REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constanţa anului 2017! Oamenii care locuiesc la GHENA de GUNOI

Constanţa anului 2017! Oamenii care locuiesc la GHENA de GUNOI

Replica API 29 mai 2017 | 08:10 463

Platformele de gunoi din municipiul Constanţa ne înfăţişează grotescul în adevăratul sens al cuvântului. Mizerie împrăştiată de jur împrejur, oameni care se hrănesc, la propriu, din gunoi, somn de voie “la umbra” ghenelor ori… sex la “adăpostul” zidurilor. Periodic, constănţenii sesizează autorităţile, în timp ce firma de salubritate a oraşului reclamă, la rândul ei, că persoane neautorizate răscolesc gunoiul în căutarea resturilor alimentare dar mai ales a PET-urilor, lăsând în urmă o mizerie de nedescris.

Ce e de făcut? Încă nu a fost găsită soluţia miraculousă, iar asta pentru că scormonitorii în gunoaie revin mereu la „locul faptei”, în ciuda faptului că periodic sunt şi amendaţi! Există o problemă: şi dacă sunt amendaţi... ce? Mulţi nu au locuinţe, nu au nici măcar buletine, nu au locuri de muncă, deci nici posibilitatea să achite amenzile. Din acest motiv, municipalitatea plănuieşte să instaureze pază la platformele de gunoi, dar între timp dezastrul continuă!

Locatarii blocului B1 de pe Strada Timonei au contactat disperaţi cotidianul „Replica”: ghena de gunoi din imediata vecinătate este zilnic martora „ororilor”: scormonitorii în gunoiae vin şi pleacă, au căruţe, fac mizerie, fac scandal, s-a întâmplat să şi incendieze resturile menajere ori peretele unui garaj din apropiere, iar Poliţia pare a fi depăşită de situaţie!

“Sunăm frecvent la Poliţie! Au mai venit de câteva ori, i-au alungat, dar în zadar. Revin mereu. Adună gunoaie, PET-uri în căruţă, răscolesc tot, pleacă şi revin. Dorm în zonă, fac sex în zonă… e cumplit. A devenit o zonă focar de infecţie. E aşa de la începutul anului 2016. De atunci avem nişte persoane fidele ale zonei. S-au mutat efectiv aici, cu căruţă cu tot”, ne-a relatat o locatară a blocului menţionat.

Iar imaginile descrise de constănţeancă se probează la faţa locului, dar nu este singura zonă care suferăd e acest “flagel”! Imagini similare întâlnim şi la CET, şi în Poarta 6, şi la Abator, dar nu numai.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect! Fagadau, auzi?
0
0
da unde vreti sa stea sobolani.
0
0
tot orasul este un imens tomberon, pana nu pune politia locala sa amendeze si pt un chistoc de tigara arunact, nu o sa avem curatenie. oricum , cu un primar care doar analizeaza si face comisii care sa studieze problema.....
6
1
Stiti cat castiga unul care ,,scormoneste'' prin gunoaie, din PET-uri? Sunt sigur ca ar prefera sa fie angajati de primarie in echipe de curatenie zilnica,cu program,bon de masa si salariul minim pe economie. Ar fi ceva ce ar aduce a incluziune sociala,demnitate,normalitate,civilitate. ,,Nu ieste bani'' pentru asa ceva,poate vin americanii si fac voluntariat la adunat gunoaiele,sau hai cu niste campanii sforaitoare de o zi de munca ,,voluntara'' pentru copii.Obisnuiti cu munca de foarte jos,acei amarati ce supravietuiesc si se inraiesc prin tomberoane ar putea fi salvati.
5
1
Nu doar cu amenzi se face treaba, boschetarii mai stiu si de frica. Politia locala sa-si faca treaba si sa-i alunge, daca nu pleaca cu vorbe bune atunci sa puna cainii pe ei.
5
0
mache sa iti iau fata in madular si sa ii dau in cur mati
0
5
Da,dar in romania toti oamenii arata ca oameni ai strazii si nici pe strazi in Romania nu e ca pe strazi in America . Ti-am dat-o ca Hagi...
7
1
nu ei sunt vinovati ca au ajuns asa;au fost si ei oameni....................
4
6
lasa ca si in America sunt o gramada de oameni ai strazii
8
2
sunt ciori borate la care n-ai ce sa le faci decat exterminarea merge
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920