REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Din „culisele” vieţii prostituatelor din Constanţa: cum au fost racolate, vândute şi cum le păzeau „peştii”! CONVERSAŢII INCENDIARE

Din „culisele” vieţii prostituatelor din Constanţa: cum au fost racolate, vândute şi cum le păzeau „peştii”! CONVERSAŢII INCENDIARE

Replica API 12 mai 2016 | 00:00 3309

INTERCEPTĂRI

INTERCEPTĂRI

Cazurile de proxenetism de la Constanţa nu mai reprezintă de multă vreme un subiect tabu. Mai multe grupări infracţioale au fost destructurate, infractorii au ajuns după gratii, însă fenomenul încă este prezent. Prin urmare, cum prostituţia nu este o infracţiune ci doar o contravenţie, oamenii legii trec la filaje şi anchete laborioase pentru a ajunge la „cap”, la proxeneţi, care pot fi cercetaţi penal. De asemenea, este cunoscut şi faptul că sunt racolate fete din familii dezorganizate, unele prin ameninţări cu acte de violenţă şi obligate să bătătorească trotuarele din zonele deja consacrate precum bulevardul Aurel Vlaicu, strada Caraiman etc. Un caz desprins din „oceanul” mai sus descris a fost şi cel în care Sevghilim Şaban a fost condamnat, la finele anului 2015, la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru trafic de minori. Potrivit datelor din anchetă, postate pe siteul Institutului Român pentru Informaţii Juridice, unele fete au fost ameninţate, obligate să întreţină relaţii sexuale pe 30 şi 50 de lei, în timp ce proxeneţii stăteau la... „colţ”. De asemenea, conversaţiile telefonice sunt de-a dreptul strigătoare la cer.

În şedinţa publică de la Curtea de Apel Constanţa, de la finele anului 2015, Sevghilim Şaban a fost condamnat pentru trafic de minori. Acesta şi-a recunoscut faptele şi a fost introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Potrivit rolii.ro, în 2010, Sevghilim a recrutat-o pe Andreea Maria C., acum în vârstă de 20 de ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. Acesta a găzduit-o în mai multe apartamente din municipiu, între care unul situat în zona Balada (Casa de Cultură), după care o ducea pe bulevardul Aurel Vlaicu, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi de Şaban. Partea vătămată a practicat prostituţia până la data de 22.03.2013 când a fost luată de pe stradă de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi a fost internată într-un centru de minori. La data de 31.03.2013 a părăsit centrul de minori în care a fost internată şi s-a întors la locuinţa învinuitului. Acesta a cazat-o într-un imobil situat în zona Delfinariu, unde a continuat să practice prostituţia în folosul învinuitului, persoanele cu care întreţinea acte sexuale în schimbul unor sume de bani fiind racolaţi prin anunţuri postate pe internet. O altă fată, Ştefania Larisa M., acum în vârstă de 23 de ani, a fost recrutată în octombrie 2009 şi cazată succesiv în trei apartamente din municipiu. Şi ea a fost obligată să practice prostituţia timp de aproximativ un an, clienţii fiind racolaţi prin anunţuri postate pe internet, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi de către învinuit. În noiembrie 2010 învinuitul Şaban a recrutat-o prin ameninţare cu acte de violenţă pe Nicoleta Doina G., acum în vârstă de 26 de ani, care a fost obligată să facă trotuarul pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Declaraţiile fetelor care au devenit prostituate: „L-am cunoscut de Crăciun... Făceam cam 600 de lei pe zi”

Andreea Maria C. a declarat că în anul 2010, în apropierea sărbătorii Crăciunului, numitul Sercin Deveriş a dus-o într-un apartament din municipiul Constanţa, unde l-a cunoscut pe Şaban şi pe fratele acestuia, Enghin, zis Moldovani. Apoi, aceştia au dus-o într-o locuinţă din zona Balada, unde se aflau alte două fete care practicau prostituţia. Ulterior a fost dusă în altă parte şi aşa i s-a adus la cunoştinţă că şi ea va practica prostituţia. Astfel, în fiecare zi, Şaban Sevghilim o ducea pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Obor, unde partea vătămată întreţinea acte sexuale cu diferite persoane în schimbul unor sume de bani, respectiv, 30 de lei pentru un act sexual oral şi 50 de lei pentru un act sexual normal. A declarat că astfel obţinea zilnic în jur de 500-600 de lei. Ea a mai relatat că în perioada în care a locuit în apartamentul din zona Delfinariu veneau clienţi în fiecare zi, aceştia sunând la numărul de telefon din conţinutul anunţurilor postate pe internet, iar banii pe care îi obţinea de la clienţi în urma actelor sexuale întreţinute cu aceştia, respectiv 100 lei pe oră, îi dădea învinuitului Şaban. Partea vătămată nu îşi oprea nimic din ce obţinea de la clienţi. Se întâmpla să vină numitul „Moldovani” la apartament şi să-i dea lui banii obţinuţi, însă de cele mai multe ori Şaban Sevghilim îi spunea să nu-i înmâneze banii fratelui său întrucât acesta nu îi dădea pe toţi. Apartamentul respectiv a fost închiriat de numitul „Moldovani”, iar când a fost dusă acolo i s-a spus că urma să rămână singură întrucât fetele lui „Moldovani” urmau să plece în Spania. De obicei partea vătămată îi dădea mesaj pe telefonul mobil sau pe messenger lui Şaban, înainte să intre cu un client, astfel încât acesta ştia câţi clienţi avea. De precizat este că şi ea urma să plece în Spania, dar proxenetul trebuia să se ocupe de acte întrucât ea era minoră şi că voia să-i facă acte false. Victima a mai relatat că mai era o fată care practica prostituţia şi că o cunoştea de când era internată în Adăpostul de zi şi de noapte pentru copii străzii din municipiul Constanţa.

INTERCEPTĂRI: fetele erau vândute de la un proxenet la altul, cu legături cu hotelul Histria!

În faza urmăririi penale au fost interceptate convorbirile și comunicările telefonice ale învinuitului Sevghilim Șaban, ale învinuitului Enghin A., ale părții vătămate Andreea Maria C., ale numitei Borândel V.I. și ale numitei S.C.. În urma interceptării s-a dovedit fără dubiu că Șaban Sevghilim a recrutat-o pe Andreea Maria în scopul exploatării, a găzduit-o în apartamente, a transportat-o pe bulevardul Aurel Vlaicu și că aceasta a practicat prostituția. De asemenea, a ieșit la iveală și faptul că proxenetul a mai recrutat o tânără, numita Kudsi S., minoră, pe care a găzduit-o într-un apartament, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției, iar în cursul lunii iunie 2011 a vândut-o numitului Marian Roșu (coleg de infracțiuni cu George Vergiliu Bosânceanu), în același scop, acesta din urmă ducând-o la hotelul Histria din stațiunea Mamaia unde a obligat-o să practice prostituția. Cei doi, Șaban și Roșu, au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul cu numărul 224 D/P/2011 din data de 31.07.2012. După asta, Șaban a căutat să cumpere și alte tinere pe care să le exploateze, așa cum rezultă din convorbirile telefonice. Tot din discuțiile acestea reiese cum proxeneții stăteau mereu la "colț" și monitorizau câți clienți veneau și câți bani se făceau.

"Șaban: A făcut ceva Andreea?

Borândel: Nu. De azi dimineață nu a făcut nimic.

Șaban: Ia dă-o puțin.

Borândel: Stai să mă duc în bucătărie. Andreeea! Andreea

Maria C.: Alo! Șaban: Ce faci, mă?

Andreea Maria C.: Ce să fac, uite... o integramă.

Șaban: Ai făcut ceva?

Andreea Maria C.: Nu.

Șaban: Ă??

Andreea Maria C.:

Nu.";

"Șaban: Ce s-a întâmplat, mă?

Borândel: A terminat acum, dar a intrat pentru o oră cu blonda acel domn. Dacă vrei, poți urca în bucătărie.

Șaban: E... lasă! Câți bani a luat cealaltă? A... am crezut că a luat 500 de mii. Am crezut că a înnebunit. Stai 40 de minute și iei 500 de mii!

Borândel: 1 milion și 500 de mii";

"Șaban: Ce faci?

Andreea Maria C.: Stau.

Șaban: Asculți muzică și nu auzi telefonul, nu?

Andreea Maria C.: Da.

Șaban: Păi...păi... La ce oră te-ai trezit? Tu un telefon nu poți să dai? Ă?

Andreea Maria C.: Să dau telefon că m-am trezit?

Șaban: Păi nu puteai să mă suni și pe mine? Să... un mesaj, ce faci, p... mea! Băi fato, ești cu capul!? Ce naiba! Aoleu! Îmi strici iar ziua! Iar îmi strici ziua!?

Andreea Maria C.: Eu îți stric ziua!?

Șaban: Mamă! Băi, du-te dracu să te ia! Păi pentru ce ți-am mai luat eu cartela aia, mă!? Așa ca să-l ții acolo, nu!? Nu? Cine e acasă?

Andreea Maria C.: Nu-i nimeni.

Șaban: Tu numai muzică, atâta! Un telefon să dai, nimic! E... bravo ție! Mi-ai mâncat zilele, să moară fiu-meu dacă nu mi-ai mâncat zilele! Nu știu ce ai tu în capul ăla, da’ să vedem până când ai să faci tu astea. Până când!? Până îmi sară mie țiglele din cap, să moară copiii mei! Văd că tot evit, te evit, te evit să nu ne certăm, dar văd că tu expre o cauți. Tu expre cauți! Nu știu, ai tu ceva în capul ăla! Ți-a băgat cineva în cap ceva? zi-mi să știu, mă, și eu. Și asta e! Ce atâta mă iei cu din astea. Nu vorbești!? Du-te dracu de cățea!",

"Șaban: Dar tu ce i-ai zis lu’ Moldovani că eu m-am certat cu tine?

Andreea Maria C.: E, i-am zis eu!

Șaban: Păi așa a zis. Că eu m-am certat cu tine că nu faci bani, că am țipat la tine. Așa a zis. E adevărat?

Andreea Maria C.: Stai. Când... stai puțin. Când a venit Moldovani aicea a început să-mi zică mie că mai e o săptămână și eu nu fac bani să luăm apartament și că tu când ești aicea, când intrăm noi pe treabă că tu te duci la cazinou și te joci...

Șaban: Păi eu am luat vreun ban de la tine ca să mă duc să joc?

Andreea Maria C.: Păi nu! Eu nu i-am zis lui așa ceva, el a zis. El zicea și că eu tre’ să-i spun lui dacă fac bani, nu știu ce, că nu te crede el pe tine că tu nu te duci să joci banii la cazinou!";

"Șaban: Da!

Andreea Maria C.: am ajuns pe variantă și tocmai a trecut duba în sus spre secție.

Șaban: Îhî. S-a dus la secție, nu?

Andreea Maria C.: Păi nu știu că nu am văzut dacă le-a luat pe astea... Da astea nu... în sus acolo... nu știu. Parcă văd pe cineva, dar nu știu dacă îs alea.

Șaban: Bine atunci. Hai, să ai grijă, da?

Andreea Maria C.: Îhî.

Șaban: Ia să vedem ce ai să faci tu pe variantă! Ai vrut pe variantă!".

Prostituatele vândute ca la târg. Erau numite... oi

B, zis Mangiare: Alo! Ce faci, Sevghilim?

Șaban: Cine e?

B: Sunt eu, Mangiare.

Șaban: A... Ce să fac... uite, acasă.

B: A... ești acasă? E o „oaie”.

Șaban: Câți ani are?

B: Câți ani ai? 21? (i se adresează unei persoane aflată în apropierea sa). 21.

Șaban: 21 de ani?

B: Da.

Șaban: Câți bani?

B: Să vin? Ieși afară? Sunt aici la semafor. Mă duceam la Samet și te-am sunat pe tine.

Șaban: A... Hai, vino aici.

Ulterior au fost trimise mai multe mesaje, către diverse persoane, de genul: "Bine, mă frate, dar tu zi la fată k mi-o dai mie să facă bani pe hotel, plm, că nu o mai poți ține, vezi tu ce îi zici”, "Ia zi, vrei să iei pe aia, zi-mi cât dai pe ea", " Bine, 600 și restul când îmi dai, dar vezi să nu știe de vânzare, să știe că ți-o las să facă bani, atât să știe”. Acestea sunt doar frânturi din conversațiile interceptate, din care se înțelege foarte clar cum se proceda, cum colaborau proxeneții.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614