REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Alegeri pentru şefia PSD Constanța: Nicușor Constantinescu a devenit istorie; Nicolae Moga, în cărți; Felix Stroe, curtat intens

Alegeri pentru şefia PSD Constanța: Nicușor Constantinescu a devenit istorie; Nicolae Moga, în cărți; Felix Stroe, curtat intens

Replica API 20 iunie 2015 | 00:43 366

La finalul lunii,

La finalul lunii,

Felix Stroe, Nicuşor Constantinescu

După data de 1 august a.c., toate organizațiile județene ale PSD trebuie să își desemneze noua conducere. Întrucât, la Constanța, situația este „mai specială”, după cum a precizat vineri secretarul executiv al PSD Constanța, Cristinel Dragomir, în cadrul unei conferințe organizată la sediul partidului, s-a solicitat o derogare de la acest termen.

Astfel, pe 27 iunie vor fi alegeri la municipiu, iar pe 29, la județ. Potrivit lui Cristinel Dragomir, până în prezent 20 de localități din județ și-au desemnat noua structură de conducere. Impropriu spus „noua”, întrucât vorbim de aceleași persoane din ultimii ani, așa cum a confirmat Dragomir:

„S-au făcut alegeri în 20 de localități: municipiul Mangalia, unde președinte este Neculai Tănase; oraș Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu; Murfatlar, Valentin Saghiu; Techirghiol, Adriana Șlincu; Adamclisi, Anton-Tudorel Burcea; Aliman, George Topalu, primarul în funcție; Bărăganu, Titu Neague; Ciocârlia, Traian Dragomir; Comana, Valerica Baciu; Costinești, Emanuela Gavrilă; Cumpăna, Mariana Gâju; Cuza Vodă, Eugen Dumitru; Deleni, Marian Dan; Dumbrăveni, Aurelian Vasiluță; Ghindărești, Adrian Vartolomei; Grădina, Gabriela Iacob; Lumina, Dumitru Chiru; Rasova, Mihalache Neamțu, tot el a rămas președinte, și-a dat demisia din funcția de primar; Saligny, Ion Beiu; Siliștea, Mihai Soare. Municipiul Constanța are pe 27 iunie. La Medgidia, pe 26; la Băneasa, pe 25”, a spus Dragomir.

Sfârșitul lui Nicușor Constantinescu. Gâmbuțeanu, outsider

Recent, președintele executiv suspendat al PSD Constanța, Nicușor Constantinescu, anunța o răfuială de proporții în cadrul partidului. „Trădătorii de serviciu”, Cristinel Dragomir, Nicolae Moga, Felix Stroe, au fost luați „în colimator” de Constantinescu, acesta precizând că va candida din nou la șefia partidului. Numai că trupa s-a mobilizat și anunță că Nicușor Constantinescu nu va putea candida, întrucât rezoluția adoptată la statutul partidului din luna martie îi interzice acest demers.

„Dânsul este suspendat până la convocarea noului consiliu județean, care se va alege în cadrul conferinței județene. Practic, este imposibil, statutar vorbind. În cadrul conferinței județene se aleg președintele și noul consiliu județean. Conform statutului, noul consiliu județean va alege biroul permanent. Probabil că în prima săptămână se va reuni sau poate chiar imediat după alegeri. Este la latitudinea exclusivă a viitorului președinte care va fi ales. Nu poate candida, din punctul meu de vedere, așa cum interpretez eu, atât rezoluția, cât și adresa de suspendare de la partid care ne-a fost comunicată.

Domnul Constantinescu este suspendat, eu nu mai am nevoie de altceva până la convocarea noului consiliu județean. Avem o adresă de la București, este semnată de președintele partidului și de secretarul executiv al partidului și eu nici măcar nu-mi permit să o comentez. Dacă-mi convine, ca secretar, s-o pun în aplicare o pun în aplicare, dacă nu-mi convine, tot trebuie s-o pun în aplicare.

Deci…”, a spus Dragomir, care susține că nu se așteaptă la eventuale conflicte, după alegerile din 29 iunie. „Suntem o organizație foarte serioasă și, cu mici excepții, conducerile în teritoriu sunt cam aceleași. Deocamdată, nimeni nu și-a manifestat intenția să părăsească partidul. Mă refer aici la primari, aleși locali. E adevărat că, din discuțiile avute cu unii primari, unii nu vor mai dori să candideze și pot da exemple: Negru Vodă, Mircea Vodă”, a mai spus Dragomir.

Acesta susține că va candida tot la funcția de secretar executiv, însă a recunoscut că se roagă de Felix Stroe să candideze la funcția de președinte. Totodată, Adrian-George Gâmbuțeanu este considerat outsider în cadrul viitoarei conduceri.

„Personal, mie mi-a spus că e destul de ocupat (Stroe – n.r.)… Funcția asta ce-ți oferă? Dom-le, știți cum e cu munca de partid, este o activitate benevolă. Dacă consideri că ți-e bine și merită să faci lucrul ăsta, îl faci. E un cadru organizat în care te poți manifesta și dacă lucrurile sunt în regulă și crezi că ai o satisfacție anume te poți implica.

Acum, noi nu putem știi de ce, cum, în ce fel. De exemplu, eu nu ascund faptul că am încercat să-l determin pe Felix Stroe să candideze la funcția de președinte. Dar, de aici și până la a candida e cale lungă și decizia e exclusiv a lui, iar la cum îl cunosc eu pe Felix, nu este un tip care să se lase influențat. E un tip stăpân pe el și puternic. Poate mult mai puternic decât mine și nu cred că cineva poate să-l influențeze pe el să ia decizia.

Dacă vrea să candideze, va candida. Dacă nu, nu va candida. El nu are funcție de conducere în cadrul partidului (Gâmbuțeanu – n.r.), rezoluția se referă exclusiv la funcțiile de conducere din cadrul partidului. Sancțiunea este că e suspendat din funcția de conducere. Ești suspendat din partid doar dacă s-a finalizat (procesul – n.r.) și ești condamnat. Bun, s-a dat o decizie a dl. Constantinescu, Gâmbuțeanu nici nu cred că și-a pus problema că se va duce. Lucrurile au rămas ca înainte, șef pe zonă este dl. Felix Stroe.

Eu nu am la cunoștință nici măcar că a sunat (Gâmbuțeanu – n.r.) pe cineva, nu că s-a dus. Voi candida pentru funcția de secretar. Nu mă interesează funcția de președinte și dacă voi candida va fi la funcția de secretar. Eu consider că mi-am făcut treaba și că pot să mi-o fac în continuare. Să vedem cine candidează (ca președinte – n.r.).

În momentul în care știu cine candidează, cu siguranță că o să am o opțiune. Părerile sunt împărțite. De exemplu, nu ascund faptul că foarte mulți mi-au cerut mie să candidez. „Domnule Cristinel, am încredere în dvs. și ar fi bine…”. Acum, fiecare se cântărește. Mai există o opțiune pentru dl. Moga, alții au o opțiune pentru dl. Felix Stroe. Să vedem cine va dori”, a mai spus Dragomir.

Prezent la conferința de vineri, deputatul Mircea Dobre a anunțat că va candida la funcția pe care o deține și în prezent, cea de vicepreședinte la municipiu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614