REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Zelenski spune că Ucraina continuă să înregistreze „pierderi dureroase” în Severodonețk și Harkov

Zelenski spune că Ucraina continuă să înregistreze „pierderi dureroase” în Severodonețk și Harkov

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 952

Luptele grele continuă în Severodonețk și în regiunea Harkov, a declarat marți președintele ucrainean Volodymyr Zelensky în timpul unui discurs video, potrivit CNN.

În Severodonețk, "pierderile, din păcate, sunt dureroase", a declarat Zelenski, "dar trebuie să rezistăm". El a continuat spunând cum este vital ca armata ucraineană să rămână în Donbas.

"Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi acolo, cu atât mai puțină forță va avea pentru a continua agresiunea. Prin urmare, direcția din Donbas este esențială pentru a determina cine va domina în următoarele săptămâni", a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a vorbit, de asemenea, despre cum au avut loc "pierderi dureroase" în regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să-și consolideze poziția.

"Lupta pentru această direcție continuă, iar noi trebuie să luptăm în continuare din greu pentru o securitate completă pentru Harkov și regiune", a declarat Zelenski.

Lupte aprige au loc în Izium, la sud de Harkov, potrivit oficialului local Maksim Strelnik.

Strelnik, adjunct al consiliului municipal din Izium, a declarat pentru CNN că forțele rusești încearcă să se deplaseze în direcția Sloviansk și Barvinkove.

Forțele armate ucrainene au reușit să elibereze unele așezări de la periferia Iziumului cu ajutorul unor contraatacuri.

Strelnik estimează că în Izium au rămas 15.000 de civili, iar orașul nu are electricitate, apă, gaz, comunicații mobile și internet. Potrivit oficialului, aproximativ 80% din infrastructura din Izium a fost distrusă, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest actor este vinovatul nr. 1 pentru ceeace se intampla in tara lui. Un cersetor international care mai si are tupeul sa ameninte.
1
0
Neati intoxicat cu atata razboi, daca era invers ca pisati pe noi si pe toti, mai duva dreacului acasa, plecati dreacului de aici, ati umplut orasul de rapanosi ukraineni, acasa cu voi
1
0
actorasul dansator sta non stop la filmari. nu il doare de poporul lui. e vedeta pe sticla . oamenii sufera, mor si el doar la tv ...nu se vede pe fata lui ca il doare...nici o urma de stres...totul se desfasoara conform planului stabilit cu sua....
1
0
Cu alte cuvinte, Rusia foloseste in zonele invadate nejustificat si neprovocat, civilii ca scut uman, altfel ar pierde categoric controlul asupra intreg campului de lupta. E ca si cum un criminal ar lua ostatici copii intr-o scoala, iar trupele speciale nu pot trage in el, pentru ca ar insemna sa fie impuscati copiii. FIX asta face Rusia, foloseste civilii ucraineni pe post de scut uman. V-am zis, Rusia e tara de lumea a 3-a, este un stat terorist prin definitie. O mafie a planetei, asta este Rusia. In mod normal, Rusia trebuia sa evacueze complet civilii din zonele ocupate, pana la pace.
10
0
Practic, ucrainenii pot arunca o "ploaie de artilerie neghidata" in zona spre Mariupol si pot distruge complet orice, pana nu mai ramane fir de iarba, astfel invadatorii rusi pierd "culoarul terestru spre Crimea", deci misiunea Rusiei esueaza COMPLET. Dar asta ar insemna ca armata ucraineana sa-si sacrifice proprii civili, sa-i ucida cu ploaie de artilerie, doar pentru a apara teritoriul Ucrainei. Este interzis in legea razboiului sa faci asa ceva, Rusia face si ameninta cu nuclearele daca nu ne supunem. Cam "antihristi" rusii, nu vi se pare? Apocalipsa Biblica, respectiv razboiul nuclear.
0
0
Deci, ucrainenii daca ar fi fost "aia rai", precum sunt rusii, ar fi bombardat cu artileri, cu himmars, mlrs, drone, la intamplare toata zona controlata de Rusia in prezent, ar fi facut exact ce au facut satanistii rusi in Mariupol sau cu genocidul, masacrul din Alep Siria. Faptul ca nu au fost sanctionati si acuzati acolo pentru crimele de razboi asemanatoare holocaustului, Rusia a prins curaj si face la fel in Ucraina. Asta se intampla cand nu ii lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. Le-a fost frica de nuclearele sovietice si nu au acuzat, nu au pus la punct Rusia si uite ce se intampla.
0
0
Si revin, ca sa va dati seama cine e ala bun si cine este ala rau, Rusia foloseste bombe neghidate ca in ww1 si ww2, trage la intamplare, si-a trimis "ISIS"-ul de luptatori ceceni cu alahu abkar si boom, indivizi care au facut genocid in Bucea si pe unde au ajuns. Apoi rusii se spala pe maini de vina ca Pilat care l-a rastignit pe Iisus, mintind ca nu rusii au facut genocidul in Ucraina, ci mercenarii ceceni sau sirieni care lupta de partea Rusiei. ORIBIL! Ucrainenii nu bombardeaza la intamplare zonele ocupate in prezent de invadatorii rusi, pentru ca ar ucide civilii luati captivi de rusi.
0
0
pe ucrainieni! Primesc exact ce au cautat! Si nu au cautat pacea! Iar rusii, niste idioti notorii, sunt la fel de imbecili ca acum 80 de ani.
0
0
Si ca drept dovada, prostovanii din Rusia au impresia ca au revolutionat tehnica militara in prezent, prin genocidul facut in Ucraina, folosind elicopterele de atac Ka52 ca sistem de artilerie. Practic zboara cat mai sus, in raza de aparare a sistemului s300 din zona separatista, iar cand ajung la limita ridica maxim botul elicopterului si spameaza toate rachetele neghidate, rachete care cand raman fara combustibil cad cat mai departe in teritoriul aparat de ucraineni. PENIBIL! Este fix "norul" de sageti tras cu arcul de primitivi. Dumnezeu nu doarme, o sa ii pedepseasca in curand pentru tot!
0
0
Prima data au fost catapultele, apoi tunurile cu bile si pietroaie. Apoi am ajuns la focul de artilerie, patentat prin perioada primului razboi mondial. Acum se foloseste artilerie de mare precizie si cu proiectile ghidate laser, practic poti lovi la distante de peste 50 KM fix in marcajul "Z" de pe turela tancului. Iar sistemul HIMARS pana la 500km. Rusia a ramas la satanismul sovietic unde se arunca "ploaie de proiectile" intr-o zona aleasa, precum faceau primitivii cu sulite sau sageti, cand se tragea un "nor" de sageti spre cer si cadeau peste inamic, sau la fel cu sulite. Rusia primitiva.
0
0
Stiti cum va puteti da seama cine e bun si cine e rau? Rusia bombardeaza civili, spitale, scoli, gradinite. Daca vede un tanc ucrainean langa un spital, ei nu tin cont, ei folosesc tir de artilerir care are precizie de doar 50 la suta, practic acolo e un tanc, iar ei lovesc random, ca niste picaturi de ploaie, pe o raza de 1 km in jurul tancului care a fost luat in vizor. Astfel daca unul dintre cele 10-30 de proiectile loveste tancul, explodeaza si se considera "misiune indeplinita". Frate,nu poti face asta in secolul asta.Rusia sa renunte la armele nucleare, semnam sa-i aparam noi granitele
0
0
Slava rusia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272