REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zona DELFINARIU – FALEZĂ NORD va intra în REABILITARE

Zona DELFINARIU – FALEZĂ NORD va intra în REABILITARE

Replica API 27 noiembrie 2021 | 00:12 3194

După anunțarea începerii lucrărilor aferente proiectului ce vizează mobilitatea urbană în zona bulevardul 1 Mai – șoseaua Mangaliei, iată că în același timp se desfășoară demersuri pentru un alt proiect de anvergură. Mai exact, de curând, a fost semnat un nou contract de prestări servicii privind elaborarea documentaţiei tehnico-economice aferentă obiectivului de investiţii "Îmbunătăţirea mediului urban în zona Delfinariu-Faleză Nord". Firma ce se va ocupa de elaborarea documentației este deja cunoscuta Urban Scope SRL, din București. Aceasta nu pare să fie deloc străină de „gustul” banului public și nici la primul contract cu Primăria Constanța.

Veşti bune pentru locuitorii din zona Delfinariu-Faleză Nord! Primăria Constanța a semnat un nou contract de prestări servicii privind serviciul de elaborare a documentaţiei tehnico-economice (expertiză tehnică, studii de teren - geotehnic şi topografic, studiu peisagistic, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT şi DE şi altele precum tema de proiectare şi studiu de trafic) aferentă obiectivului de investiţii "Îmbunătăţirea mediului urban în zona Delfinariu - Faleză Nord". Societatea care a câștigat contractul este SC Urban Scope SRL, din București. Durata contractului este de 48 luni de la data semnării acestuia de către ambele părţi, cu posibilitatea prelungirii cu acordul părţilor, în funcţie de durata de execuţie a lucrărilor.

Contract de peste 90.000 de euro

Valoarea totală a contractului este de 450.000,00 lei fătă TVA, echivalentul a 90.905,53 euro. Plata serviciului de elaborare a documentaţiei tehnico-economică se va face astfel: plata aferentă pentru Faza I: Elaborare temă de proiectare, în baza facturii emise; plata aferentă pentru Faza II - Elaborare studii de teren ( studiu topografic, studiu geotehnic) şi expertiză tehnică, în baza facturii emise; plata aferentă pentru Faza III - Elaborare studiu de trafic, în baza facturii emise; plata aferentă pentru Faza IV - Elaborare Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiu peisagistic şi documentaţii pentru obţinerea avizelor acordurilor, după avizarea favorabilă a documentaţiei în Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în baza facturii emise de către prestator; plata aferenta Fazei V Elaborare proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, DE, Proiect Tehnic (PT) în baza facturii emise; plata aferentă Fazei VI Prestarea serviciului de asistenţă tehnică din partea proiectantului se va face lunar, în baza facturilor emise de către prestator.

Demersuri începute în martie 2021

Pentru acest proiect, Primăria Constanța a început demersurile din luna martie, respectiv, 11 martie 2021, atunci când a fost emis certificatul de urbanism.

Locuitorii zonei Delfinariu – Faleză Nord vor putea beneficia în viitorul apropiat de noi spaţii verzi şi zone dedicate petrecerii timpului liber. “Proiectul propune refuncționalizarea spațiilor degradate din zona de influență a Cartierului Faleză Nord și transformarea lor în spatii verzi și zone dedicate petrecerii timpului liber cu facilități cuprinzând dotări și echipamente destinate activităților recreative pentru populație, precum spații de joacă pentru copii și piste pentru biciclete, în scopul îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Municipiul Constanţa”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Ce lucrări vor avea loc în această zonă?

În elaborarea documentației tehnico-economice se vor avea în vedere mai multe intervenţii. Unele au în vedere amenajarea unor spații verzi majore și remodelarea traseelor rutiere/pietonale, vor avea loc intervenții privind crearea unei rețele de spații verzi favorabile pentru recreere în interes general şi turistic. De asemenea, vor avea loc lucrări de resistematizare şi extindere a zonelor pietonale şi a spaţiilor verzi. Vor fi efectuate intervenții în ceea ce priveşte creşterea calităţii vieții în municipiul Constanța prin ameliorarea condiţiilor de deplasare nemotorizată, a calităţii spaţiilor publice, inclusiv creșterea calității estetice a zonei Delfinariu-Faleză Nord. “Pe lângă toate acestea, vor avea loc intervenții privind iluminatul specific pentru zonele reabilitate, extinse sau regenerate, dar şi lucrări pentru accesibilizarea legăturilor cu zona centrală și utilizarea de soluții de mobilitate alternativă”, au mai explicat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Date despre firma Urban Scope SRL

Societatea Urban Scope SRL a fost înființată în anul 2016 și are sediul social pe șoseaua Pipera, numărul 14. Administratorul societății este Radu Marian Dragomir. În anul fiscal 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 4.549.113 lei, un profit net de 975.093 lei, datorii de 1.320.714 lei și un număr mediu de 9 angajați.

Firma, mai multe contracte cu Primăria Constanța

Firma nu este deloc străină de „gustul” banilor statului, având numai cu Primăria Constanța zeci de contracte încheiate de-a lungul anilor. În 2015, municipalitatea a atribuit două contracte pentru acces şi mobilitate în municipiul Constanţa, zona bulevardul 1 Mai - şoseaua Mangaliei și pentru studiu de trafic la obiectivul acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa. În anul 2018, firma a câștigat patru contracte, trei dintre acestea având ca sumă stabilită 89.000 lei, și unul, pentru “Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Delfinariu şi B-dul Aurel Vlaicu“ de 119.000 lei.

În 2020, în august, Primăria Constanța a atribuit firmei contractul ce vizează serviciul de elaborare documentație tehnico–economică aferentă obiectivului de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord-Henri Coandă” cu o valoare de 2.490.000 lei. De curând, Societatea a semnat un contract de peste 2 milioane de lei pentru elaborarea documentației proiectului ce vizează îmbunătățirea mobilității pe bulevardul I.C.Brătianu din Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la puscarie cu voi.......
0
0
Rotary Club - invarte rotita banului public
0
0
O gramada de bani aruncati pe fereastra, numai pentru un asa zis studiu. O gramada de cuvinte care de fapt spun un singur lucru, interzicerea accesului auto. O gramada de lucrari incepute si neterminate prin oras, care tot asta spun, ba lasati masinile acasa, ca asa vrea muschiul primarelui. Mai vie si Raja, care zice ca va incepe sa sape gropi pe vreo 300 de strazi.
4
0
Terminati cu aceste mizerii, nu le-am cerut noi si ar fi trebuit sa intrebati locuitorii orasului daca doresc aceste gropi si pamant prin tot orasul. Faceti consultari publice idiotilor.
7
1
Pana una alta mai astupati si voi gropile alea din minunatul cartier rezidential ca iti rupi masina in ele.. Sa nu mai zic ca ati nenorocit tot traficul cu sensuri unice si interdictii...
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367