REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Acuzaţii în cascadă în cazul „măgăriilor” din Port: „Cei de la Frontieră sunt experţi în echilibristică la câte canistre cară”

Acuzaţii în cascadă în cazul „măgăriilor” din Port: „Cei de la Frontieră sunt experţi în echilibristică la câte canistre cară”

Replica API 7 octombrie 2016 | 00:03 304

Cercetările continuă

Cercetările continuă

Cercetările continuă cu privire la speţa din Portul Constanţa, acolo unde procurorii DNA au descins în dimineaţa de miercuri, 5 octombrie anul curent. Mai multe persoane sunt suspectate că au luat şpăgi pentru a închide ochii la controale, mai ales în cazul vapoarelor, dar şi pentru a înlesni contrabanda. În timp ce anchetatorii pun detaliile cap la cap, cei ce au legătură cu Portul Constanţa continuă să facă dezvăluiri. „Ofiţerii de Căpitănie sau agenţii de la Poliţia de Frontieră pleacă burduşiţ cu ţigări, cafea, apă, suc, motorină sau cash”.

Procurorii DNA au descins în 16 locaţii pe 5 octombrie anul curent, fiind vorba de cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi contrabandă, comise în perioada 2015 - 2016. Vizaţi sunt atât lucrători de la Poliţia de Frontieră, angajaţi ai Căpităniei Zonale, Cabinetului Medico-sanitar de Frontieră Constanţa şi Vaccinuri Internaţionale şi Biroului Vamal. Mai exact există suspiciunea că mai multe persoane din instituţiile mai sus precizate ar fi luat mită de la căpitanii vaselor ce acostau în Port pentru a închide ochii la controale. De asemenea, şpăgile, care nu erau numai în bani, ci şi în cartoane cu ţigări sau baxuri cu băuturi alcoolice, erau date şi pentru a înlesni contrabanda, pentru a permite accesul fără probleme în incinta portului. În urma audierilor, nici o persoană nu a fost reţinută întrucât la percheziţii nu s-a găsit mare lucru, doar câteva cartoane cu ţigări, însă cercetările continuă! Între timp, cei ce poate au legătură cu Portul Constanţa continuă cu acuzaţiile: „Vă rog să măsuraţi braţele celor de la Poliţia de Frontieră. Au braţele cu 10 - 15 cm mai lungi de la canistrele cu motorină cu care coboară de la vapoare, mai ales în Agigea. Sunt experţi în echilibristică. Rămâi uimit cum coboară scările cu câte 2 canistre de 35 de litri în fiecare mână....” sau „În port se fură de când e lumea, încă din timpul romanilor! Aaaaa, că acum de după 1989 se fură altfel, asta e! Zi de zi, noapte de noapte, vameşii de la tură, ofiţerii de Căpitănie sau agenţii de la Poliţia de Frontieră pleacă burduşiţi cu ţigări, cafea, apă, suc, motorină sau cash. Dacă nava nu are..., e ok. A scăpat. Dacă are..., nu va mai avea. Marpolul ar trebui să emită chitanţă, că are tarife standard. Tot portul ştie de asta, dar toţi tac, nu există agent comercial care să comenteze ceva..., toţi lasă capul jos. Sunt susţinuţi toţi”. O altă persoană care a preferat să-şi ascundă identitatea, a spus: „Vameşii, cei de la PF şi Căpitănie cer ţigări, băutură. Ăia de la Agigea cer şi motorină!!!!! Căpitănia Agigea e mama hoţilor. Profită de naivitatea comandanţilor şi le iau tot de la navă că altfel le da amendă. Ce ziceţi de PSC şi Marpol??? Sunt deja tarife fixe...”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108