REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Angajaţii Portului Constanţa, săraci lipiţi sau putrezi de bogaţi

Angajaţii Portului Constanţa, săraci lipiţi sau putrezi de bogaţi

Replica API 10 iunie 2017 | 10:40 2934

Declaraţii de avere

Declaraţii de avere

Se pare că în Portul Constanţa eşti ori foarte bogat, ori sărac de abia treci de pe o zi pe alta. Ultimele declaraţii de avere ne arată discrepanţe uriaşe între averile angajaţilor APC. Astfel, şefii se pot lăuda cu statutul cert de milionari, în timp ce „proletarii” abia dacă au o maşină veche în proprietate sau chiar absolut nimic, în afara de leafa de la compania portuară de stat.

Anamaria Luca este economistă în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) şi are o avere mai degrabă modestă. Alături de soţul său, Adrian Luca, economista din port deţine un teren şi un apartament în Constanţa, O Skoda Octavia şi un Hyundai Tucson, după ce au vândut o Dacia 1310 cu 1.200 lei. Oameni prevăzători, nu au bani în bănci şi nu au făcut împrumuturi bancare, Anamaria Luca limitându-se la salariul ei anual din port de 55.382 lei, în timp soţul, inspector ITM Constanţa, raportează un venit de 29.037 lei.

Oana Miruna Tode, inginer la APC, este de-a dreptul austeră. Alături de soţul Ionuţ Viorel Tode deţine doar un apartament în Constanţa. Nu au terenuri, maşini, bijuterii, conturi sau împrumuturi în bănci. Singurele surse de venit sunt salariul anual de 47.118 al inginerei APC, plus cel de 51.675 lei declarat de soţ, angajat la UTI Servicii Mentenanţă SA.

Directorul general adjunct al APC, Marian Tănase, pare putred de bogat faţă de colegii din subordinea sa. Tănase are, alături de soţia Rodica, peste două hectare de teren agricol în Hârşova, dar şi mai bine de cinci hectare de teren intravilan în municipiul Constanţa, o adevărată comoară imobiliară. Cei doi mai au două case în Constanţa, una cumpărată, cealaltă moştenită. Directorul adjunct al portului are acţiuni la Modarex SA şi Transgaz SA, precum şi un împrumut de peste un milion de lei acordat în nume personal primei firme, care-i aparţine, de altfel. Marian Tănase are de înapoiat către BRD un credit de 57.000 de euro şi a raportat venituri de 41.796 lei de la APC, plus 5.859 lei ca director Modarex, de unde soţia sa încasează alţi 8.348 lei, ca administrator. În plus, au primit 2.621 lei drept chirie, 231 lei dividende de la Transgaz, precum şi o arendă 640 lei.

Ciprian Hanganu, directorul coordonator al APC, este sărac lipit la prima vedere. Hanganu nu are nici un teren, nici o maşină, nu are bani în conturi, firma, bijuterii sau alte activităţi, nu are nici măcar un împrumut la bancă sau de oriunde. Tot ce declară şeful din port este un card de cumpărături de 22.000 lei de la Raiffeisen. În schimb, Hanganu încasează 1.499 lei din postura de consilier local în Ovidiu, dar şi un salariu 118.816 lei de la APC.

Un om fără grija zilei de mâine este şi Emil Sorin Banias, şeful Sucursalei Nave Tehnice Port. Fratele deputatului Mircea Banias are, alături de soţia sa, Mirela, un teren în Eforie Sud şi un altul în Iezerul- Călăraşi, un apartament în Constanţa şi o casă în Eforie Sud, precum şi un Mercedes Benz. Banias are de returnat 26.250 euro către Credit Europe Bank şi declară venituri de 107.279 lei de la APC şi 3.679 lei pentru funcţia sa de consilier judeţean, în timp ce soţia aduce acasă încă 34.935 lei ca angajată a Ceronav. În plus, cei doi mai câştigă 1.200 de euro de pe urma închirierii unui apartament. Sorin Banias apare ca asociat la firmele Amireti Trans SRL, Ban Com SRL şi Eti Comercial SRL, de pe urma cărora nu declară însă nici un venit.

Răzvan Anghel, consilier juridic, este sărac lipit. Angajatul APC a declarat doar o Skoda, un împrumut la Unicredit Bank de 9.500 euro şi un salariu anual de 38.254 lei.

Marius Dănuţ Popescu, inginer în cadrul APC, are un apartament în Constanţa, o Skoda şi atât. Popescu declară salarii de la APC 52.340 lei.

Bogdan Lotreanu, coordonatorul Biroului Control Operatori Economici din APC,poate stârni invidia colegilor mai puţin avuţi cu averea sa impresionantă. Lotreanu are 20 de hectare de teren agricol în Pantelimon, Agigea, Bărăganu, Topraisar, dar şi 300 de metri pătraţi de teren intravilan în municipiul Constanţa. Şeful din port mai are două apartamente în Constanţa, Un Citroen Xsara, la care se adaugă 45.794 lei salariul de la compania de stat, 14.756 lei de pe urma serviciilor juridice prestate pentru CALPB Bucureşti. Soţia Ana Maria Lotreanu a raportat indemnizaţia de creştere a copilului, de 13.200 lei, dar şi dividende de 402.600 lei de pe urma Agroterra SRL.

Mihaela Sîngeorzan, ingineră în APC, este proprietara a două apartamente şi o casă în Constanţa, are doi bolizi BMW, precum şi ceasuri şi bijuterii de 20.000 de euro. Sîngeorzan a declarat venituri din port de 54.890 lei, în timp ce soţul ei, Adrian, de asemenea angajat al APC, are venituri de 49.335 lei. În plus, Adrian Sângeorzan, a raportat drepturi de autor de 6.000 lei de la Editura Polirom Iaşi.

Ca mulţi din colegii care şi-au făcut publice declaraţiile de avere, şi Monica Velicu este mai degrabă o persoană cu o situaţie materială modestă. Şefa Biroului de Comunicare- Serviciul Marketing din cadrul APC nu deţine absolut nimic, singurul său venit fiind salariul anual de 59.813 lei de la APC.

Radu Florescu, încă un inginer la APC care nu se poate „plânge” de grija bogăţiilor. Florescu are o casă în Ovidiu, un Matiz şi 50.000 de euro de returnat Băncii Transilvania. Inginerul are venituri de 67.925 lei de la APC, 960 lei ajutor pentru creşterea copilului, plus salariul de 42.000 lei al soţiei sale, angajată la UM 0764.

Vicenţius Petrescu, unul din veteranii APC, este, ca toţi şefii din port, un om bogat. Petrescu are peste 1.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Constanţa, Agigea şi Chitila, o casă şi un apartament în Constanţa, plus încă un apartament în Chitila, dar şi peste 55.000 de lei în conturi bancare. Petrescu a împrumutat Naval Depol Expert SRL cu 34.000 lei şi a raportat venituri de 117.218 lei de la APC şi 14.356 lei ca expert monitorizare la firma sa, Consultanţă Profesională şi Recrutare de Personal SRL, de la care şi soţia Daniela încasează 18.780 lei ca şi consilier prihologic.

Laura Geacu, economist la APC, a declarat că are doar două apartamente în Constanţa. Geacu are salarii de 48.816 lei la APC, în timp ce soţul Marius Enachis câştigă 44.154 lei ca angajat al Autorităţii Navale Române (ANR).

Maria Mergiu este şefa Departamentului Financiar- Contabil din cadrul APC şi are în proprietate un apartament în Constanţa, o Skoda, 41.000 lei şi 5.500 de dolari la Alpha Bank, dar şi titluri de stat de 20.000 lei. Mergiu are venituri de 102.138 lei de la APC, plus 10.366 lei ca cenzor la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marius Popescu, un inginer ratat, divortat din cauza bauturii, fosta sotie o doamna, el un ratat!
2
5
cum este posibil ca ambii soti sa lucreze la stat?saraci si cu credite imotecare pe 30 de ani sunt amarati ce lucreaza in privat, cu studii superioare dar platiti pe salariu minim si care abia la 3-4 ani isi permit un miniconcediu la bulgari!chai credeti ca acelea sunt veniturilecele trecute in declaratia de avere?
5
0
domnul luca adrian de la itm are salariul mic, dar venitul lunar mareee!il mai sponsorizeaza si amantele, iar el isi duce soata ana in vacante in strainatate de mai multe ori pe an, de atatea ori cat calca stramb!in rest baiat salon, dar cu gura mare, vorbeste mult, mult, ca sa priceapa tot patronul sa se faca si el simtit sa sara cu ceva!
10
2
Doamna "Gramatica " poti sa-mi sugi si mie pula ca si asa esti o jigodie si o capusa care traiesti pe spatele la fraieri ?!
4
3
Nesimtiti sunt cei care muncesc cu adevarat si nu isi plimba fustele si tocurile prin institutii asta doar ca sa isi puna in miscare corpul pentru a nu se atrofia?!?
1
2
Are de la domnul Luca care lucreaza la itm bugetar dar nesimtita de Mergiu merita 100 de mii pe an.
10
1
Nu este nici o surpriza, in Romania averile adevarate se fac lucrand la stat in functii corespunzatoare, o sa vina si vremea platii...
2
2
Intrebati-o pe dna Luca, de unde are bani sa-si faca in fiecare an, de cate 3-4 ori pe an, vacantele in strainatate!!
12
2
Draga Rocsana, ma numesc Gramatica si ma simt ucisa de tine, asa-zisa jurnalista. Cum sa scrii cu litere de-o schioapa "putrezi de bogati"? Si pe langa asta, mai faci si articole de 2 lei. Ar trebui sa-ti publici si tu declaratia de avere. Nu de alta, dar as vrea sa stiu cu cat se plateste ignoranta.
4
9
Halal jurnalism facut cu copy-paste din declaratiile de avere. O sa cerem drepturi de autor de la proasta de Rocsanica. Un jeg de ziar, fara subiecte, fura de ici de colo asa zise stiri.
8
4
Ce rahat de articol
7
3
DA DA , sindicatul Port Comedy ...... cu Burlis si Topor , oamenii nostri ......
1
1
portul este locul mafiei, de parca nu stiti de basau care a facut si posibil inca face prin interpusi trafic de armament, banias se crede patron al portului la furaciunile ce le face, de ce crede-ti ca sa certat cu tarliceanu, aici si DNA-ul este partas la jaf !
3
1
La Hanganu tot ce a furat din Ovidiu este pe numele retardatului de frate.Baiatul este sfatuit bine
3
0
Ce cacat de articol este asta mai Rocsxano, ce rabdare ai avut tu sa scrii pana la ultimul leu cati bani are cutarica si cutarica. Te roade pizma ori suferi de sindromul caprei vecinului. Plm.
10
6
Adica ori esti machedon ceea ce echivaleaza cu bogat incompetent hot puturos ori esti altceva un om normal
17
4
este baiatul lui LOTREANU ,,,Politaiul este SINGEORZAN de la raedpp
6
1
Hanganu ca si celelalte nulitati s-au inghesuit la stat. De fapt cine are o pila buna are tot ce vrea.
8
2
Vine Burlacu la negocierile pentru CCM si ne face pe toti "bogati lipiti pamantului"!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108