REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Ambulanţa neagră” care RĂPEŞTE copii şi le fură organele a AJUNS LA CONSTANŢA

„Ambulanţa neagră” care RĂPEŞTE copii şi le fură organele a AJUNS LA CONSTANŢA

Replica API 27 septembrie 2016 | 13:21 9795

Isterie naţională şi poveşti horror!

Isterie naţională şi poveşti horror!

Poveştile horror legate de aşa-zisa ambulanţă neagră au apărut în urmă cu câţiva ani şi se tot reactivează. Este vorba despre nişte fotografii cu o autospecială închisă la culoare, care sunt distribuite pe reţelele de socializare cu mesajul că a fost văzută într-o anumită localitate, o anumită zonă. De dată recentă, internauţii au spus că ea ar fi poposit şi în Piaţa Ovidiu de la malul mării. Nimic deosebit poate, însă oamenii cu imaginaţie extrem de bogată susţin că personalul de pe ambulanţa neagră răpeşte copii şi le fură organele. Mai precis, putem spune că s-a ajuns chiar la nivel de isterie naţională. Pentru a se clarifica lucurile, reprezentanţii Poliţiei Române au declarat că nu au fost înregistrate cazuri de copii răpiţi sau găsiţi fără organe, iar mesajele sunt false!

O simplă căutare pe google despre „ambulanţa neagră” scoate la iveală poveşti care mai de care mai de domeniul fantasticului. Se spune că personalul răpeşte copii, câteodată şi vârstnici, pentru a le fura organele. A fost văzută în Bucureşti, Vâlcea etc., iar oamenii au condimentat poveştile în fel şi chip, relatând dispariţii misterioase din te miri ce locuri. „Ambulanţa neagră văzută în Drumul Taberei parcată lângă un loc de joacă pentru copii, în această seară (24 septembrie – n.r.) la ora 20.30. Scrie clar ambulanţă dar nu are nici un nume de clinică sau spital şi nici şoferul nu purta echipament.

Atenţie! Câteodată accidetează copiii şi apoi chipurile îi iau să-i ducă la spital, dar îi răpeşte pentru organe”, a scris pe Facebook Ligia G., postând trei fotografii, aceleaşi care apar în toate postările de altfel. Iar oamenii au început să croşeteze păreri, astfel luând naştere o ditamai povestea cu minori răpiţi şi găsiţi morţi, spintecaţi. De dată recentă, a apărut mesajul că autospeciala a fost văzută şi în Constanţa, în Piaţa Ovidiu. „Această maşină a stat în această seară (25 septembrie – n.r.) în Piaţa Ovidiu. Undeva în jurul orei 22.45, în apropierea multor locuri de joacă, am văzut o maşină cel puţin dubioasă... Vă rog,distribuiţi.

Nu prea avem noi la spitale, în Constanţa, aşa ceva: maşini negre de salvare, asta e chiar dubioasă şi înfricoşătoare. Vă rog frumos să distribuiţi mai departe să vadă toţi oamenii. Această maşină nu circulă doar în Constanţa, a fost văzută şi în Giurgiu, înspre Slobozia. Umblă în mai multe oraşe şi localităţi, atenţie mare la traficanţii aceştia”, a scris Alexander Luigi. Şi fantasticul a continuat să cocheteze cu imaginaţia şi s-a ajuns până în punctul de a se presupune că persoanele care răpesc minorii pentru organe sunt din Bulgaria sau Rusia.

Când un tânăr, Adi, a venit cu o altă explicaţie, şi anume: „Ambulanta din foto de mai sus face parte din SARD, Serviciul de Ambulanţă, Resuscitare şi Descarcerare aflat la un moment dat în subordinea Buh-Ban, adică a aeroportului Băneasa. În urmă cu 10 ani aproape, odată cu apariţia SMURD Bucureşti şi a reorganizării aeroporturilor, ambulanţele acestea (3 la număr) au fost redistribuite policlinicilor din Bucureşti. Ele îndeplinesc misiuni standard şi fără impact pe 112. Ambulanţa din imagine este de culoare bleu-navy sau bleumarin (ca să înţeleaga unii şi alţii exact ce vreau să spun) şi mai are 2 surori albe”, cei care simţeau că li se demontau ipotezele au început să ameninţe: „Te dau la verificat, eşti dubios, ai dat în vileag sistemul. Eu cred că acest individ este mână în mână cu răpitorii de copii. Cineva să anunţe autorităţile!”.

Poliția Română: " Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată"

Depășind momentul hilar, pentru că altfel nu poate fi, reprezentații Poliției Capitalei au declarat, pentru Replica: "Urmare solicitării dumneavoastră verbale adresată Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu privire la mesajele apărute în spaţiul on-line cu privire la răpiri de copii pentru prelevare de organe sau cadavre de copii găsite fără organe interne vă comunicăm următoarele: La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu au fost înregistrate astfel de cazuri și nu au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne.

Facem apel la persoanele care primesc astfel de mesaje pe orice rețea de socializare să nu le redistribuie sau să le popularizeze. Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Periodic, în spaţiul public, au fost difuzate şi redifuzate mesaje de acest tip, ele neavând nici o reprezentare reală şi nefiind confirmate". Și reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța au precizat că așa ceva nu există și sunt doar minciuni gogonate.

În cazul în care ar fi existat o astfel de situație, oare infractorii ar fi ales să iasă în evidență cu o ambulanță neagră? Sau ar fi ales să treacă neobservați? În plus, dubios este și faptul că mereu apar aceleași poze, niciodată altele noi, iar mesajele vin de pe conturi ciudate. Cât despre autospeciala în cauză, rămâne de văzut dacă există vreuna închisă la culoare sau pozele sunt modificate, de acest lucru ocupându-se reprezentanții Ministerului Sănătății la solicitarea cotidianului „Replica” de Constanța.

Liliana CHIRU

Citește și: S-a DESCOPERIT a cui este "ambulanța neagră", văzută și la Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu prea cred deoarece stau in Bucuresti am 41 ani si nu am vazut-o
2
0
mariaromainamitica
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614