REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zăpada ÎNGHEŢATĂ pe TROTUARELE din oraş, CAPCANĂ pentru PIETONI

Zăpada ÎNGHEŢATĂ pe TROTUARELE din oraş, CAPCANĂ pentru PIETONI

Replica API 17 februarie 2021 | 14:15 1523

După aproape o săptămână de când a avut loc ultimul episod de vreme severă, trotuarele din Constanţa continuă să fie o capcană pentru pietoni. În unele zone, acestea s-au transformat în patinoar, iar pietonii riscă să se accidenteze dacă nu circulă cu atenţie.

Atenţie la zăpada îngheţată de pe trotuare

Mai multe zone din oraşul de la malul mării sunt încă afectate de ultima ninsoare. Concret, trotuarele din zone extrem de circulate sunt încă acoperite de zăpadă şi gheaţă, un lucru periculos pentru pietoni, dacă nu circulă cu atenţie sporită. Pe bulevardul Ferdinand, pe trotuarele de pe strada Aurora, pe strada Mihail Kogălniceanu ori pe Ştefan cel Mare, cetăţenii „au avut de furcă”. „După ce că trebuia să fim atenţi la gropile din trotuar, mai nou trebuie să avem grijă să nu alunecăm să ne rupem gâtul. Să nu mai vorbim şi de țurţurii de la streşini. Autorităţile au intervenit după ce a nins, dar de atunci au trecut câteva zile şi a căzut zăpada, gheaţa de pe clădiri, s-au topit, iar au îngheţat şi s-a format patinoar. Aşteptăm să se încălzească să scăpăm de acestă problemă”, a transmis un cetăţean care circula pe trotuarul de pe bulevardul Ferdinand.

Pietonii au scăpate teferi şi nevătămaţi

Cu toate că pericolul îi tot pândeşte la orice pas, constănţenii au avut noroc. Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primiri Urgenţe, în urma fenomenelor severe din ultima vreme, niciun cetăţean nu a ajuns la spital cu traumatisme cauzate de căzăturile pe gheaţă.

Ţurţurii, altă problemă

Atenți mai mult la gheața de sub picioare, mulți trecători nici nu observă pericolul înghețat de deasupra capului. Un pericol major, în această perioadă, este reprezentat de ţurțurii formați la streşinile blocurilor ce pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.

Citeşte şi:

ATENȚIE la ȚURȚURI: Mi-am văzut MOARTEA cu OCHII!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesimtirea romanilor la cote maxime ,stau ca in vile si la usa pe trotuare gheata cat cuprinde...... nu au bani de 1 kg de sare
1
0
Au stat bancile de pe St cel Mare pline de zapada pina ieri ---Polaris le-a fost lene sa dea cu maturoiu de sorg pe ele
1
1
Ce se intampla,se dau teme pentru acasa ,de facut compuneri despre iarna? Zau asa,nu aveti ziaristi mai maturi,mai pusi pe gasit subiecte ?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218