința din 10 martie, pentru revocarea membrilor consiliului de administrație numiți prin hotărârile AGA din 28 martie și 11 august 2016, urmând să numească administratori provizorii prin metoda votului cumulativ. Printre numele propuse a face parte din noul CA sunt şi câteva inedite. Oil Terminal este controlată de Ministerul Energiei, care deține 59,62% din acțiuni și are aproape 1.000 de angajați. Oil Terminal a înregistrat anul trecut un profit net în creștere de 2,6 ori, de 15,4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% față de anul anterior.

În aceeași ședință de pe 10 martie va fi stabilită durata mandatului administratorilor provizorii ai Consiliului de Administrație, de patru luni sau până la desemnarea administratorilor de către AGA. De asemenea, va fi stabilită indemnizația fixă lunară a administratorilor provizorii numiți prin metoda votului cumulativ. Totodată, se va vota totodată încetarea aplicabilității Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 10 octombrie 2016, în care reprezentanții Ministerului Energiei în AGA au aprobat revocarea a trei membri din consiliul de administrație din cauză că nu au fost reconfirmați prin vot cumulativ. Consiliul de Administrație numit atunci era format din Toma Bogdan Costreie, Cătălin Constantin Grigorescu, Dumitru Matei, Cristian Florea, Bogdan Cristian Patriniche, Claudiu Eduard Negrișan și Staar Rating SRL, prin Cristian Bărbulescu. În același timp, au fost revocați trei membri în CA: Iulia Gabriela Tănase, Nicoleta Mariana Moise și Bogdan Ghiță. Reamintim că, potrivit unei sentinței civile din decembrie 2016, Tribunalul Constanța a suspendat executarea hotărârii AGOA Oil Terminal SA din octombrie 2016 până la soluționarea definitivă a acțiunii în anulare ce face obiectul dosarului nr. 7167/118/2016 aflat pe rolul Tribunalului Constanța. În aceste condiţii, în ianuarie acest an, Dumitru Matei a fost nevoit să demisioneze din funcția de președinte al CA de la Oil Terminal Constanța, iar în locul său a revenit Toma Bogdan Costreie, cel care ocupa anterior acest post.

De la Spaţii Verzi, Centrala Nucleară şi Canale Navigabile, la Oil Terminal

Revenind la şedinţa de pe 10 martie, când urmează să fie numit un nou CA al Oil Terminal, trebuie spus că s-au depus până acum 11 candidaturi. Astfel, pe lângă foştii administrator (Toma Bogdan Costreie, Dumitru Matei, Cristian Bărbulescu, din partea Staar Rating SRL, Cătălin Constantin Grigorescu, Iulia Gabriela Tănase, Nicoleta Mariana Moise, Bogdan Ghiţă şi Cristian Florin Gheorghe), s-au mai înscris în cursă Aurelian Ovidiu Andrei, Ionuţ Barbu şi Hermina Bectemir. Aurelian Ovidiu Andrei este consilier judeţean ALDE în Giurgiu şi preşedintele CA de la SC Întreţinere Peisagistică şi Spaţii Verzi SA Giurgiu, lucrând din anii ’90 numai în regii locale şi judeţene de salubritate, domeniul public şi spaţii verzi. La rândul său, candidatul Ionuţ Barbu este membru din partea Nuclearelectrica în comisia de negociere cu China General Nuclear pentru construirea Unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară Cernavodă şi şeful Biroului Infrastructurp Critică din Nuclearelectrica. Barbu a fost timp de 14 ani, între 2001 şi 2014, inginer operare sau coordinator de programe la CNE Cernavodă. În fine, Hermina Bectemir, de asemenea o candidatură inedită pentru Oil Terminal, este directr executive al Direcţiei Comerciale din Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile SA Constanţa. Anterior, a fost angajată ca specialist în domeniul calităţii la Grup Servicii Petroliere SA.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NICULE NUL PUNE PE FRATITU SEF DE SCHIMB CA SE DUCE LA PUSCARIE O SAL AI PE CONSTINTA
2
0
Faceti drak ceva cu portul ala ca arata jalnic
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108