REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dosarul unei... cauze pierdute? Contrabandiştii de ţigări "rup" iar pieţele!

Dosarul unei... cauze pierdute? Contrabandiştii de ţigări "rup" iar pieţele!

Replica API 27 mai 2017 | 11:05 644

Când spunem "țigări, țigărele avem" ne gândim la indivizii agasanți din piețe. Și chiar dacă mai sunt controale și se întocmesc dosare penale, ei sunt tot acolo! Cotidianul Replica a mai adus în discuție acest subiect, cu precizarea că nu se poate întocmi dosar penal decât la o anumită cantitate de țigarete depistată și așa mai departe. Cert este că această contrabandă încă există. Și un exemplu bun este Demir Adna, care este parte într-un proces în care judecătorii nu se pun de acord, iar el ce face? Ce știe: vinde țigări în piață!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 26.05.2017, ora 6.20, l-au depistat pe Demir Adna, în vârstă de 50 de ani, din Constanța, care oferea spre comercializare, pe raza unei piețe agroalimentare din Constanța, 61 de pachete cu țigarete nefiscalizate. Polițiștii constănțeni au ridicat în vederea confiscării pachetele cu țigarete și au întocmit dosar penal. Dar nu că ar fi primul sau că individul s-ar fi speriat.

A trecut prin altele și mai grele – ar spune el! Spre exemplu, oamenii legii au efectuat 14 percheziţii domiciliare în cursul zilei de marţi, 3 martie 2015, între care 13 în municipiul Constanţa şi una în Medgidia. Este vorba despre contrabanda cu ţigări, iar unii dintre suspecţi au mai fost săltaţi de mascaţi şi în decembrie 2014. Palade Vicenţiu - Sorin, Raim Robertina, Dumitru Sulia, Ferat Iamurla, Ferat Chenan, Pitrop Ionuţ, Suliman Nazif, Demir Adna, Popa Constanţa, Dima Ciprian-Marian, Suliman Nazif, Muteş Alexandra, Genuchi Cornel - Laurenţiu, Amet Chirez şi Ismail Ghiulvidan, toţi din Constanţa au intrat în atenţia oamenilor legii.

Din probele administrate s-a reţinut că în perioada 30.10.2014 – 25.12.2014, inculpaţii au fost depistaţi în zona pieţelor Tomis 3, Eden, Brotăcei şi Abator din municipiul Constanţa, în timp ce ofereau spre vânzare pachete cu ţigări netimbrate, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind în cuantum de aproximativ 10.000 lei, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Mai exact, indivizii sunt bănuiţi că, în perioada iulie 2014-martie 2015, în repetate rânduri, au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi fuseseră introduce în România în condiţii ilicite.

Prima instanță i-a achitat, a doua a trimis dosarul înapoi…

Și au fost cercetați, apoi trimiși în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța pe 31.03.2015. Apoi, pe 22.02.2016 magistrații au decis să-i achite, rând pe rând. De ce? "Achită pe inculpatul Demir Adna (...), privind comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată, prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr.86/2006, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp., art. 41 alin. 1 Cp. (acte materiale din datele de 05.12.2014, 25.12.2014 şi 03.03.2015), întrucât fapta săvârşită de inculpat nu este prevăzută de legea penală.

În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achită pe inculpatul Popa Constanţa (...)", potrivit minutei. Dar decizia nu a fost definitivă, astfel că a fost înregistrat apelul. Aici, alți judecători au zis: Nu-i bine așa! Pe 8.12.2016, Curtea de Apel Constanța a decis: "admite apelul, desfiinţează hot. atacată şi dispune rejudecarea de către Judecătoria Constanţa". Prin urmare, dosarul a ajuns iar la Judecătorie și pe 21.03.2017 a fost înregistrat. Următorul termen a fost fixat pentru data de 9.06.2017. Și ce fac indivizii între timp? Vând țigări în piețe.

Liliana CHIRU

Citește aici care pragul care transformă o amendă în ani după gratii în cazul contrabandei cu ţigări!!!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ti-a tras-o cu forta sa-u ai stat
0
0
La navodari se vand tigari netimbrate
0
0
georgiana verifica-ti si tu originea turcii nu sunt tigani si romanii au tigani si turcii si ungurii, nu face confuzi mai citeste si mai documenteazte pana vorbesti
0
0
Constanta este o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
1
0
Cine este interesat sa cumpere tigarii la un pret avantajos ma poate gasi in Piata Tomis 3 sau la Gara. Sunt tipul care tipa tigarii tigarii tigarii baiatu... si asa garda nu are ce sa-mi faca fac colectie de amenzii mai imi trebuie cateva si sunt cel mai tare..
1
0
Constanta un oras ghetou bletemat plin de tigani ..bisnitari ..turci - turcoaice ..ei conduc orasul iar asa zisele autoritati locale ..politie jandarmerie primarie etc .sunt niste cufuriti corupti incompetenti care primesc salariu degeaba ..ei trebuiesc arestati intai si dupa lumea interlopa ..verdictul impuscare fara proces numai asa se va face ordine in acest imputit oras ..
4
0
Daca ar disparea traficantii de tigari ar disparea si politia din piete ,politia si jandarmii din piata Grivitei stau intrun capat de piata iar in celalalt se vinde tigari in prostie,tiganii au ajuns la un asa grad de prietenie cu politisti,ca cei mai buni amici,isi ofera tigari,spun bancuri,se bat pe umar,se cunosc parca de cand lumea,sai vezi cand se anunta vreun control mai amplu cum se mobilizeaza,inrosesc telefoanele cu mesaje pela toate pietele.Numai 3-4 zile daca ar sta prin piete niste politisti civili ,ar aduna toata pleada de vanzatori ambulanti,dar nu se vrea,le dispare spaga lor..
5
1
De pe urma accizelor se baga bani multi la buget,de unde se cheltuiesc pentru intretinerea celor cu contracte paguboase cu statul,adica se intretine mafia politico-economica nationala. Nu e vorba de nici o grija fata de cumparatori,adica fata de popor,asta in mod sigur. Da dragilor,scumpiti tigarile,asa va trai si mafia tigarilor mai bine,contrabanda va fi mai rentabila. De ce nu va luati prostii p..ii dupa Singapore? Gasesti acolo toate tigarile din lume,originale nu cacaturi ca la noi si nimeni nu este suparat,nici macar statul.
1
0
Moldovenii de la abator ce fac????... Aloooooooo Politia spagara
4
2
adiminstratie de kkt, politie subordonata administratiei, deci de kkt, oras de kkt ajuns la limita saturatiei cu borati si bisnitari
8
0
Tigarile confiscate ajung sa le fumati tot voi dar de data aceasta timbrate sub marci de renume. Nu v-ati pus intrebarea unde ajung? la fabrici de tigari unde se toaca si se introduc in tigarile pe care le fumati. De asta au gust de KKT.
9
0
CHIAR ASA PROASTA E POLITIA NU STIE CA TOCIA STELIAN LE INTRODUCE SAU ATI CAZUT LA PACE PENTRU ALTE SIFONARI
8
0
scumpirea fara a tine cont de puterea de cumparare, cica la indicatia UE adus la imbogatirea contrabandistilor, exact ca pe vremea prohibitiei din sua de acum un secol.
5
0
Probabil ca bunurile provin de la ei, de la politisti, se intorc tot la ei. Un circuit inchis. Adica sursa este cunoscuta, doar ca nu se vrea a fi inchisa!
8
3
La Navodari da m spaga si vindem fara probleme . Comndantu haleste bn
7
0
Baiatul meu de 2 ani o sa faca academia de politie. Sper sa schimbe ceva in viermaraia din politia din Constanta. Stiu ca o sa fie greu. Dar pe el o sa l invat de mic ce inseamna iubirea de oras,dragostea de romani si dragostea de tara
8
3
Body Count - Cop Killer Fuck the Police
3
2
Voi cei de la replica ati trambitat in pula mea ca politia a facut curatenie in tomis 3 cu tiganii care vindeau pe strada. ieri am fost acolo si toti tiganii erau acolo. Dar in spate la peco si la mega image...tiganii aia cu tarabe care fura la cantar si pacalesc romanii , pe ei cine ii controleaza? ce cauta ei acolo?Fuck the police
9
3
Vorbiti de hateri pe net? pai astia au intrat si in politica si in sport si in primarii si in biserica si in politie...Scopul lor este sa distruga Romania.....eu am incredere in politistii romani. ce ne facem cu haterii din politia romana?
8
0
Pune om permanent in zona .sau politistul se face ca nu vede ca isi ia si el portia?ti-e scarba sa treci prin zona,ca te tampesc pur si simplu..chiar a ajuns c.ta orasul tiganilor si al bisnitarilor?
16
3
Exact ca la curve. Doar amenda si ele revin pe strasse...dar pun pariu ca tiganii cu "tigari,tigari" din tomis 3 din piata au dosare multe.Politia o da de gard. Politia e la fel de bisnitara ca tiganii care vand tigari. Fuck the police...vorba cantecului.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218