REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Zeci de constănţeni au primit repartiţii în Campusul Social Henri Coandă

Zeci de constănţeni au primit repartiţii în Campusul Social Henri Coandă

Replica API 20 decembrie 2018 | 00:00 362

Dacă în ședința din 29 noiembrie a Consiliul Local Constanța, aleșii au modificat regulamentul pentru etapa a doua a Campusului Social Henri Coandă, miercuri, aceștia au aprobat un alt proiect ce vizează prsoanele nevoioașe, respectiv repartițiile în alte unități locative a chiriașilor evacuați din casele naționalizate, dar și a unor familii care au nevoie de o locuință socială.

Începând de anul viitor, zeci de constănţeni se vor muta în cartierul Henri Coandă. Consilierii Locali au aprobat repartiția acestora în 144 de unități locative, în baza Legii 144 și a Ordonanței de Guvern 74/2007. ”Sunt două proiecte distince implementate cu Guvernul României, Ministerul Dezvăltării, și vreau să mulțumesc pentru susținerea acordată. Am aprobat repartiția pentru 144 de locuințe din 6 blocuri situate în Campusul Henri Coandă”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Cum sunt structurate cele șase blocuri și ce oameni se mută în aceste locuințe?

”Avem trei blocuri aferente Legii 114 și trei blocuri aferente OG 74/2007. Cu alte cuvinte, locuințe sociale și pentru chiriașii evacuați din casele naționalizate. În total sunt 72 unități locative pe fiecare proiect. Adică, fiecare bloc are 24 unități locative, din care 18 garsoniere- 6 din acestea au suprafață de 40,7 metri pătrați, 9 dintrea cestea au suprafața de 41 metri pătrați, 3, cu suprafață de 42,2 metri pătrați.

Dacă ne uităm pe locuințele noi de pe piața imobiliară, vedem că, în general, garsonierele sunt mai mici decât aceste locuințe pe care noi le-am realizat. Avem și câte 6 apartamente cu suprafață de 50,2 metri pătrați”, a explicat primarul municipiului Constanța.

Pentru Legea 114 au fost 85 de dosare complete, 197 incomplete, 72 de familii au primit repartiții, punctajul maxim a fost 135 de puncte, cel minim a fost de 24 puncte. În baza Ordonanței 74 au primit repartiții 66 de familii, punctajul maxim a fost 145 de puncte, iar cel minim a fost de 2 puncte.

”Au fost 122 de dosare incomplete, vor avea ocazia să depună dosare cei cărora li s-a solicitat să completeze documentele pentru că mai sunt 6 unități locative disponibile. Orice s-a înscris în acest poriect a primit repartiție. Mulțumesc tuturor membrilor comisiilor, aparatului meu de specialitate, dar și al RAEDPP, pentru că, până în acest moment, fiecare dosar a fost analizat de mai mult de cinci ori fiecare. Este un volum de muncă uriaș”, a completat Decebal Făgădău.

Cuantumul chiriei va fi stabilit în proxima ședință a CL, tot atunci se va proceda la semnarea contractelor și la înmânarea efectivă a cheilor pentru toți beneficiarii. Făgădău a mai anunțat că ”urmează curățarea listei pentru Henri Coandă- etapa a doua, se va definitiva lista celor care sunt eligibili cu modificările din ultima ședință CL, dar le vom solicita oamenilor din nou adeverințe de la locul de muncă. Am învățat din ce s-a întâmplat în etapa I.

Își făceau contracte de muncă pe două, trei luni, după care renunțau. De data aceasta, vreau să mă asigur că cei care muncesc cu adevărat beneficiează de punctajul corespunzător, iar cei care au făcut act formal la depunerea dosarului nu ne păcălesc”, a încheiat primarul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va rup capu daca mai faceti galagie si gunoi pe strada animalelor!
1
0
Jigodia asta de Fagadau inca aduce plosnite in cartier.Du-i dracu in Palas ..inainte isi permiteau plosnitele o chirie,acum fac bisnita prin piete cu tigari si politia si jandarmeria se fac ca nu vad.De unde dracu tot aduci paduchi de faci atatea case?din toata tara?cine le plateste statul acolo, 50 de lei cat platesc ei ca stau acolo,lumina,caldura si mai nou au si internet e de ajuns?de aia nu le lasi sa ne punem gaze,ca sa ne furi la caldura si sa ne supraimpozitezi pe noi,sa iti tii votantii?o sa iesim la vot sa te dam jos,mi-ar fi scarba cu asa votanti
7
2
HC plin de tigani si de infractori. beau se drogheaza fura . Au inebunit toti vecinii. Pe varianta la Ovidiu e locul lor, sau ma rog ... insula Ovidiu
7
3
Este un lucru bun ! Sper sa mai construiasca locuinte sociale acolo . Este cel mai bun loc pt asa ceva , marginea orasului
5
7
mai aduceti in cartier multi pomanagii, ca s-a umplut deja, eu caut sa ma mut de acolo ca mam saturat?
6
1
primar peste HC. Ocazie cu care as muta HC in Siria, cu primar cu tot.
11
2
Felicitari d-lui Primar --sa construiasca in continuare si sa scoata familiile din centru care n-au contracte si poluiaza centrul orasului ---Si face bine ca-i trimite la munca
8
8
Cate voturi sebgastiga astfel? Ziceam ca mazare a inventat-o dar vad cine era in spate. Asadar mazare si-a luat condamnare ca a construit si asta e curat murdar! Cate familii de putori ai bagat in HC? Ai crescut taxele si impozitele pe 2019 ca sa acoperi gaurile pe care le faci din prostie. Acum ca il albesc pe mazare cred ca prostimea l-ar vota din nou. De asta ia tinut asta scaunul cald!
13
3
Fagadau ptr. ce se intampla in HC vei intra la puscarie etc.garantat
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212