REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cine va fi președintele Consiliului Județean Constanța?!

Cine va fi președintele Consiliului Județean Constanța?!

Replica API 6 iunie 2016 | 17:06 998

Noua Lege electorală stipulează, în ceea ce privește desemnarea președintelui Consiliului Județean, că acesta nu va mai fi ales prin vot direct, ci la fel ca înainte de 2008. Astfel, va fi desemnat președinte unul dintre consilierii judeteni. Constănțenii au ales partidele pe buletinele de vot din 5 iunie, (PSD ocupând locul fruntaș, urmat de PNL), mai bine zis listele de consilieri propuse de acestea. În funcție de rezultatele obținute de fiecare partid, atâția reprezentanți va avea în rândul celor 37 de consilieri județeni. Cei 37 de consilieri aleși de constănțeni se vor reuni apoi pentru a alege ei cine să le fie șef lor...dar și nouă, dar și pe cei doi vicepreședinți. Reamintim că PSD la desemnat pe Cristinel Dragomir pentru funcția de președinte al CJC, în timp ce PNL l-a desemnat pe Gheprghe Dragomir. Râmâne de văzut cum se vor înțelege marile partide în vederea desemnării unui singur nume care va conduce instituția pentru următorii patru ani.

Potrivit unor calcule, Consiliul Județean Constanța va fi format din: 16 consilieri PSD, 15-PNL, 3 ALDE și 3 PMP

Cine ajunge în Consiliul Judeţean Constanţa, din partea PSD

Adriana Gheorghe-profesor, Horia Țuțuianu-economis, Cristinel Dragomir-inginer, Rareș Drăghici-arhitect, Mircea Pintilie-inginer, Tiberiu Roșu-economist, Gheorghe Donțu-economis, Cosmin Ciobanu-jurist, Dan Georgescu-inginer, Maria Sabrina Nedelcu-jurist, Dumitru Florea-inginer, Lucian Lungoci-inginer, Adrian Bereș-economist, Ion Marinescu-profesor, Adrian Bezineche, Vasile Moldovanu.

Cine ajunge în Consiliul Judeţean Constanţa, din partea PNL

Lista PNL este deschisă de Gheorghe Dragomir, și continuată cu Muhscină Gheorghe, Manole Adrian, Boroianu Robert, Baisan Cristy Remus, Radu Cristian, Mitrana Mugur, Delicoti Vasile, Scupra George, Grameni Gheorghe, Moldovan Gheorghe, Adam Ion, Iordache Marian, , Baiazid Memiș, Lămureanu Gheorghe. Însă, întrucât o mare parte din cei menționați mai sus și-au recâștigat statulul de primar, aceștia urmează să fie înlocuiți.

Consilieri ALDE: Lista formațiunii este deschisă de Sorin Emil Banias, urmat de Marcel Savlovschi și Dumitru Daniel Learciu

Conslieri județeni din partea PMP: Claudiu Palaz, Florin Goidea, Aurelian Dumitrașcu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272