REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Zece etnici greci, ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol

Zece etnici greci, ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol

Replica API 1 martie 2022 | 08:17 518

Zece etnici greci au fost ucişi în urma bombardamentelor din regiunea oraşului ucrainean Mariupol. Ministerul grec de Externe a cerut Rusiei să înceteze orice acţiune împotriva civililor. Ambasada Rusiei a negat că forţele ruseşti ar fi desfăşurat operaţiuni în regiune, susţinând că ”armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile, chiar şi cu armament greu”, Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a postat un mesaj pe Twitter, afirmând că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

Conform greekcitytimes.com, 10 etnici greci au fost ucşi şi alţi şase au fost răniţi în urma bombardamentelor, în doua sate situate în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, Sartana şi Buhas.

Ministerul grec de Externe a catalogat acţiunile Rusiei drept fapte criminale şi a cerut Federaţiei Ruse să înceteze atacurile aeriene şi orice acţiune împotriva civililor.

Conform sursei citate, Ambasada Rusiei la Atena a susţinut că forţele ruseşti nu bombardează sate şi zone rezidenţiale şi că nici nu au operat în zona Sartana.

”În acelaşi timp, subliniem că armata ucraineană şi batalioanele naţionaliste neonaziste sunt cunoscute de mulţi ani pentru atacurile la adresa populaţiei civile,chiar şi cu armament greu. Avertizăm că regimul de la Kiev pare să foloseaască grecii, ca şi alte minorităţi etnice, ,pentru a provoca şi inflama reacţiile anti-ruse din străinătate”, a transmis ambasada.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limbile franceză şi greacă, în care afirmă că nu doar poporul ucrainean este îndoliat de războiul început de Rusia, ci toate popoarele Europei.

”În această seară, gândurile noastre se îndreaptă către Grecia, pentru pierderea a zece compatrioţi care locuiau în apropiere de Mariupol”, a scris Macron, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272