REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

„VREAU să-mi DONEZ AVEREA” - noua ESCROCHERIE care face RAVAGII pe NET

„VREAU să-mi DONEZ AVEREA” - noua ESCROCHERIE care face RAVAGII pe NET

Replica API 10 noiembrie 2021 | 00:31 4827

Prezenta metodă de înșelăciune este relativ nouă. A mai făcut victime și prin anul 2020, iar acum, iată, că iar a luat amploare, făcând ravagii pe internet. Mesajul este postat în mod agresiv pe rețelele de socializare, pe grupurile de Constanța. Aveți mare grijă, însă! Nu plătiți nici o taxă, chiar dacă vi se spune că este notarială. Pentru că rămâneți cu banii dați și… atât!

” Bună ziua, Îmi pare rău pentru acest mod de a vă contacta, împărtășesc aceste informații în acest fel pentru că aș dori să dau fericirea mea cuiva care crede în DUMNEZEU. Se pare că am cancer la gât, care este în stadiu terminal, doctorul meu tocmai m-a informat că zilele mele sunt numărate din cauza stării mele de sănătate. Intenționez să-mi donez toate bunurile pentru că am 270.000 de euro în cont. Nu vreau să las asta în bancă. Caut pe cineva care să-mi moștenească averea, așa că dacă cineva este interesat să-mi moștenească proprietatea, mă poate contacta pe e-mail pentru a avea mai multe motive pentru donația mea. E-mail: annakmentova2@gmail.com”, este mesajul postat pe grupurile de Constanța.

Mesajul poate să fie diferit, în sensul că vorbim de alte conturi de Facebook sau alte tipuri de boli, ori alte sume de bani. Însă, tehnica este aceeași. Odată ce oamenii iau legătura cu persoana care a postat anunțul, i se cere să achite niște bani, pe care să-i vireze într-un cont, chipurile pentru taxe notariale în vederea întocmirii actelor de donație.

Și, potrivit informațiilor noastre, au existat oameni care au dat curs cererii, în speranța de a se alege cu un trai cât de cât lipsit de griji.

Numai că au rămas cu banii dați și nu au mai putut lua legătura cu persoana în cauză.

Apoi, escrocii își schimbă contul, iar povestea se repetă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da cand te ameninta ca sa donezi in incinta notariatului, asta unde se incadreaza?
4
0
lambrinovski, spunei ca daca nu doneaza imi pun onorariu mare si va plati toate cheltuielile in instanta!
6
1
hai ma ionika cu uzucapiunea aia odata ca a mucegait dosaru prin birouri...
6
1
pentru ca sunt zdrente de aia
3
2
si de ce autoritatile statului nu fac nimic in sensul asta?
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468