REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea de Apel Constanţa susţine „Memorandumul privind justiţia”

Curtea de Apel Constanţa susţine „Memorandumul privind justiţia”

Replica API 17 septembrie 2016 | 23:57 351

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curții de Apel Constanța s-a întrunit vineri, 16 septembrie, în cvorum legal, și a adoptat cu unanimitate de voturi susținerea "Memorandumului privind justiția", în care se expun problemele din sistemul judiciar şi se solicită implementarea unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Până în data de 14 septembrie, susţine UNJR, 5 curţi de apel, 17 tribunale şi 44 de judecătorii au adoptat Memorandumul. Între instanţele care s-au alăturat protestului la acea dată se numără şi Judecătoria Constanţa. Ulterior, iată că pe listă a apărut și Curtea de Apel Constanța.

Conform UNJR, o sinteza a problemelor si solutiilor din Memorandumului, grupate pe teme, poate fi accesata la adresa: Magistratii din tara voteaza un Memorandum cu propuneri pentru eficientizarea justitiei.

Memorandumul stipuleaza expres ca prin adoptarea sa “magistratii isi rezerva dreptul de a apela la toate formele democratice de actiune pentru ca aceste solicitari sa fie puse in practica“.

Pe langa adoptarea Memorandumului, in cadrul acelorasi adunari generale unele instante au decis sa adopte si alte forme de protest, cum ar fi amanarea cauzelor care nu sunt urgente sau protest cu banderole.

Alte instante au cerut si solicitarea Avocatului Poporului, a Presedintiei si CSM-ului pentru a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu un eventual conflict intre puterile statului, ca urmare a ordonantei de urgenta a Guvernului Ciolos care mentine discriminarea si inechitatea salariala.

De asemenea, o parte din instante au votat in mod expres pentru demisia Ministrului Justitiei Raluca Pruna.

Prezenta este cea mai ampla miscare din justitie de dupa 2009, cand magistratii – judecatori si procurori – evidentieaza prin adunari generale problemele din sistemul judiciar si ofera solutii pentru a avea o justitie eficienta, moderna si de calitate.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania sustine toate cererile magistratilor si solicita Guvernului si Parlamentului asumarea solutiilor pentru rezolvarea problemelor semnalate in Memorandumul privind justitia.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/judecatoria-constanta-a-semnat-memorandumul-privind-justitia-290479/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367