REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cine sunt viitorii parlamentari PNL la Constanţa

Cine sunt viitorii parlamentari PNL la Constanţa

Replica API 17 octombrie 2016 | 01:14 457

Socotelile partidului:

Socotelile partidului:

Vergil Chiţac

Partidul Naţional Liberal Constanţa şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie 2016, în urma şedinţei de la sediul partidului, care a avut loc duminică, 16 octombrie. În urma votului, pe locurile eligibile pentru Senat se află: Vergil Chiţac, Sorina Tuşa şi Costel Stanca. Candidat la alegerile locale pentru Primăria Constanţa, clasat pe locul secund după Decebal Făgădău, Vergil Chiţac este numele cu cea mai mare rezonanţă de pe lista PNL. Preşedintele filialei Constanţa deschide lista candidaţilor şi a fost rector la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din 2010 până la începutul anului 2016, când şi-a anunţat intrarea în cursa electorală pentru fotoliul de primar. La alegerile locale, Chiţac a obţinut 34,139% din voturile alegătorilor. Consilierul Sorina Tuşa este al doilea nume pe lista celor de la PNL pentru Senat. Fostă membră PDL, mamă a doi copii şi avocată de profesie, este cunoscută în viaţa publică ca o familistă, în perioada mandatului de consilier având perioade de concediu pentru a fi alături copii. Sorina Tuşa este membru al Asociaţiei „Viitorul pentru toţi“, al Societăţii civile profesionale Tuşa & Dumitrescu, înregistrată la Baroul Constanţa la 1 mai 2014. Decanul de la Universităţii Maritime din Constanţa este o altă surpriză pe listele liberalilor. Costel Stanca este decanul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul UMC din 2012. Implicarea lui politică nu a fost semnificativă. De asemenea, în urma votului, pe locurile eligibile pentru Camera Deputaţilor se află: Bogdan Huţucă, Ana Marcu, Robert Boroianu, George Niculescu şi Oana Florea. Un cunoscut al lumii finanţelor din Constanţa, Bogdan Huţucă deschide lista celor care vor candida pentru un post eligibil pentur fotoliul de parlamentar în Camera Deputaţilor. A lucrat ani de zile în cadrul ANAF, a fost membu în comitetul de audit la Fondul Proprietatea şi membru în consiliul de administraţie, iar de asmenea a fost membru în comitetul de audit al CEC. Un aspect important ce trebuie menţionat este că în 2012 a fost numit în fruntea Prefecturii Constanţa de Guvernul Ponta, unde a stat pentru o perioadă scurtă de timp şi s-a întors ca director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. În 2013, a fost numit director în Ministerul Finanţelor Publice. Din 2016, a fost director la Administraţie Regională pentru Contribuabilii Mijlocii.

Liberala Ana Marcu s-a remarcat de-a lungul carierei polticie în momentul în care s-a opus, în calitate de consilier local, hotărârii de creștere a taxei de habitat, propusă de fostul edil al orașului, Radu Mazăre. Este președinte al Organizației Municipale de Femei a PNL Constanța.În mandatul trecut în calitate de consilier local, a fost membru al Comisiei pentru studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța.

Un alt nume cu rezonanță de pe listele PNL Constanța este Robert Boroianu. S-a făcut auzit pe mai multe planuri politice, însă el este cunoscut în rândul electoratului prin asocierea lui cu o firmă de preparate de carne cunoscută în Constanța, Gepeto, care în 2015 a avut pierderi și datorii la stat de milioane.

Membru în Consiliul Județean Constanța, George Niculescu doar din 2016 este propus acum pentru parlamentare. Averea lui nu este impresionant de mare, având două autoturisme, ceasuri de colecție și bijuterii, ultimele două totalizând 30.000 de euro. Conform declarației de avere, Niculescu asociat unic la SC GSN Inter United SRL şi asociat la SC We Power Team SRL. De asemenea, este administrator şi la SC CDG SRL, dar şi director la SC Covasna Estival 2002 SA şi SC OMB Grup Invest SA. Funcțiile nu se opresc aici. Este și director al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România „PATRES“, membru în Consiliul Director al Asociaţiei de Promovare „Sudul Litoralului“, membru în Consiliul Director al Cluster „INOMAR“ şi membru în Consiliul Director al Federaţiei Patronale „Surse Noi şi Regenerabile de Energie“.

Din fosta organizație PDL Constanța, Oana Maria Florea este acum propusă pentru Camera Deputaților din partea PNL, făcând parte din comitetul executive al partidului. A terminat studiile la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius și are meseria de avocat. Este cunoscută ca familistă și iubitoare de animale, iar activitatea ei politică nu a ieșit în evidență.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614