REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Zeci de dosare înregistrate la ÎCCJ, după decizia privind nelegalitatea constituirii Completurilor de 5 judecători

Zeci de dosare înregistrate la ÎCCJ, după decizia privind nelegalitatea constituirii Completurilor de 5 judecători

Replica API 28 decembrie 2018 | 00:04 250

Val de dosare, după decizia CCR privind nelegalitatea constituirii Completurilor de 5 judecători! Acțiunile inițiate de Liviu Dragnea și Toni Greblă privind nelegalitatea Completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au încurajat o mulțime de condamnați să urmeze exemplul.

Având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018, prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte zeci de dosare au fost înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect contestația în anulare. Printre aceștia, amintim pe fostul șef al ANAF, Șerban Pop, care a depus cererea pe 20 decembrie. Și fostul șef al Vamii Bacău, Valentin Grosu, a depus contestați în anulare pe 10 decembrie. Horia Simu, omul de afaceri condamnat la 4 ani cu executare într-unul dintre dosarele Alinei Bica, a depus și el o contestație în anulare.

Reamintim că o mulțime de condamnați au fost puși în libertate, printre aceștia amintim Elena Udrea, Alina Bica, Dan Șova sau Adrian Severin, care au depus contestații în anulare având ca motiv principal nelegalitatea constituirii Completurilor de 5 judecători.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bin comentariul si la obiect! Asa suntem noi romanii sau astfel am ajuns: INTR-UN MARE HAL! Punem botul la vrajeala ceva de speriat!!!! Inghitim pe nemestecate precum pelikanul tot soiul de Gogosi kare mai de care mai umflate!!! Mi-a placut un slogan: AZI RECIDIVIST MAINE PESEDIST!!!!
0
2
A adus RECT-orel justitia romana de seamana leit cu el, plina de bube! Ma intreb, oare in completurile alea de cinci, nu erau toti cinci judecatori, era vreaunul de alta meserie, nu erau toti judecatori independenti si inamovibili, de ce nu au fost corecte? Si ma mai intreb, in tara asta or fi mai mult de doua milioane de prosti? De hoti sunt convins ca nu ar fi mai mult de vreo douazeci de mii dar sunt bine reprezentati, incepand cu dragnea si valcov. Halal tara!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272