REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Avem un Pavilion Expoziţional construit pe datorie! Ce facem cu el?

Avem un Pavilion Expoziţional construit pe datorie! Ce facem cu el?

Replica API 12 mai 2016 | 23:58 558

Investiţie a CJC care nu reuşeşte nici în 2016 să aducă profit

Investiţie a CJC care nu reuşeşte nici în 2016 să aducă profit

În anul 2009, autorităţile din Constanţa reuşeau, în sfârşit, să inaugureze Pavilionul Expoziţional, la intrare în staţiunea Mamaia, pe malul Lacului Tăbăcărie. La acea vreme, şefii Consiliului Judeţean spuneau că în pavilion se vor putea organiza evenimente care vor aduce turişti pe litoral şi în extrasezon. Construcţia are o istorie extreme de zbuciumată - demarat cu fonduri europene când preşedinte al CJC era Stelian Duţu, proiectul a ajuns ca, în mandatul lui Nicuşor Constantinescu să piardă finanţarea europeană. Chiar şi aşa, construcţia a continuat, cu bani împrumutaţi de la o bancă din străinătate. Ajungem şi în anul 2016, când autorităţile dau din colţ în colţ, pentru că nu reuşesc să facă marea investiţie să fie profitabilă! Consilierii judeţeni din Constanţa s-au întrunit, miercuri, în şedinţă pentru a vota mai multe subiecte aflate pe ordinea de zi. Unul dintre acestea face referire şi la concesionarea Pavilionul Expoziţional Constanţa. Mai exact, consilierii au dezbătut proiectul privind „însuşirea Studiului comparativ şi de evaluare tarife utilizare pentru obiectivul Pavilion Expoziţional Constanţa“. Cristinel Dragomir, preşedintele CJC, a explicat în ce constă, mai exact, acest proiect. „Noi am iniţiat un studiu de oportunitate care este aproape gata, cred că în şedinţele viitoare va fi supus la vot. Studiul de oportunitatea este cu privire la concesionarea Pavilionului. Din discuţiile preliminare pe care le-am avut, din câte se pare, nu e oportună concesionarea. Dacă din studiu reiese că va trebui să concesionăm Pavilionul, aşa se va face. Noul CJC o să traseze ce se va întâmpla“, a spus Dragomir. Cât despre evaluarea tarifelor utilizate, Dragomir a specificat: „Este vorba despre tarifele pe care noi le-am aprobat şi au fost actualizate. Diferenţele sunt înre 1% şi 3%. Noi avem un tarif, iar acesta trebuie actualizat, inclusiv terenul care l-am luat de la primărie. S-a luat luat inclusiv platforma, unde se desfăşoară Ziua Recoltei, şi parcarea din faţă. Dacă îl va concesiona cineva şi are nevoie de extindere, să nu mai fie înghesuială, să meargă la primărie, să poată s-o facă legal. Hotărârea de Consiliu Local privind acest teren preluat de CJC s-a dat, e la noi, cu studiul acesta aşteptăm să vedem dacă-l concesionăm. Oricum, acum s-a votat deja cât e metru pătrat şi pe platformă. Practic, aici s-a făcut evaluarea, dar şi reevaluarea la ce a fost“.

De asemenea, consilierii județeni au votat și proiectul privind „modificarea Regulamentului de ordine interioară pentru Pavilionul Expozițional“. Potrivit lui Dragomir, s-au luat câteva măsuri impuse de inspectorii sanitari. Mai exact, afară nu vor mai fi amenajate standuri cu alimente. „Am retras toată activitatea de afară, au rămas meșteșugarii și cu florile“, a spus Dragomir.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102