REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

VREA 100.000 de euro de la Baroul Constanța pentru că NU a putut participa la BALUL avocaților

VREA 100.000 de euro de la Baroul Constanța pentru că NU a putut participa la BALUL avocaților

Replica API 14 septembrie 2021 | 00:21 3950

Nuri Chespedin a chemat în judecată Baroul Constanța solicitând obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de daune morale, pentru a repara prejudiciul de agrement și a sumei de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale. Motivul este că secretara Baroului nu a vrut să îi vândă bilete la ”Balul avocaților”, Nuri Chespedin considerând că i s-a creat un prejudiciu ca urmare a faptului că balul avocaților a fost destinat doar membrilor activi, iar nu și celor suspendați, stare în care el se afla.

Motivarea reclamantului

În motivarea acțiunii, a arătat reclamantul că secretara Baroului a refuzat la data de 19 noiembrie 2019 să-i vândă 2 bilete la „Balul avocaților" ce urma să aibă loc sâmbătă pe 23 noiembrie așa cum scria pe afișul de la ușa Baroului. Nemergând cu soția la bal, i s-a cauzat un prejudiciu de agrement în valoare de 1.000 lei, ce solicită a fi reparat. Ca urmare a acestui refuz, a mai arătat reclamantul, s-a adresat Consiliului Baroului, prin răspunsul oferit fiind menținut refuzul de participare. Sub acest aspect spune că i s-a creat un prejudiciu derivat din discriminarea la care a fost supus, ca urmare a faptului că balul avocaților a fost destinat doar membrilor activi, iar nu și celor suspendați.

Balul se adresa avocaților cu drept de exercițiu în activitate

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au constatat că evenimentul in discuție nu s-a adresat tuturor avocaților înscriși în tabloul anual (cu drept de exercițiu, suspendați din activitate, inclusiv pe motive legate de existență a unor dosare penale sau cu interdicție de a profesa, avocați aflați în stare de incompatibilitate etc.), ci doar celor cu drept de exercițiu în activitate. Mai mult, acest aspect nu trebuia inserat explicit în panoul de invitație, câtă vreme valorificarea drepturilor de ordin profesional, patrimoniale sau nepatrimoniale, decurgând din exercițiul plenar al acestei profesii se corelează cu inexistența unui caz de restrângere ori de încetare a calității de avocat, dispusă în condițiile legii. Ori, Nuri Chespedin era suspendat din profesia de avocat din 2 decembrie 2015 pentru neplata cotelor și a contribuțiilor către Filiala Constanta a Casei de Asigurări a Avocaților și către Baroul Constanța. Instanța a decis respingerea acțiunii ca nefondată. Sentința a fost comunicată pe 7 septembrie și nu este definitivă.

Fără colinde în barou

Vă reamintim că același avocat a dat în judecată Baroul Constanța solicitând încetarea difuzării muzicii religioase în perioada sărbătorilor creștine în incinta clădirii Baroului. Și atunci cererea i-a fost refuzată.

Citește și Un AVOCAT vrea ca în BAROUL Constanța să fie INTERZISE COLINDELE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sigur are mania sutelor de mii de euro!!!
0
0
astia nu dau si ex psihologic?
6
1
Omul e cu capul grav de tot!
14
0
Dutescu e capul
4
0
Ce probleme au astia
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614