REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Anatolie, capul unei reţele PERICULOASE din Moldova, cu legături şi în Constanţa, ARESTAT în lipsă

Anatolie, capul unei reţele PERICULOASE din Moldova, cu legături şi în Constanţa, ARESTAT în lipsă

Replica API 22 ianuarie 2016 | 23:48 966

Atentate şi trafic internaţional

Atentate şi trafic internaţional

În timp ce se discută despre problemele de suprafaţă ale urbei de la malul mării, constănţenii fiind deranjaţi de mai multe aspecte, se pare că dedesubturile sunt cu adevărat negre. Am putea spune că "afacerile" colcăie pe trasee stabilite cu precizie, implicate fiind nume cunoscute. Însă, de data aceasta, facem referire strict la traficul de cocaină, un suspect fiind prins de DIICOT la finele anului 2014, adică Victor Vidiş. Oamenii legii au continuat cercetările, descoperind că implicat este şi Anatolie Vidiş, acesta fiind arestat în lipsă, în ianuarie 2016. Însă, numele acestuia este cunoscut pentru anchetatori, fiind un mai vechi... „client”, pe când soţia sa are afaceri la Constanţa.

Procurorii DIICOT din Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat la data de 20.12.2014 o acţiune de prindere în flagrant a unui cetăţean român, de 50 de ani, din Constanţa, care transporta, disimulate în bagajele personale, droguri de mare risc. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, la data de 19.12.2014, suspectul Victor Vidiş a introdus în România în scopul vânzării, trei pachete conţinând cantitatea totală de 1.024,36 grame cocaină, pe care a transportat-o până la Constanţa, fiind surprins în timp ce cobora dintr-un autocar de transport internaţional de persoane. Acesta a fost reţinut şi apoi arestat. Ulterior, procurorii au continuat cercetările şi au descoperit şi persoana care a organizat transportul, cu ruta Olanda - România, fiind vorba despre Anatolie Vidiş. Acesta a fost propus spre arestare, în lipsă, magistraţii Tribunalului Constanţa admiţând propunerea. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa- formulată în dosarul nr.964/D/P/2014 al acestei unităţi de parchet. Dispune arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Vidiş Anatolie, pe o durată de 30 de zile, care curge cu începere de la data punerii în executare a măsurii faţă de inculpat”, potrivit portalului instanţelor.

CAPUL unei reţele PERICULOASE de traficanţi de cocaină, ARESTAT în lipsă de DIICOT

Momentan, Anatolie Vidiş, arestat în lipsă, este căutat de către anchetatori, existând suspiciuni că se află peste hotare. Oamenii legii au căutat în Republica Moldova (de unde este el) şi în România, dar în zadar. Însă, acesta este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii. Spre exemplu, în martie 2008 era arestat, culmea!, pentru trafic de droguri. La acea dată, el susţinea că la mijloc este vorba despre o răzbunare politică împotriva fratelui său Mircea, primar pe atunci al satului Ţipleşti din Raionul Sîngerei, Moldova. Numai că ancheta a scos alte detalii la iveală, stabilindu-se că Anatolie făcea parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic de droguri pe ruta Columbia - Guatemala - Costa Rica - Portul Odesa, Ucraina - Republica Moldova - ţările Uniunii Europene. De-a lungul timpului, Anatolie, care este şi cetăţean român, a introdus în Moldova cantităţi mari de cocaină, care erau ascunse prin te miri ce mijloace sau camuflate în lichide, cu scopul separăriii şi extragerii ulterioare a substanţelor narcotice. În acest sens, cei implicaţi, în frunte cu Anatolie Vidiş, au confecţionat aparate speciale de separare a substanţelor, apelând şi la specialişti, fiind vorba, de fapt, de o adevărată "fabrică". După ce anchetatorii din Moldova au luat firul infracţiunilor, pentru a se apăra se pare că, în 2007, Vidiş chiar ar fi pus la cale un atentat cu grenadă capcană, vizat la acea dată fiind colonelul de poliţie Ghenadie Cosovan, care aşi fost grav rănit, la Chişinău. De precizat este şi faptul că, în 2008, Anatolie Vidiş era căsătorit cu Maria Vidiş, ea fiind patroana restaurantului „O Seară la Constanţa”, dar femeia a susţinut că nu are nici o legătură, că nu mai este în relaţii cu Anatolie de mai mulţi ani şi nici nu a mai fost în Moldova. La un moment dat, aceasta chiar a depus cerere de divorţ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369