REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Zelenski: Rusia bombardează zone rezidențiale

Zelenski: Rusia bombardează zone rezidențiale

Replica API 1 martie 2022 | 08:18 469

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus duminică că Rusia bombardează zone rezidențiale din Ucraina, potrivit The Guardian, care citează AFP. Șeful statului ucrainean a avertizat însă că „vom lupta cât timp este nevoie pentru a elibera țara”.

Într-o declarație publicată online, Zelenski spune: „Noaptea trecută a fost brutal în Ucraina, din nou focuri trase, din nou bombardamente ale zonelor rezidențiale, infrastructură civilă”.

„Astăzi, nu este niciun lucru în țară pe care ocupanții nu îl consideră ca țintă acceptabilă. Ei luptă împotriva tuturor. Ei luptă împotriva tuturor vietăților – împotriva grădinițelor, împotriva clădirilor rezidențiale și chiar împotriva ambulanțelor”.

El a spus că forțele ruse „lansau rachete către districte întregi din orașe în care nu este și nici nu a fost vreodată infrastructură militară”.

„Vasilkiv, Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov și multe alte orașe în Ucraina trăiesc în condiții care au fost întâlnite ultima dată pe pământurile noastre în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Suburbia Troieșcina a Kievului a fost ținta unui atac cu rachetă, potrivit agenției de presă Interfax, citată de BBC. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Oleg Nikolenko, a spus că forțele aeriene au doborât o rachetă lansată spre capitala Kiev de către un avion care zbura dinspre aliatul Rusiei, Belarus. O rachetă a lovit un bloc de locuințe de nouă etaje din nord-estul orașului Harkov. O femeie a murit iar alte persoane au fost rănite, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272