REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ZĂPADA şi POLEIUL au creat HAOS la Constanţa! Trafic rutier dat peste cap!

ZĂPADA şi POLEIUL au creat HAOS la Constanţa! Trafic rutier dat peste cap!

Replica API 29 noiembrie 2018 | 00:00 184

Accidente rutiere pe bandă rulantă

Accidente rutiere pe bandă rulantă

Primul episod din ”urgia albă” și-a făcut apariția la Constanța! Totul a debutat cu precipitații și vânt puternic, iar, la scurt timp, covorul alb s-a așternut peste drumurile de la malul mării. Iar nefericitele evenimente rutiere nu au întârziat să apară. Astfel, mai multe accidente au fost înregistrate, în special din pricina neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Mai multe tamponări au avut loc și în municipiu,după care în județ, dar și pe autostrăzi. Spre exemplu, un accident rutier a fost înregistrat în județul Constanța, pe DN2A, la km 179+300, în localitatea Mihail Kogaliceanu. Un autoturism a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Nici o persoană nu a fost rănită, evenimentul rutier fiind soldat doar cu pagube materiale și încadrat ca tamponare.

Apoi, în jurul orei 12.40, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, a condus un autoturism pe DN 39, pe banda 2, dinspre Neptun către 23 August și la km 34 +800 m, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul direcției către stânga și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, în banda 1, fiind vorba chiar despre primarul din 23 August, Mugur Viorel Mitrana.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului, de 48 de ani, a unui pasager, de 38 de ani din al doilea autovehicul (viceprimarul), precum și a unui minor, de 6 ani, pasager în primul auto. Ambele autoturisme erau echipate cu anvelope de iarnă. Oamenii legii au declanșat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut nefericitul eveniment.

De asemenea, pe A2, la Km 55, în dreptul localității Dor Mărunt, un autocar s-a răsturnat, iar la km 66, o dubă de Poliție a fost implicată într-un accident. Tot pe A2, dar pe calea 2, la Km 121, a avut loc un accident rutier, cu 7 autovehicule implicate. O persoană a fost rănită ușor.

Polițiștii constănțeni recomandă șoferilor să fie prudenți

Polițiștii constănțeni recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza, să folosească luminile de întâlnire, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se asigure corespunzător când efectuează manevra de schimbare a benzii de circulaţie.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiți să se intereseze de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, în contextul alertei de vreme rea pentru întegul județ Constanța. Așadar, dacă plecați la drum în aceste zile, oamenii legii vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare, să evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante, să păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să folosiți luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă, să curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rautaciosilor! Dupa ce ca va pus marmura versace in loc de asfalt, voi va plangeti! De aia luceste! N-ai cu cine mah !
4
1
daca politrucii din consiliul judetean abia au aprobat tarifele de ddeszapezire, pentru ca s-a opus ginerele liberal al lui comanescu, infatuatul ala de i-am uitat numele, mai bine il schimba dupa nevasta. iar machidonii palaz si tutuianu nu fac nimic in judet, nu se deruleaza nicio investitie, nu se mai face numic, iar primarii sunt mituiti cu bani de seminte, iar la drumuri sunt eternul dima si mai nou grasalanul ala tuciuriu ce era la opece si ii controla calitatea savarinelor lui tutuianu si caracostea la trandafirul si amfiteatru, nepotuldin flori al lui ghita dontu.
5
0
Ieri, am mers cu masina prin oras toata ziua... bai frate, n-am vazut nimic care sa dea cubsare, sa dea zapada, nimic!!! Si pe la 4 se facuse sticla pe asfal.... Cloaca de dobitoci in primaria aia, luati bani degeaba!!!!!
8
0
Fagadau.....mai ia un frigider. Asta care-l ai este plin. Ti l-am umplut eu de nu se mai inchide.
11
0
Nu fiti rai. Cine se-astepta sa ninga iarna??
8
1
Pai nu sau laudat ei ca au de toate , ca sint nu stiu cate sararite actioneaza, pa dracu sa ii ia ca oamenii tot au de suferit.
9
0
Haos si dezastru este in constanta de la revolutie pana astazi ..nu trebuie sa vina iarna sa-ti dai seama de acest lucru ..chiar nu vedeti k sunteti in urma k 30 ani fata de restul tarii ..educatia si calitatea locuitorilor e un dezastru la propriu etc.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272